Návštěvník Lister Odesláno 26. dubna 2008 Sdílet Odesláno 26. dubna 2008 Zdravím, zrovna dneska jsem se u známého potýkal s problémem jak to sesíťovat, aby jel internet přes wifi i na noťáku. Nikde jsem tady neviděl inteligentní řešení a tak jsem se rozhodl, že Vám napíšu jak na to. HOW TO: Problematika je jednoduchá, pokud nejste úplný blbec, pc se Vám podaří alespoň sesíťovat a podaří se vám vhodně nastavit dhcp. Dále se dostanete ke kroku zprovoznění internetu. Problém s UPC převaděčem (pro blbé: blikajíci krabička, co má vzadu vražený koaxial) je ten, že si hlídá mac adresu pc. Většina routerů toto umí obejít klonováním, ale v tomto případě je to zbytečná komplikace. Převaděč stačí vytáhnout ze zásuvky, přepojit utp kabel do routeru a převaděč zapojit. Sám si nastaví výchozí mac adresu a už převaděč pustí do internetu. POZOR: Když budete pak převaděč připojovat zase do pc (kdyby bylo potřeba), tak vám internet nepojede, je nutné jej znovu vytáhnout ze zásuvky a zapojit (s utp v pc), aby si zase přepsal mac adresu výchozí. Je to všechno jen parodie na ochranu, nebo se to dá nazvat "kurvítko". Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1325-wifi-router-asus-wl-520gc-%C5%99e%C5%A1en%C3%AD-probl%C3%A9mu-se-s%C3%AD%C5%A5ov%C3%A1n%C3%ADm-a-upc/ Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 27. dubna 2008 Sdílet Odesláno 27. dubna 2008 Tebou popisovaný "převaděč" je kabelový modem. Máš-li jednu IP adresu tak si modem pamatuje 1 MAC (proč by měl více, DHCP od UPC ti další IP nedá, tz že si pamatuje tolik MAC, kolik máš zaplacených IP) Tebou popsaným způsobem mám zapojenou síť cca 3 roky a nějak nemám důvod přepínat na síť s routerem a bez něj, vše funguje k maximální spokojenosti. Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1325-wifi-router-asus-wl-520gc-%C5%99e%C5%A1en%C3%AD-probl%C3%A9mu-se-s%C3%AD%C5%A5ov%C3%A1n%C3%ADm-a-upc/#findComment-18976 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.