Přejít na obsah

Pevna IP adresa


Návštěvník Zyreen

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zyreen

Mam jeden problem, momentalne mam pripojeni classic od karnevalu(Upc), take si platim pevnou ip adresu. A to je presne ten problem.

 

Internet mi funguje, a nemam s nim zadne vetsi problemy, a pokud by se mi nestalo to, ze vzdy kdyz zalozim jakoukoliv hru tak se na me nemuze nikdo napojit, a vlastne ani me hry nevidi, tak bych toto neresil.

 

Vec se ma tak, ze mam motorola modem, a za nim linksys router. Pokud v routeru zadam at si ziskava IP adresu automaticky, tak nikdy nedostanu svou pevnou ip adresu. No a vzhledem k tomu ze uz nemuzu menit MAC adresu na webu karnevalu, tak si ani nemuzu nastavit MAC adresu routeru a nevim jak toto vyresit.

 

Kazdopadne kdyz zadam na routeru mou pevnou adresu na pevno, a nenecham si ji priradit, internet mi jede "bezproblemu" ale z toho co jsem pochopil by to tak byt nemelo.

 

Takze muzou tyto dve veci mit nejakou spojitost, a jak je to tedy s MAC adresou nyni, kdyz uz se neda menit? Je jeste k necemu uzitecna? A je lepsi mit prirazenou IP automaticky nebo nevadi ji mit zadanou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mozna mas dva problemy v jednom. 1 problem je, ze router dostava jinou IP adresu. Nicmene tato IP by mela byt verejna, tudiz ji muzes pouzit pro zakladani her. Jen ji vzdy musis kamosum oznamit. Ale na karnevalu bych napravu urgoval. Ja mel podobny problem. 2. mozny problem je ten, ze nemas smerovane porty pouzivane danou hrou na svuj PC za routerem. Nebo pokud mas, tak jsem to z dotazu nepoznal. Smerovani portu je vec zasadni. Pomoci toho router prepoji pripojujici se klienty na tvuj PC. Dobra adresa: www.portforward.com

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí přejít na tarif UPC, pak zůstane uživateli jenom jedna jediná pevná IP adresa (pokud si ji platil i dřív), takže nemusí nic řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kecinzer
Zmena MAC pry bude mozna az v zari po prechodu na system UPC.

Tak to je fakt rufus. Do té doby lidé, kteří měli stejný problém s routerem jako já a nebudou tak technikcy zdatní, prostě v háji.

SUPER!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...