Přejít na obsah

Adam Chyský

Uživatel
  • Příspěvky

    5
  • Registrace

  • Přítomen

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    Premium
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    -
  • Vodafone zařízení
    Vodafone Station WiFi 6
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Slaný

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Adam Chyský's Achievements

  1. Tak zřejmě vyřešeno. Zjistil jsem nefragmentovaným pingem, že existuje timeoutovací mezera, kdy ještě ping jde, a kdy už se vrací zpráva o nutné fragmentaci. Něco po cestě u Vodafonu zahazuje rámce s velikostí nad skutečnou MTU (1392), ale pod očekávanou MTU (1420). Viz ping, k těm velikostem je potřeba přičítat 28b režii. Ve WG jsem explicitně nastavil MTU na 1392 a lítá to jak za mlada. Slušné WTF. Díky za podněty a pomoc.
  2. Díky za tip s iperf3, neznal jsem. Tady je možná vidět ten problém. 2 stejná měření, první na hotspotu v telefonu, druhé přes VF kabel. Testováno směrem na můj server, který mám na té síti, ke které se připojuji přes WG. Jak si to interpretovat? Veřejnou IP u VF nemám, na té druhé straně ano.
  3. Jiný protokol by byl bezva, ale tady to nelze. Máme hromadu zákazníků, co to FTP používá a potřebuji to mít funkční. Každopádně přesně takhle to vypadá, že se uzavře ten řídící socket. OVPN přes TCP zkusím, ale moc se mi takové řešení nelíbí. My ten WG přes UDP používáme na hromadu věcí a nerad bych v budoucnu přišel na to, že něco dalšího nejde ve chvíli, kdy to zrovna potřebuji. Nevíte, jestli tu reaguje nějaký síťař z VF, který by se na to dokázal podívat? Jde to případně někam eskalovat? Krabička je zatím v režimu router. Díky za reakci.
  4. Dobrý den, máme na firemní servery omezené FTP připojení podle IP adresy, takže se připojuji přes VPN. Nedávno mi na kabelovém internetu přestalo fungovat nahrávání souborů. Vždy se to zasekne ve 100 % a konec, po chvilce upload timeoutuje. Nahrávání s VPN přes jiné připojení, např. hotspot z telefonu, normálně funguje. Nahrávání na FTP bez VPN funguje. Zkoušel jsem jak wifi, tak se připojit kabelem do modemu, bez úspěchu. Zkoušel jsem změnit port, na kterém VPN komunikuje, bez úspěchu. Zkoušel jsem úplně jinou VPN (OpenVPN místo WireGuardu) a na jiném místě, abych eliminoval, že by to mohlo být mým serverem, bez úspěchu. Všechno ostatní mi přes tu VPN funguje. Tohle je, jak kdyby se někde po cestě blokoval uplink většího množství dat přes to UDP, které VPN používá. Prosím, nějaký nápad, co s tím? Díky.
×
×
  • Vytvořit...