Přejít na obsah

rypak

Uživatel
  • Příspěvky

    5
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele rypak

  1. Díky za rady! Podařilo se mi pomocí https://ui.com/download/releases/network-server
  2. rypak

    Modem Vodafone Station

    Ahoj, pročítám si tohle dlouhé vlákno, ale jsem zatím na straně 13/93 🙃takže se o některých zajímavostech dozvím asi tepreve časem... Chtěl jsem se proto zkušenějších fóristů zeptat, zda k VS a VS6 jsou na tomto fóru vlákna ke konkrétním aspektům zařízení. Prosím případně sdílejte odkazy, abych se svými příspěvky přilnul ke stávající struktuře, abych nezakládal zbytečně nová, když už se téma řeší v nějakém stávajícím. Při té příležitosti si dovolím odkázat na vlákno k dhcp, které jsem založil právě proto, že jsem konkrétně k dhcp VS6 vlákno nenašel.
  3. Nastavit statickou adresu v nastavení AP se zdá jako správný směr. Zatím jsem ten AP U6 lite ovládal jen ze smartphonu, kde tu možnost nevidím. Zkusím se k nastavení dostat z windows, třeba to tam najdu. Kdyby měl někdo přímé zkušenosti s nastavením statické IP pro AP U6 lite, prosím neváhejte sdílet 🙂
  4. Jendo díky za odpověď. Vlastní router je samozřejmě možnost, ale pro mě zatím ne přednostní. Po konzultaci s kamarády ajťáky a že se mi nepodařilo najít konkrétní informace k tomu, jak má dhcp ve VF6 fungovat, docházím k tomu, že VF6 má takovou dhcp implementaci, že rezervace umožňuje pouze v rámci poolu. Narozdíl od toho compalu, který uměl rezervovat i mimo pool. Nakonec jsem to tweaknul trcohu pracně ale s uspokojivým výsledkem tak, že jsem zarezervoval všechny IP od 2 do 99. Na těch, kde chci mít stálá zařízení, jsem přiřadil skutečné MAC. Na těch ostatních vymyšlené MAC. Když už jsem se s tím páral, udělal jsem to v navazující číselné řadě, takže mám rezervace skutečných MAC seřazené (byť nepohodlně vzdálené kvůli těm vymyšleným), viz printscreen. V tom mém rezervačním rozsahu tak mám i možnost přidat další skutečné MAC, aniž bych rozhodil tu vzestupnou řadu - místo vymyšlené můžu dát skutečnou MAC pro chtěnou IP. Tím jsem se zbavil nepříjemnosti, že ty rezervační pravidla nejdou nechat seřadit, řadí se pod sebe tak, jak byly v čase přidány, nehledě na IP nebo MAC adresu nebo název zařízení. Co mě teď na tom dhcp trápí je, že se mi nedaří zajistit, aby můj access point, který je k VF6 připojený ethernet kabelem, měl přiřazenou IP, kterou jsem pro jeho MAC zarezervoval jedním z těch rezervačních pravidel. Tvrdohlavě (přes restarty, resety a další cílenější kroky) si drží IP mimo můj rezervační rozsah. Potřeboval bych VF6 donutit, aby uvolnil pronájem té nechtěné IP pro MAC toho AP; pak by snad zohlednil rezervační pravidlo a přiřadil mu tu chtěnou IP. Obdobně jsem se pral s IP přiřazenou jednomu smartphonu, taky mraky různých pokusů, podařilo se mi až po ručním promazání uložených wifin ve smartphonu, byť nevím, zda zrovna tohle byl ten rozhodující krok. S tím AP (unifi A6 lite) si nicméně nevím rady. Umíte prosím poradit?
  5. Zdravím fórum a prosím o radu: Mám nově Vodafone station 6 (VF6) dodaný při příležitosti upgradeu na 1Gbit internet. Předtím jsem měl Compal. Snažím se ve webovém rozhraní VF6 nastavit si přiřazování IP adres tak, jak jsem to měl na compalu, t.j. stálé (rezervované) IP adresy pro všechna stálá síťová zařízení (cca 20 ks) a pak rozsah pro nestálé (dynamické) IP adresy pro nestálá zařízení (např. přijde kamarád a chce se připojit na wifi nebo mi někdo neoprávněně vnikne do sítě...) Nedaří se mi zároveň nastavit ten rozsah pro dynamické adresy a zároveň ty rezervované mít mimo tento rozsah. Jestli si správně vzpomínám, takto jsem to měl na tom compalu a mohl jsem tak podle výpisu aktivních IP adres hned poznat, zda je v síti nějaké nestálé zařízení. Měl jsem to tak, že ty stálé jsem měl uspořádané v rozsahu od 192.168.0.2 do 192.168.0.99 včetně a pro ty dynamické jsem určil rozsah od 192.168.0.100 včetně výš. Máte prosím info, zda VF6 má umět to, co chci, t.j. stanovit rozsah pro dynamické IP adresy a rezervovat IP adresy mimo tento rozsah? Víte o podrobnějším návodu pro VF6, než co jsem zatím našel a který by odpověď na mou otázku obsahoval? Našel jsem: https://static.vodafone.cz/cp/docs/modem/vfstation/manual_vodafonestation.pdf další pomocí klíčových slov tg6442, tg3442 a arris, ty ale neodpovídají (popsiují mnohem více funkcí, než co mi nabízí webové rozhraní VF6) V příloze printscreen, jak vypadá nastavení dhcp ve VF6.
×
×
  • Vytvořit...