Odesláno 1. října 2004 20 let Mám řadu dní problémy s připojením na server "ftp.volny.cz". Používám FTP klient Total Comander 6.03 (zkoušel jsem i SmartFTP), se kterým jsem byl dosud spokojen (neměnil jsem jeho předchozí nastavení - pasivní mód přenosu, autodetekce serveru). Připojen jsem kabelovým modemem Motorola SB4200E, provozuji dva PC napojené pomocí HUB (mám k dispozici 2 IP adresy, samozřejmě neveřejné). Na prvé adrese je OS Widows XP-SP2, MSIE 6 a na druhé adrese Windows 2000-SP4, MSIE 6. Od od srpna 2004 změnil poskytovatel kabelového připojení moje IP adresy (do té doby jsem problémy s připojením na ftp.volny.cz neměl). Síťové napojení jsem aktualizoval, vše (pošta, Internet) je O.K. Připojení na "ftp.karneval.cz" je v pořádku. Na "ftp.volny.cz" se jinak bez problému připojuji ve firmě (připojení poskytuje MIUS Teplice - Contactel). Možná problém souvisí s nastavením firewallu na straně "volny", "karneval" - či u mě?! Pro firewall na PC (OS Widows XP) mám nastavenu výjimku pro FTP klient Total Comander, zkoušel jsem i firewall vyřadit - problém zůstává. Obdobně se nedaří spojení i na druhém PC (OS Windows 2000), kde používám stejného FTP klienta. Hláška při neúspěšném připojení: Connect to: (30.09.2004 19:00:57) hostname=ftp.volny.cz username=molnarm startdir=/molnarm ftp.volny.cz=212.20.96.21 OFFLINE ... Časový limit spojení vypršel! Zkoušel jsem nastavit FTP klienta pro HTTP Proxy s podporou FTP (proxy.karneval.cz:3128) - problém zůstává: Nevím, zda k uzamčení serveru došlo po několika neúspěšných pokusech o přihlášení (server na požadavek připojení nereaguje, přestože se při použití síťových diagnostických prostředků jeví jako dostupný) - jedná se zřejmě o ochranné opatření proti možnému odhadování přihlašovacích údajů za účelem neoprávněného přístupu k serveru. Po několika neúspěšných pokusech o přihlášení server zřejmě zablokuje IP adresu, ze které požadavky přišly (u mě totiž došlo v srpnu ke změně IP adres = akce Karnevalu). Technická pomoc zmiňovaných serverů je zatím mizivá, musím být trpělivý... Např. od Karnevalu: Z nasi strany nedoslo k zadne jine uprave ci filtrovani paketu. Pokuste se prosim Vas firewall na zkousku vypnout uplne a pote zkuste pripojeni na FTP server spolecnosti VOLNY.cz. Samozřejmě jsem to předtím zkoušel a bez výsledku... Díky za pomoc či jakoukoli zprávu Miloš Molnár molnarm@volny.cz m.molnar@emcos.cz tel. 736 633 747
Odesláno 1. října 2004 20 let Zkus se pripojit pres FTP na nejaky jiny FTP server (nejlepe ne VOLNY), pokud to pojede, tak je asi chyba u VOLNY, pokud ne tak asi u tebe. Vic me nenapada Nik
Odesláno 2. října 2004 20 let Mam 2 ucty taky na ftp.volny.cz, ted jsem to zkusil s neverejnou IP a taky se tam nemuzu dostat - ten stejny problem, na jine FTP servery se bezproblemu dostanu. Ale kdyz jsem to zkusil s verejnou IP adresou, tak jsem se na ftp.volny.cz bezproblemu dostal. Takze problem bude asi na Volny.cz . Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 2. října 2004 20 let Vypadá to asi na problém u mě - nedostanu se ani na ftp.sweb.cz Zajímavé je, že připojení na ftp.karneval.cz je O.K., zkusím prověřit mé síťové nastavení. Díky, MM.
Odesláno 2. října 2004 20 let Jak rikam s neverejnou IP adresou se na FTP volny.cz taky nedostanu, ale na Web zdarama, Karneval, Host.sk, Pipni.cz ,Tiscali to bez problemu jde. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 6. října 2004 20 let Mam 2 ucty taky na ftp.volny.cz, ted jsem to zkusil s neverejnou IP a taky se tam nemuzu dostat - ten stejny problem, na jine FTP servery se bezproblemu dostanu.Ale kdyz jsem to zkusil s verejnou IP adresou, tak jsem se na ftp.volny.cz bezproblemu dostal. Takze problem bude asi na Volny.cz . Jen pro upresneni, tu verejnou IP mas taky od Karnevalu? me to s neverejnou IP od Karnevalu taky nefunguje Dale pro upresneni: ftp://ftp.volny.cz je users ftp server pro klienty volny.cz ftp://aftp.volny.cz je publick ftp server pro verejnost
Odesláno 6. října 2004 20 let Jen pro upresneni, tu verejnou IP mas taky od Karnevalu? Ano, s verejnou IP od Karnevalu se na ftp.volny.cz bezproblemu dostanu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.