Přejít na obsah

Reff

Uživatel
  • Příspěvky

    4
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Reff

  1. Reff

    DynDNS na vodafone station

    Bylo by fain, kdyby se k tomu vyjádřil někdo, kdo s tím má co "dočinění". Nevím sice jak to tu přímo funguje, ale tak jsem na fóru s logem vodafonu, nebo ne? Jinak řešení je víc, pokud nevím zda se na nastavení v modemu dá spolehnout, mám za routerem neustále do sítě připojený starší telefon a na něm macrodroid, který co pár minut posílá http požadavek na afraid.org s žádostí o aktualizaci IP. A zároveň se hlásí na mém webu podobným způsobem, abych věděl, že je telefon online a macro stále běží. Nešikovné, ale aspoň vím, že to funguje.
  2. Kdo chce, ať si vygeneruje třeba kilometr dlouhý nesmysl, ale nutit do toho každého je za mě blbina. Je to jako jezdit lambem po centru Prahy, nebo jít sbírat pampelišky s motorovou pilou.. Únik dat? Možná na wifině v mekáči, určitě ne doma. Zneužití připojení? Ale no tak, za dva dolárky si skrze decentralizované VPN vyberu z tisíců IP, které lidé sdílí se všemi a naprosto dobrovolně.. Nechci se tu o něco přít, jen jsem to nadhodil k zamyšlení..
  3. Ano, doba kdy si lidé volili hesla typu "hanka", "windows" nebo "nokia" už jsou naštěstí dávno pryč, ale.. Při registraci na toto fórum bylo jedenácti-místné heslo obsahující kombinaci velkých i malých písmen, číslic a tečky považováno za nedostačující. Defualtní heslo na Wi-fi na černém compalu od VF má 12 znaků, na úžasné super wifi dokonce 16 - i když tedy s absencí velkých znaků tuším. Teď malinko matematiky ať víme, kde je ta absurdita 🙂 Za mě asi nejběžnější a nejrozumnější požadavek na heslo je délka osm znaků, se zastoupením malého/velkého písmene a číslice alespoň po jednom znaku. Malá abeceda 26 znaků, velká totéž a 10 číslic. Celkem 62 znaků co mohou být na každé z osmy pozic v hesle. Výpočet na počet možných kombinací je 62 na osmou, tj. 218340105584896 možných hesel. Pokud by útočník zvládl skusit deset tisíc hesel každou sekundu, vyzkoušení všech možných kombinací by mu trvalo 692 let. (218340105584896/10000/60/60/24/365) Pokud by si všechny tyto kombinace chtěl útočník nejdříve připravit do textového souboru, měl by výsledný soubor oněch 218 340 105 584 896 řádků a jeho předpokládaná velikost by byla 1787 TB (údaj z nástroje crunch z linuxového prostředí). Přidáním jen jednoho, deváteho znaku se všechny tyto údaje zněkolikanásobí. Tak vážně, k čemu to je? Fakt někdo touží po heslu k mému účtu na tomto fóru, že by si dal takovou nezvládnutelnou práci? Nebo soused co chce ušetřit za internet? Firmy ať si na zabezpečení najmou lidi s mozkem a nám smrtelníkům zbytečně neztěžujte život. Stejně za úniky takovýchto hesel může v 99% případech lidský faktor a je úplně jedno jak komplikovaná ty hesla jsou...
  4. Zdar, dynDNS na VF Station s wifi6. Vybraný poskytovatel afraid.org. Konfigurace je správně, DynDNS Status říká Active a ve chvíli zmáčknutí Apply se skutečně provede aktualizace záznamu na straně afraid.org. Když pak ipku v záznamech na afraid.org změním třeba pomocí mobilního internetu a hodinu počkám, pořád tam visí ipka mého telefonu. Otázkou je, v jakých intervalech a jestli vůbec modem aktualizace provádí. Případně jestli to udělá jen v případě, kdy se mu změní veřejná IP (ale to dost pochybuju). Protože jestli se ani za hodinu neprovede aktualizace v záznamech na afraid.org, je tahle funkce na modemu úplně k ničemu. Jen tak mimo, kdyby místo předdefinovaných asi deseti poskytovatelů dynDNS (vetšina placená) byla na modemu možnost úplně primitivního cronu, byť i třeba jen dvou, tří úloh, výrobce by si ušetřil práci a přínos uživateli by byl větší.
×
×
  • Vytvořit...