Návštěvník janhav Odesláno 11. listopadu 2007 Sdílet Odesláno 11. listopadu 2007 Ahoj, používám vysokorychlostní internet od UPC a připojení přes ethernetový kabel je bez problémů. Pořídil jsem si domů wifi router od ASUS (WL-520GC) a pomocí něho se mi k internetu připojit nedaří. Vnitřní síť pomocí routeru funguje, ale nelze se z ní dostat k internetu. V nastavení routeru jsem nastavil "WAN connection type" na "Automatic IP" Dále je tam v sekci "Special Requirement from ISP" pole pro MAC adresu, Host name a Host server. Ty jsem nechal volné, protože technik od UPC nám při instalaci internetu sdělil, že se konektivita nevstahuje na určitou adresu a že lze připojit libovolný počítač. Tudíž i náš router by měl internet vidět. Mohl mi někdo poradit, co nastavit v nastavení routeru, abych mohl používat internet přes něj? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. listopadu 2007 Sdílet Odesláno 11. listopadu 2007 No snad je router jako router, v poli MAC adresa by měla být možnost klonovat MAC, to jsem musel udělat no a pak taky nezapomeň restartovat modem - vytahnout ze zásuvky a chvíli ho nech odpojenej (pár minut) zase zapoj do el. zásuvky a pak by to mělo makat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník janhav Odesláno 11. listopadu 2007 Sdílet Odesláno 11. listopadu 2007 Zkusil jsem restartovat modem, jak říkáš, a ani to nepomohlo. Mimochodem žádný klonování MAC adresy v tom nastavení routeru nikde neni. Ještě možná informace, která by pomohla k vyřešení: Z modemu mam ten ethernetovej kabel do routeru do zdířky WAN, na notebooku chytnu wifi signál a když napíšu do prohlížeče 192.168.1.1, tak mi tam vylezou informace: Internet Connection Status Type: Automatic IP Status: Disconnected Reason: Cable is not attached ( kabely zapojený mam ) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník janhav Odesláno 11. listopadu 2007 Sdílet Odesláno 11. listopadu 2007 Ještě info - restartoval jsem router a v tom Reason to teď místo: "Cable is not attached" píše "lost IP from server", což moc nevím, co tím chtěl básník říci, kde je zakopanej pes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. listopadu 2007 Sdílet Odesláno 11. listopadu 2007 Jestli jsi byl zakaznik UPC jeste pred spojenim UPC s Karnevalem, tak by mohl byt problem s MAC adresou, zkus do routru naklonovat MAC adresu PC ktere jsi mel pripojene jeste nez jsis poridil ten router. Sice registrace MAC adres u site UPC jiz byla zrusena, ale kdovi jak to je. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. listopadu 2007 Sdílet Odesláno 11. listopadu 2007 Internet od UPC jsem si zařídil před před pár dny ve čtvrtek. Zkoušel jsem tam ručně napsat MAC adresu mýho notebooku, na kterym mi net točí a ani tak se to nerozhejbá. Tak nevim, jestli může existovat nějaká nekompatibila s tímto routerem nebo jestli vůbec existuje nějaký řešení, který by to rozchodilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. listopadu 2007 Sdílet Odesláno 11. listopadu 2007 Tak HEURÉKA! Konečně to funguje. Včera když jsem to šteloval, tak jsem asi někde udělal špatnej postup nebo nevim - i když jsem ten postup opakoval stokrát dokola a i když ten postup byl pak správně, tak furt tam ten problém byl někde šprajclej. Sice doteď nevim, kde ten problém byl, ale všechno jsem to restartoval a udělal ten postup po sto první a už to točí. Takže děkuju těm, co zapojili mozkový buňky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.