Přejít na obsah

Wifi router ASUS WL-520GC řešení problému se síťováním a UPC

Doporučené příspěvky

Návštěvník Lister

Zdravím,

zrovna dneska jsem se u známého potýkal s problémem jak to sesíťovat, aby jel internet přes wifi i na noťáku. Nikde jsem tady neviděl inteligentní řešení a tak jsem se rozhodl, že Vám napíšu jak na to.

HOW TO:

Problematika je jednoduchá, pokud nejste úplný blbec, pc se Vám podaří alespoň sesíťovat a podaří se vám vhodně nastavit dhcp.

Dále se dostanete ke kroku zprovoznění internetu. Problém s UPC převaděčem (pro blbé: blikajíci krabička, co má vzadu vražený koaxial) je ten, že si hlídá mac adresu pc. Většina routerů toto umí obejít klonováním, ale v tomto případě je to zbytečná komplikace.

Převaděč stačí vytáhnout ze zásuvky, přepojit utp kabel do routeru a převaděč zapojit. Sám si nastaví výchozí mac adresu a už převaděč pustí do internetu.

POZOR:

Když budete pak převaděč připojovat zase do pc (kdyby bylo potřeba), tak vám internet nepojede, je nutné jej znovu vytáhnout ze zásuvky a zapojit (s utp v pc), aby si zase přepsal mac adresu výchozí.

Je to všechno jen parodie na ochranu, nebo se to dá nazvat "kurvítko".

Tebou popisovaný "převaděč" je kabelový modem. Máš-li jednu IP adresu tak si modem pamatuje 1 MAC (proč by měl více, DHCP od UPC ti další IP nedá, tz že si pamatuje tolik MAC, kolik máš zaplacených IP)

Tebou popsaným způsobem mám zapojenou síť cca 3 roky a nějak nemám důvod přepínat na síť s routerem a bez něj, vše funguje k maximální spokojenosti. :wink:

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...