Přejít na obsah

chatoooo

Uživatel
  • Příspěvky

    9
  • Registrace

  • Přítomen

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    -
  • Vodafone mobilní služby
    Red Basic+
  • Vodafone televize
    -
  • Vodafone zařízení
    -
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Držková

chatoooo's Achievements

Úroveň 2

Úroveň 2 (2/14)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Nejnovější odznaky

1

Popularita

  1. Určitě by to řešení bylo, ale pořád je tu ta otázka jestli to bude fungovat. Výrobci tak nějak neuváději které kombinace bandů podporují. Prostě počkám na 5G SA. I s 60Mb/s downloadem se dá žít a latence v 5G NSA není o tolik lepší než v 4G.
  2. To určitě, ale s jistotou bude fungovat pouze GigaCube 5G. A ten není venkovní. Uvnitř doáhnu při nejlepším 4G rychlostí a to jsme tam kde jsme byli. Takže pokud Vodafone nemá venkovní modem který bude 100% fungovat na jejich 5G NSA, tak jakákoliv změna je možná jen k horšímu.
  3. Takže Zyxel udělal vzdálenou diagnostiku a zjistil, že modem nepodporuje kombinace 5G NSA bandů, které Vodafone používá. Takže jediné co pomůže je až Vodafone přejde na 5G SA. Jiný operátor mi nepomůže, na chalupě mají maximálně 4G a se špatným signálem.
  4. @kautskym Já mám "Připojení bez kabelu - Naplno 5G". Ale modem nefunguje na 5G ani se SIM z telefonu ve kterém 5G normálně funguje. Vypadá to prostě na problém mezi modemem a sítí. S T-Mobile SIM se chytíl okamžitě na 5G. Ještě k těm bodům doplním Nemohu vyloučit, že SIM k internetu je vadná, ale v tuto chvíli to nehraje roli a tarif je 5G, alespoň to jsem objednával a i je to vidět v samoobsluze. Modem je nastaven do režimu Auto: 4G/NR5G-NSA Podporované kombinace 4G a 5G bandů řeším s výrobcem. V současné lokalitě je to B1 nebo B3 a n1. B1 a B3 se teď používají pro LTE-A. Na chalupě to nejspíš bude kombinace B20 a n28. Výrobce plánuje vzdálenou diagnostiku.
  5. Děkuji za informaci, s výrobcem jsem v kontaktu a snažíme se modem rozběhnout na 5G. Test s T-Mobile SIM kartou nás přiměl ověřit i možnost blokování ze strany Vodafonu.
  6. Dobrý den, U modemu stále přetrváva problém s nedostuponost 5G. Modem se připojí maximálně přes LTE-A. Na 5G prostě není vpuštěn. Modem jsem ověřil opět se SIM Vodafone z telefonu, to se chová naprosto shodně, tedy pouze LTE-A. A také se SIM od T-Mobile. Na síti T-Mobile se modem okamžitě připojí na 5G (NR5G-NSA). Takže mám opět podezření, že je modem ještě stále částečne blokován.
  7. Už je zařazen i na seznamu. 🙂 https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/pripojeni-bez-kabelu/porizeni-datoveho-tarifu-bez-modemu/
  8. Žádost jsem podal v pátek, v pondělí se mi ozvali, že to předali technikům, co mají na starosti modemy. Tak uvidíme. Jinak na zákazniceké lince mi jen dokázali poradit, ať si koupím modem od nich a pojede to. Tak jsem teď zapnul modem a už se chytil. Zatím jede jen na LTE a na 5G se nepřepne ani po 30 miutách. Asi to ještě není kompletně zprocesovaný. Ale vypadá to na dobré cestě.
  9. Dobrý den, snažím se rozjet internet bez kabelu na modemu Zyxel FWA710. Modem sice není explicitně uveden v seznamu podporovaných, ale je to vlastně sesterský modem modemu FWA510, s tím rozdílem, že je pro venkovní použití. Venkovní modem potřebuji proto, že v místě je dobrý signál venku a uvnitř domu je rychlost 1/3 (110Mb/s vs 37Mb/s). Všechny parametry odpovídají minimálním požadavkům včetně TR-068, ale modem se se SIM kartou "Internet bez kabelu" prostě nepřipojí. Zkoušel jsem vyměnit SIM karty mezi mobilem a modemem. Se SIM z mobilu se bez problému modem připojí. Naopak SIM "Internet bez kabelu" nefunguje ani v telefonu, vidí síť, ale na internet se nepřipojí. APN je nastaveno na "internet" bez autentizace a TR-069 je povoleno. Mám tedy teorii, že Vodafone blokuje všechna zařízení, která nemají explicitně povolený TAC pro podporovaná zařízení. Je zde nějaká možnost jak toto zařízení na síti Vodafone rozjet?
×
×
  • Vytvořit...