Přejít na obsah

HD kanály " zadrhávají "

Máte problémy s plynulostí a nezasekávání u digi příjmu ??  

27 hlasů

1. 1. Máte problémy s plynulostí a nezasekávání u digi příjmu ??

• mám
      18
    • nemám
      2
    • stalo se mi to, ale je to ojedinělé
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Návštěvník Pavel
Pane notosnadne, objasněte prosím mnou popsaný problém, ať se my nestudovaní poučíme....

Tato diskuze sice poběhla už před měsícem, ale snad má smysl jí doplnit - namísto vzájemného napadání.

V tomto případě musím, výjimečně, dát UPC alespoň částečně za pravdu. Kabel samozřejmě na kvalitu přijímaného signálu vliv může mít. Jde o tzv. koeficient odrazu na styku dvou prostředí s odlišným vlnovým odporem (TV koaxiál má 75 ohmů). Pokud je v konektoru přechodový odpor, část energie se odráží zpět (úměrně podílu rozdílu a součtu obou odporů). Pokud se to stane jen jednou, tak se pouze sníží energie, postupující dále. Pokud jsou takové konektory za sebou dva, pak se samozřejmě jednou odražený signál odrazí znovu, a složí se s tím, co postupuje přímo. Je to jako ozvěna. Zatímco člověk je na ozvěnu zvyklý, a bezdozvuková místnost je mu nepříjemná, u techniky je to naopak. Pamatuji ještě Ethernet tahaný padesátiohmovými koaxiály - přechodák na konektoru byl naprosto běžnou příčinou výpadku síťové komunikace.

Handan je navíc naprosto bezprecedentní šmejd, takže bych se nedivil, kdyby byl na tyto odrazy mimořádně citlivý. Přechoďák se ale v žádném případě neobjeví se začátkem filmu, aby s jeho koncem zázračně zmizel. Tolik k vlivu kabelu.

UPC ale přecpává multiplexy příliš mnoha kanály, takže prvotní příčina bude spíš v nedostatečné datové kapacitě multiplexů a výpadcích datového toku z tohoto důvodu.

• po měsíci...

Je to zajímavé, ale já na HD kanálech žádné problémy nevidím. Obraz je výborný a bez pixelace a výpadků apod ošklivostí. TV je Full HD. Ale musel jsem vyměnit všechny kabely včetně HDMI , scarty, antení kabely za kvalitnější. A to jsem jel 2 TCD TV napojeny přes rozdě+lovač signálu s útlumem 3,5 dB. Nyní mám 2 zásuvky a je to ještě lepší STB H 6000 a 7000.

Lokalita Praha JM Chodov

Návštěvník onak

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli Vám taky dneska blbnou kanály National Geographic HD a Voom HD na multiplexu 698 MHz. Kostičkuje to, nebo se občas objeví i hláška "Signál není k dispozici".

• po měsíci...
Návštěvník onak

Tak to opravdu nikomu nedělá, dneska už zase to začalo kostičkovat na multiplexu 698 MHz, kde jsou kanály National Geographic HD a Eurosport HD. Stejný problém jako předtím, kostičkuje nebo se objeví hláška "Signál není k dispozici". Na jiných kanálech jsem si toho zatím nevšiml - jenom tady na tom multiplexu. Samozřejmě, že to jinde třeba někdy - málokdy zakostičkuje, ale tady na 698 MHz to dělá často, a ještě vypadává ten signál. Máte někdo podobný problém.

EDIT: Tak jsem si toho vsiml i na 690 MHz u VH1 a MTV.

Návštěvník Kodl

Mně včera a předevčírem ty dva kanály (NatGeoHD a EurosportHD) také kostičkovaly a to dost často. Někdy docházelo i k hlášce "Signál není k dispozici". Dokonce to bylo tak špatné, že když jsem zapnul STB ze standby přímo naladěný na EurosportHD (dávali tam zrovna včera odpoledne nějaký billiard), tak se STB ani nechytil (hlásil hned od startu "Signál není k dispozici"). Musel jsem přepnout na jiný program a pak se vrátit zpět na EurosportHD - pak už to běželo normálně-cukaně :( .

Snažím se nejdříve hledat potíže u sebe, takže postupně vylučuji vliv kabeláže v bytě. Obě zásuvky v bytě mám originál zbudované od UPC. Podezíral jsem také nějaký zdroj rušení, např. mobil/Wifi nebo nějaké jiné elektrické zařízení v okolí. Zatím to ale vypadá na problém u UPC.

Parametry signálu mám, i v průběhu výpadku a cukání následující: síla 90-94%, kvalita 97-99%.

Zkusím ještě sehnat, alespoň na půjčení, nějaký jiný, kvalitnější HDMI kabel, než je ten, co se dodává s Handanem7000HD, abych vyloučil problém v něm. Odhaduji ale, že to tím nebude, protože problémy jsou jen na některých kanálech. Včera večer jsem se díval na film "V jako Vendeta" na HBO HD a v průběhu celého filmu byl obraz bez potíží. :o

Návštěvník onak

Jj, dík za info. A můžu se ještě zeptat, odkud jsi, a dělá ti to i na hudebních kanálech? Kabelem HDMI to nejspíš taky nebude, mám k STB připojený jiný než dodává UPC a jak jsi četl předtím také mi to dělá. Jenom mě ještě napadlo, jestli nemůže něco vysílat na podobné frekvenci a potom to ruší, ale nevím co by u nás vysílalo na frekvenci 698 nebo 690 MHz. Jinak jsem si myslel, že by to mohlo být také set-top-boxem, ale tím to také není. Dělá mi to i u těch hudebních kanálů i na klasickém STB CV-5000. Na kabel bych to taky netipoval, protože ten pořád leží na stejném místě schovaný a nikdo na něj nesahá nebo nestoupá, takže myslím, že ten by měl být v pořádku. Jediný co mi taky zůstává je tedy chyba UPC, ale zase je divný, že to nedělá všude jak psal Luger. Jinak je to dost otravný koukat se na obraz, který každou cvhíli zakostičkuje, zasekne se a potom se objeví hláška "signál není k dispozici" a pořád to dělá dokola.

Návštěvník Kodl

Jsem z Brna, ctvrt Zabovresky.

Jeste porad zustava moznost, ze by to mohlo zpusobovat ruseni jako treba GSM,Wifi nebo uplne jine elektricke zarizeni v siti. V panelaku to muze byt dokonce zarizeni u nekoho ze sousedu. Taky tu nekdo zminoval vliv bezdratu UFon. Nekdy zkusim zapichnout do STB nejaky uplne suprtrupr koax, ktery napojim primo na koax UPC na uplnem vstupu do bytu. Pak bude vse jasne.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...