Přejít na obsah

Uzlina

Uživatel
  • Příspěvky

    4
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele Uzlina

  1. @TechnikusTo je možný, na začátku mají nějaký AI nesmysl "Eva" který jsem asi tak zblbnul, že stejně nevěděl kam mě má přepojit. Každopádně já jsem VF nevypověděl, pořád běží ta akce s výměnou a nechám si to jako primární připojení (až to vymění a bude to funkční), já ani nejsem nijak extrémně naštvaný (jak tady někdo napsal, je to konec konců primárně moje chyba, že jsem to nevyměnil dřív a spoléhal na to, že "jen kecaj a jede to dál").

    5G bude jako záloha, nebo to následně přestěhuju někam na chatu. Taky chápu, že asi nejsem jediný, komu to teď musí vyměnit. Někde jsem tu viděl informaci, že šlo o 15 - 16k modemů. V těch hromadných vlnách mohli vyměnit 80-90 %, takže to máme pořad kolem cca 2000 modemů na výměnu, tak je jasný, že to budou asi trochu hoňky a do toho na ně bude X lidí řvát, že to nefunguje.

    • To se mi líbí 1
  2. @tomus

    Tak Vy jste pro změnu ignoroval asi 70 % toho příspěvku co jsem napsal 🙂 Nicméně rychlá sumarizace je, že máte pravdu. Každopádně (nechci tady tech fóru) nějak brát kredit, ale já ho našel až ve chvíli kdy jsem se o to začal aktivně zajímat. Jinak denně se nebavím tím, že bych hledal kterým modemům od VF končí jaká certifikace a pokud Vám někdo 2-3x "zalže" ve smyslu, že tvrdí "jo ten váš výpadek je to modemem" a pak zjistíte, že je to tím, že se nemůžou dostat někam do baráku a dál to XY měsíců jede normálně, tak tomu dotyčnému / té společnosti trochu přestanete věřit. To byla asi celá myšlenka co jsem měl.

     

     

    • Souhlasím 2
  3. Chystá se maximálně tak to, že těch IPv4 je málo ne? Co vím, tak někteří operátoři s tím kšeftují (po celých C rozsazích) za docela zajímavý prachy i když asi ne VF, to budou spíš ty menší ISP s vlastníma ASkama.

  4. No, rozhodně nejsem žádný odborník na koaxiální modemy, takže jsem to moc neřešil a nic si nezjistil. Nicméně nejsem si jistý, jestli byla komunikace ze strany Vodafone zvolena nějak inteligentně. Už asi dva roky se mě snažili přesvědčit k výměně modemu, ale úspěšně jsem to ignoroval. Poprvé jsem byl na služební cestě mimo ČR a řekl jsem, že se kvůli tomu prostě nebudu vracet. Paní mi vehementně tvrdila, že v dubnu toho roku modem přestane fungovat. Nepřestal, takže jsem po návratu nic neřešil.

     

    Při další příležitosti, kdy jsem hlásil výpadek, mi bylo řečeno, že problém je v modemu. Podíval jsem se do logu modemu a moc se mi to nezdálo. Nakonec jsem zjistil, že výpadek neměl s modemem nic společného, ale Vodafone nebyl schopen se snad pět dní dostat ke svým technologiím, které má někde uložené (nevím kde), protože je tam majitel objektu odmítl pustit.

     

    Při dalším výpadku mi opět tvrdili, že je problém v modemu, ale zase to nebyla pravda. Následovala čtvrtá akce, kdy jsem mluvil s technikem od Vodafone a říkal jsem mu o VPNkách, které chci mít navázané, o bridge módu, a jeho odpověď byla: "Hm, tak to si nechte Cisco." Od té doby jsem to už tuplem neřešil.

     

    Takže nevím, možná je to moje chyba, že jsem to neřešil nějak lépe, ale vzhledem k výše uvedenému jsem měl spíš pocit, že Vodafone jen otravuje a chce měnit něco, co měnit vůbec nemusí. To je výsledný pocit, který jsem z toho měl. Kdyby mi volal někdo technicky zdatný a řekl jasně: "Modemu končí certifikace atd." asi bych to řešil včas. Na druhou stranu chápu, že každému kaštanovi, kterého Vodafone má, nemůže volat technický specialista, protože nevím, kde by je vzali.

     

    Nicméně i při samotné akci výměny, která je teda nakonec opravdu nutná, je to trochu na štíru. Na lince jsem čekal přes hodinu, slibovali, že zavolá technik, který se nikdy neozval. Plánování výměny modemu po dvoudenním výpadku? Nula, nikdo se neozval.

     

    Potřeboval jsem to nějak vyřešit co nejrychleji, takže jsem objednal 250 Mbps od O2. Dovolal jsem se během 15 sekund, objednávka byla vyřízena online během 10 minut, a termín instalace byl vyřešen během jednoho dne. Nechci malovat čerta na zeď (služby od UPC a následně Vodafone využívám přes 14 let, takže jsem tam už nějaký peníze utratil), ale přijde mi, že u Vodafone to nějak nefunguje tak "smooth" jako u konkurence.

    • Haha 2
×
×
  • Vytvořit...