Přejít na obsah

Tp-Link - WR340G


Návštěvník MistrMarty

Doporučené příspěvky

Návštěvník MistrMarty

Dobrý den,

Mám problém s mým novým routerem:( Koupil jsem si ho asi tak 3dny zpátky. V krabici sem nikde nenasel zadny návod na instalaci nic takoveho...uplne na nic to je....Router sem si koupil kvuli tomu abych si udelal sit mezi PC a notebookem kvuli prenosu dat a online games....Ale zatim jsem tak maximalne nastavil aby fungoval internet. A to si este nejsem jist protoze Wi-Fi spojeni s notebookem vypada ikdyz je to asi metr od anteny:( prosim poradite mi jak mám poradne nastavit ten router na internet a hlavne jak udelat sit mezi pc a notebokem:) Dekuji Moc Marty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Karel K.

No, záleží na konkrétním routeru....

Ale obecně se dá říci toto:

Připojíš router k PC přes síťový kabel. Router má z výroby nějakou IP adresu - zkus zagooglit a zjistit, jakou má ten Tvůj.

Většina současných routerů má webovou administraci, čili zadáš do prohlížeče http://ipadresarouteru.

Pokud se tam dostaneš, nastav na WAN port získávání adresy z DHCP, tedy aby "chytal" IP z modemu (to asi bude defaultně nastavené).

U LAN máš dvě možnosti:

a) dynamické adresy - pokud má router DHCP, tak Ti bude přidělovat IP adresy pro vnitřní síť sám (tj. na PC i NB nastavíš automatické získávání adres).

b) pevné adresy - pokud router nemá DHCP, nebo pokud chceš pevné IP (tak to mám já, protože chci, aby každé konkrétní PC bylo vždy na té samé IP), nastavíš, ať nepoužívá DHCP. Pak nastavuješ IP přímo na PC/NB a to z daného rozsahu, tj. např. IP adresa 192.168.1.1., 192.168.1.2., ...192.168.1.255, maska brány 255.255.255.0, výchozí brána=IP adresa routeru (vnitřní, LAN, tedy např. dáš-li routeru 192.168.1.1. tak výchozí brána je 192.168.1.1), DNS nastavuješ podle poskytovatele (určitě bude v konfiguraci routeru tak, jak si ho na WAN "nalízne" z DHCP).

Samozřejmě tedy nastavíš nějakou LAN adresu (vnitřní sítě) tomu routeru (já mám 192.168.1.1, subnet mask 255.255.255.0).

Pak si asi budeš muset pohrát s firewallem (máš-li ho v tom routeru) a případně s otevřením/přesměrováním portů z venku dovnitř (např. máš-li na PC FTP server, pak se na něj zvenku dostaneš jedině, když na routeru nastavíš přesměrování portu na dané PC).

No, pak router zapojíš do sítě - WAN portem do Internetu (tedy do modemu), LAN porty do PC/NB. Správu pak provádíš přes jeho IP (tedy např. 192.168.1.1)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník MistrMarty

Vau, docela obsáhlá odpoved...respektive pomoc ale nikde sem tam nevycetl jak udelat tu sit s tim notebookem....nebo to tam je ale ja to nepochopil....prosim...este jednou..jak mam udelat tu sit s tim notebookem....dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník spasen

Nastavení sítě Wi-Fi je popsáno na straně 24 anglického návodu. Jinak lze návod najít na http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=96 a pokračování na http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=96. Návod je sice pro jiný router TP-Link, ale postup je stejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...