Přejít na obsah

CA modul televize vs satelitní receiver

Doporučené příspěvky

Návštěvník FilipJ

Dobrý den, chci se zeptat, zda CA modul, který normálně funguje s vaší kartou v TV, bude fungovat v satelitním receiver pod družicí THOR? Přestal mi fungovat CI modul v TV a nechci kvůli tomu kupovat novou TV, když mám doma nevyužitý satelit. Díka za odpověď.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/12535-ca-modul-televize-vs-satelitn%C3%AD-receiver/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník FilipJ

Je zajímavé, že na telefonické podpoře mi řekli, že bude. Trochu by to tedy chtělo rozebrat, když je to tak jednoduché. 

PS: taky mi to bylo divné, že ten týpek  na telefonické podpoře řekl, že to bude fungovat. 

Návštěvník Retiree

Skutečně to chce rozebrat poněkud zmatený dotaz:

před 34 minutami, FilipJ napsal:

1.CA modul, který normálně funguje s vaší (UPC ?) kartou v TV, bude fungovat v satelitním receiver pod družicí THOR?

2. Přestal mi fungovat CI modul v TV a nechci kvůli tomu kupovat novou TV, když mám doma nevyužitý satelit. Díka za odpověď.

ad 1 Ano, pokud používá systém Conax CAS7, což je ale málo pravděpodobné

ad 2 Ne, začni používat nevyužitý satelit...

Čili, Standa má pravdu !

Nebo jinak. UPC používá kódovací systém CONAX CAS7, který vyžaduje  modul podmíněného přístupu (CAM) spárovaný se zcela konkrétní předplacenou  (smart) kartou, s ničím jiným fungovat nebude

Upraveno uživatelem Retiree

Pokud se jedná o satelitní kartu freeSAT tak pokud je to karta ve stejném CA systému tak tam to asi nebude problém, pokud je to karta v jiném CA systému tak to fungovat nebude.

freeSAT používá hlavně Irdeto a Nagru (která je ovšem párováná karta /modul nebo STB)

Odesláno z mého Redmi Note 5 pomocí Tapatalk

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Návštěvník FilipJ
před 5 minutami, Retiree napsal:

Skutečně to chce rozebrat poněkud zmatený dotaz:

ad 1 Ano, pokud používá systém Conax CAS7, což je ale málo pravděpodobné

ad 2 Ne, začni používat nevyužitý satelit...

Čili, Standa má pravdu !

ad 1 CA modul UPC SECURE PLUS CI+ Conax DVB (víc nevyčtu) karta od UPC a mimo ser.čísla na ní taky nic není. Tedy moje úvaha byla, že pokud zasunu modul s kartou do CI slotu v satelitu, mělo by to fungovat, když o dekódování se stará právě ten CA modul, nebo si to myslím špatně?

ad 2 takže to bude kombinace CA modulu a UPC karty tedy bude fungovat v satelitu?

PS: bohužel ani v moje UPC víc něž ID zařízení a ID karty nenajdu.

Návštěvník Retiree

CA modul s přístupovou kartou, který je v databázi zařízení UPC (tzn. pronajatý nebo odkoupený), bude fungovat v jakémkoli zařízení, které umožňuje příjem ve standardu DVB-C (kabelový tuner) a je vybaveno CI rozhraním - konektorem pro zasunutí CA modulu. Zařízením může být např. televizor, set-top-box, STB (přijímač) s více tunery pro různé standardy DVB, tv tuner v počítači,...
Pokud pod pojmem satelit rozumíš přijímač (set-top-box), který má pouze satelitní tuner, DVB-S/S-2, tak tam CA modul UPC fungovat nebude. Pokud pojmem satelit chápeš přijímač, který má více tunerů, tedy umožňuje příjem ve více standardech DVB a jedním z nich je DVB-C, pak tam CA modul UPC fungovat bude.

Na potisku CAM nic víc nehledej, podstatné je sériové číslo, pod kterým je CAM vedený v databázi UPC, jiné údaje se s časem vydání mění

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...