Přejít na obsah

Marketa

Uživatel
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Marketa

  1. Hmm, to zní jako hodně zajímavá teorie... Díky za tip, jdu koupit nový auto, to jsem ještě nezkoušel 🙂 Ale teď vážně, mrknu na to.
  2. Dělá to primárně v autě. Pokud jsem na jednom místě, tak to nedělá.
  3. Díky za radu, ale SIMka byla měněna už 2x a nepomohlo to 😞
  4. Ano je, to už mi radili na prodejně. I když napevno nastavím např. LTE, tak se problém děje znovu. Doplním, že primárně je problém na místech, kde dochází k předání na BTSkách. Tzn. na vybraných okrajových lokalitách, kde se signál více překrývá a nebo samozřejmě za jízdy autem, kde každých pár minut (každých pár kilometrů) jsem na jiném vysílači. Přitom s sebou vozím ještě další telefon s předplacenou Vodafone SIMkou a tam se tento problém neděje...
  5. Jsou to různá místa. Včera cesta z Polska do ČR, tzn. jistě to bylo i více různých BTS a stále se to děje.
  6. Měl jsem Samsung S22 a vypadával mi signál. Prostě z plného signálu najednou jedna čárka a Edge, což znamená rozpojení volání a/nebo ukončení přehrávání online audia/videa. Samsung řekl, že závada se mu neprojevila, Vodafone mi vyměnil SIMku za jinou (jiný plastik). Bohužel problém pokračoval. Tak jsem telefon prodal a koupil iPhone 15, jenže problém pokračuje úplně ve stejné podobě. Opět jsem vyměnil SIMku, ale stále stejný problém. Už nevím, co mám dělat, přemýšlím o změně operátora, protože nic jiného už mě nenapadá. Poradíte?
  7. Měl jsem Samsung S22 a vypadával mi signál - z plného signálu najednou jedna čárka a Edge, což znamená, že se mi hovor ukončí a/nebo přestane přehrávat video/hudba z telefonu. Samsung mi záruku neuznal, Vodafone mi vyměnili simku a problém trval nadále. Tak jsem koupil iPhone 15 a pokračuje úplně stejný problém. Odpojení od mobilní sítě (tzn. nejdou data ani hlas). Opět jsem vyměnil SIMku (nový plastik) a děje se to znovu. Děje se to i když nejsem k žádné wifi síti ani nějakému bluetooth zařízení (auto, sluchátka). Prostě jedna čárka, Edge a konec. Už nevím co mám dělat - jediné, co mě napadá je přejít k jinému operátorovi. Prosím poraďte.
×
×
  • Vytvořit...