Odesláno 26. dubna 2008 16 let Zdravím, zrovna dneska jsem se u známého potýkal s problémem jak to sesíťovat, aby jel internet přes wifi i na noťáku. Nikde jsem tady neviděl inteligentní řešení a tak jsem se rozhodl, že Vám napíšu jak na to. HOW TO: Problematika je jednoduchá, pokud nejste úplný blbec, pc se Vám podaří alespoň sesíťovat a podaří se vám vhodně nastavit dhcp. Dále se dostanete ke kroku zprovoznění internetu. Problém s UPC převaděčem (pro blbé: blikajíci krabička, co má vzadu vražený koaxial) je ten, že si hlídá mac adresu pc. Většina routerů toto umí obejít klonováním, ale v tomto případě je to zbytečná komplikace. Převaděč stačí vytáhnout ze zásuvky, přepojit utp kabel do routeru a převaděč zapojit. Sám si nastaví výchozí mac adresu a už převaděč pustí do internetu. POZOR: Když budete pak převaděč připojovat zase do pc (kdyby bylo potřeba), tak vám internet nepojede, je nutné jej znovu vytáhnout ze zásuvky a zapojit (s utp v pc), aby si zase přepsal mac adresu výchozí. Je to všechno jen parodie na ochranu, nebo se to dá nazvat "kurvítko".
Odesláno 27. dubna 2008 16 let Tebou popisovaný "převaděč" je kabelový modem. Máš-li jednu IP adresu tak si modem pamatuje 1 MAC (proč by měl více, DHCP od UPC ti další IP nedá, tz že si pamatuje tolik MAC, kolik máš zaplacených IP) Tebou popsaným způsobem mám zapojenou síť cca 3 roky a nějak nemám důvod přepínat na síť s routerem a bez něj, vše funguje k maximální spokojenosti. Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.