Návštěvník dr.spark Odesláno 12. září 2007 Sdílet Odesláno 12. září 2007 Koupil jsem si novy router s wifi. Nedokazal jsem ho vsak nastavit tak, aby prideloval pevnou IP jen jedomu PC a ostatnim ip dynamicky. Kvuli znemozneni menit MAC u UPC nemuzu moc experimentovat. Nevi tedy nekdo jak to udelat? Zda u UPC spojit s pevnou IP ten komp nebo router a jak pak udelat ten zbytek? DIky moc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Bender Odesláno 12. září 2007 Sdílet Odesláno 12. září 2007 Kvuli znemozneni menit MAC u UPC nemuzu moc experimentovat. Nevi tedy nekdo jak to udelat? Zda u UPC spojit s pevnou IP ten komp nebo router a jak pak udelat ten zbytek? DIky moc... Většina dnešních wifi routerů má možnost klonovat MAC adresu, takže tam můžete zadat tu starou toho původně připojeného PC a pak experimentovat, jak píšete. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. září 2007 Sdílet Odesláno 12. září 2007 taktak, naklonovat a funguje to. Ověřeno včera na naprosto obyč. routeru. Propojit jen router a PC a dát klonovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dr.spark Odesláno 12. září 2007 Sdílet Odesláno 12. září 2007 Takze by teda melo stacit dat klonovat MAC a pak na to PC, kde chci mit statickou IP ji na stavit a na ostatnich dat automaticky pridelovani DHCP serverem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dr.spark Odesláno 13. září 2007 Sdílet Odesláno 13. září 2007 Tak jsem to nejak zkousel a stale mi to nejde. Naklonuju MAC adresu PC, kterymu se prideluje pevna IP. DHCP vsak routeru pevnou IP neprideli. Nemam ji tam zadat nahodou primo do nastaveni? Pak bych ale potreboval znat masku site a branu. Nemuze mi pls nekdo napsat jednoduchy navod pro idioty? Asi jim sem...Diky moc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník JirkaH Odesláno 13. září 2007 Sdílet Odesláno 13. září 2007 a umi vubec neco takoveho obycejne domaci routry? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 13. září 2007 Sdílet Odesláno 13. září 2007 sorry, odpovídal jsem na to klonování. Umí to téměř všechny routery Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dr.spark Odesláno 13. září 2007 Sdílet Odesláno 13. září 2007 Nevim, jestli to umeji vsechny, ale ten muj to umi urcite. Mam tento: http://www.lan-shop.cz/routery-a-jine-w ... /smc/18786 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník JirkaH Odesláno 13. září 2007 Sdílet Odesláno 13. září 2007 Nevim, jestli to umeji vsechny, ale ten muj to umi urcite. Mam tento: http://www.lan-shop.cz/routery-a-jine-w ... /smc/18786 ja nemam na mysli klonovani MAC, ale tvuj pozadavek na 1 pevne pridelenou a ostatni dynamicky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dr.spark Odesláno 13. září 2007 Sdílet Odesláno 13. září 2007 No, to by melo jit taky, myslim. Ale i kdyby ne, tak to nevadi. Ted hlavne potrebuju, aby to slo nejak udel at, abych mel i pres ten router pevnou IP, jako bez nej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.