Přejít na obsah

Matěj2

Uživatel
  • Příspěvky

    3
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Matěj2

  1. Matěj2

    IPv6 PPOE

    Ahoj, záleží na tom, jestli je to optika na vlastní síti VF nebo TM a nebo na síti Cetinu. Pokud je to na síti Cetinu, tak bys měl mít optické vlákno připojené do malého bíleho ONT s logem Cetin a z něho pak až do routeru. Pokud jde o variantu VF/TM tak se PPPoE nepoužívá vůbec, vše je IPoE, bez VLAN. Pokud jde o Cetin, je potřeba nastavit připojení jako PPPoE s VLAN 848 (což v tom nastavení co jsi poslal nemáš, viz VLAN: Vypnout). Zároveň si nejsem jistý jestli se nepokoušíš vytočit další PPPoE session vedle té již funkční s IPv4. To pak nikdy fungovat nebude, můžeš mít aktivní jen jednu PPPoE session a v ní musíš povolit jako IPv4, tak IPv6. Kouknul bych se tedy do nastavení WAN interfacu, respektive té funkční PPPoE jestli tam nemáš zakázanou IPv6.
  2. Ahoj, i CAT5e stačí pro 2,5GE na krátkou vzdálenost, pokud je v dobrém stavu. Nicméně pokud někdo kupuje nový kabel, pak nemá smysl kupovat nic nižšího než CAT6a, který je dělaný na 10GE. Cenový rozdíl proti CAT6 nebo CAT5e je zanedbatelný. Zrovna Alza prodává i super CAT8 kabely, ne že by ta rychlost byla využitelná, ale to provedení bude nezničitelné. https://www.alza.cz/vention-cotton-braided-cat-8-sftp-patch-cable-2m-black-d6242988.htm
  3. Ahoj, v souhrnu: Na vlastní VF Optice + optice na infrastruktuře T-Mobile (služby ke kterým se standardně dává do pronájmu Vodafone FIber Station) lze použít vlastní zařízení, říká se tomu BYOD (Buy Your Own Device). Zařízení musí splňovat podmínky uvedené na webu VF: https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorage/download/3/2229/pozadavky-na-zarizeni-fttx.pdf Při použití vlástního zařízení je nícméně potřeba počítat s tímto, viz podmínky: 5. Údržba a asistence na dálku • Za veškeré problémy a nefunkčnosti související s modemem, instalací, konfigurací a jeho správnou funkcí nese výhradní odpovědnost vlastník nebo dodavatel zařízení. • K zařízení, jež není ve vlastnictví Vodafonu či dodáno Vodafonem, se nelze připojit na dálku, aby bylo možné zákazníkovi poskytnout podporu při odstraňování problémů. Obdobně lze použít vlastní zařízení i pro Docsis, podmínky viz: https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorage/download/3/2025/pozadavky-na-zarizeni-docsis.pdf Pro aktivaci je potřeba se obrátit na technickou podporu. Ohledně vlastního zařízení (ONT) na infrastuktuře Cetinu (případně Quadruple) je potřeba se obrátit s požadavkem na daného provozovatele infrastruktury, v tvém případě na Cetin. Měli by ti vyhovět, jelikož umožnění vlastního zařízení podléhá nařízení ČTÚ. Počítej s tím, že Cetin může mít pro zařízení jiné technické podmínky než Vodafone.
×
×
  • Vytvořit...