Odesláno 1. prosince 2004 20 let Z technického hlediska to jde, spíš za tím budou marketingove záměry
Odesláno 11. prosince 2004 20 let A jde udělat když mám 3 PC a dát to přes ten switch jak řikate mám v ceně 2 neveřejný a přikoupil sem si jednu veřejnou tak jde dát na jeden veřejnou a na ty dva neveřejnou?
Odesláno 11. prosince 2004 20 let honzapb: Muzes to tak udelat, internet ti na vsech trech PC pojede bez problemu, ale to PC s verejnou IP nebude v domaci siti vydet na ty dve PC s neverejnou IP, protoze spadaji do jine site, na Win 2000/XP se ale pry da nastavit 2 IP pro jednu sitovou kartu, takze by v tom snad taky nemel byt problem, eventualne si kup router. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 11. prosince 2004 20 let honzapb: Mám připojené 2 počítače přes switch, na jednom mám veřejnou ip, na druhém neveřejnou, na obou WinXP. V nastavení TCP/IP na obou počítačích přidaná druhá lokální ip adresa (např. na jednom 192.168.1.1, na druhém 192.168.1.2) - tím se navzájem vidí a funguje vše ok. Se 3 počítači a jednou neveřejnou ip navíc to bude úplně stejné. Switch koupíš za 500.
Odesláno 11. prosince 2004 20 let tomus & Mlok: Díky moc Mlok: Co jsem koukal do nastavení asi vím jak přidat tu ip, ale přesto, napsal by si mi přesně co vše mám přidat aby mi to jelo v poho prostě přesně to nastavení? PS: Na jednom z těch 3 PC mám Win98 - tzn. ten nebude vidět v síti že ?
Odesláno 12. prosince 2004 20 let PS: Na jednom z těch 3 PC mám Win98 - tzn. ten nebude vidět v síti že ? Pokud na tom PC s Win98 budes mit neverejnou IP tak bude videt bezproblemu, ale na tom PC s tou verejnou IP si musis nastavit tu druhou IP nejakou podobnou IP jakou ma ta neverejna, jestli to teda takhle pujde. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 12. prosince 2004 20 let Na to s WIN 98 bude neveřejná takže mohli by jste mi teda přesně popsat jak na to? Díky
Odesláno 13. prosince 2004 20 let Na dvou počítačích budeš mít neveřejnou přidělenou od Karnevalu. Například: 10.22.6.101 a 10.22.6.102 oba maji masku (také přidělenou od Karnevalu) 255.255.255.0 na třetím počítači budeš mí veřejnou IP (je to jedno jaká je). Všechny tři počítače jsou zapojený do switche a ten je zapojený do modemu. Tak to určitě máš a tak je to v pořádku. A teď ten fígl. Ve Windows XP jdou nastavit 2 IP adresy na jednu síťovou kartu. Uděláš to tak, že v počítači (kde máš veřejnou IP) si ťukneš na nastavení síťové karty Ve vlastnostech protokolu TCP/IP dáš upřesnit, a na záložce Adresy IP dáš přidat IP a tam napíšeš druhou adresu, která bude ve stejné síti jako ty neveřejné, tedy například 10.22.6.103 (viz adresy nahoře - první tři čísla stejný!!!, další si vymyslíš - napsal jsem následující: 103) a masku stejnou jako nahoře: 255.255.255.0 a už by se měly všechny počítače vidět. Mělo by to jít bez restartu. Jinak píšu to z hlavy, nemám před sebou počítač s Windowsama.
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.