Návštěvník Milan L. Odesláno 8. března 2008 Sdílet Odesláno 8. března 2008 Dobrý den. Asi před dvěma týdny jsem dostal zdarma kvůli přechodu na digit. vysílání od UPC STB Handan 5000. Protože mne s ním žádným způsobem nespolupracoval můj VCR/DVD přehrávač a nechtěl jsem přijít o nahrané kazety dětí atd. (při špatném propojení s STB nebo televizí se mechaniky VHS kazety i DVD přehrávače prostě zastaví - bezpečnostní prvek proti poškození media) rozhodl jsem se pro pronájem tohoto DVR, nikoliv kvůli jeho HDD, byl jsem upozorněn že pracuje v jakémsi exotickém formátu a např. kromě záznamu zpráv je prakticky nepoužitelný. Mne na něm zaujaly dva tunery, takže jsem se domníval že zvládne televizi i video samostatně. Buď jsem se mýlil, nebo něco dělám špatně. Oproti typu 5000 sice nyní při zapnutí VCR si televizi přepojí na sebe a přehrává i když TV běží pod STB, po vypnutí videa se TV pod STB v pořádku vrátí. Jenže nemohu za žádnou cenu najít způsob, jakým by STB naladil video stejně jako TV, a měl by to přece se svými dvěma tunery dokázat. Je to kombinace 18 měsíců stará (Toshiba SD-36 VESE, tedy ne zas až taková šunka.) Kdyby jste dokázali poradit, byl bych nesmírně vděčný. Já to mám zapojené takto: z STB scartu pro VCR jeden kabel do zásuvky Scartu Ext. (modrý) u videa, z druhého Scartu VCR (kombinovaný vstup/výstup) druhý kabel do Scartu AV-2 TV. Ze Scartu TV u STB vede třetí kabel do druhého Scartu TV (AV-1) Televize jede na STB naplno pouze tehdy, je-li přepnutá na AV-2. Na AV-1 se zobrazí že jede na RGB, ale bez zvuku. když jakýmkoliv způsobem Scarty popřehazuji, nejde zvuk nikde a obraz u AV-2S, AV-3, AV-3S jen černobíle. Video na STB nereaguje nijak v žádném zapojení. Kabelovou anténu mám zapnutou přes video (je průchozí) do TV. Když ji z videa odpojím, přestane i přehrávat. No, je to veselé. Jestli máte nějakou radu, proboha sem s ní. Nechci vyhodit 700 kazet rodinných videí a filmů. Moc děkuji a přeji hoodně trpělivosti při čtení této rešerše. A samozřejmě plně přiznávám že ač si stavím počítače, jsem v DVB-C totální neadertálec považující ještě minulou neděli za digitál jen můj foťák. Příjemný den! Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1263-jak-funk%C4%8Dn%C4%9B-p%C5%99ipojit-k-stb-i-b%C4%9B%C5%BEn%C3%BD-vcr/ Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 8. března 2008 Sdílet Odesláno 8. března 2008 Jenže nemohu za žádnou cenu najít způsob, jakým by STB naladil video stejně jako TV, a měl by to přece se svými dvěma tunery dokázat. STB ma 2 digitalni tunery, tj. pro prijem digitalniho signalu z kabelove site. Neplette si tuner a vstup pres SCART. Video ma analogovy vystup pres koax. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1263-jak-funk%C4%8Dn%C4%9B-p%C5%99ipojit-k-stb-i-b%C4%9B%C5%BEn%C3%BD-vcr/#findComment-18000 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Milan L. Odesláno 10. března 2008 Sdílet Odesláno 10. března 2008 Dobře, tohle jsem nepochopil. Ale nechápu toho víc. Když mi tento přístroj technik připojoval, nakonec utekl s tím že si to musím dodělat sám, při připojení podle schematu mu totiž nikde nešel zvuk. Po delší době jsem zjistil že když zapojím Scart z výstupu STB pro TV do Scartu/ext videa, druhý scart kabel ze zásuvky vstup/výstup rovněž na VCR do Scartu AV-2 TV,kabelový přívod přes STB+ video do TV, tak na kanálu AV-2 začne TV chodit a ovladač STB funguje. Jenže když zapnu video, přepne si obraz na sebe a má stále naladěny analogové kanály, pro TV je prostě průchozí jakmile se vypne. Pokus nahrávat přes program v TV přímo na video nejde, mechaniky se zastaví. Technik z UPC mi velmi váhavě poradil, abych TV přepnul do kanálu AV-1 kde není žádná činnost, zapnul video a STB a pokusil se o naladění ze strany videa, jak tuner v TV tak i tuner ve VCR jsou analogové, výstup z STB by měl být (asi) v RGB a i video by si s tím mělo poradit. Ale už tomu nevěřím a nechci riskovat rozházení toho co už mám. Na druhou stranu video má pro mne mnohem větší důležitost než co jiného (památné záběry). Jinak jsem tu někde četl, že se někomu povedl záznam dokonce z HDD Handanu na video. Jak se to proboha dá dostat na video???! dík! Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1263-jak-funk%C4%8Dn%C4%9B-p%C5%99ipojit-k-stb-i-b%C4%9B%C5%BEn%C3%BD-vcr/#findComment-18021 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 10. března 2008 Sdílet Odesláno 10. března 2008 Jinak jsem tu někde četl, že se někomu povedl záznam dokonce z HDD Handanu na video. Jak se to proboha dá dostat na video???! dík! Procti si forum uz toho tu bylo receno dost. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1263-jak-funk%C4%8Dn%C4%9B-p%C5%99ipojit-k-stb-i-b%C4%9B%C5%BEn%C3%BD-vcr/#findComment-18036 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.