Přejít na obsah

digitál proti analogu


Návštěvník jahomb

Doporučené příspěvky

Návštěvník

Souhlasím s Jackem

mé poznatky jsou ty samé. STB 7000 a 6000. To HBO by chtělo trochu přidat. Voom je nádherný. Bohužel na kvalitě signálu dost záleží a na to čím je TV připojena ke zdroji také. Pokud , ale někdo si stěžuje, že na LCD či plazmě má špatný obraz z analogou, tak ať se nediví. svou podstatou zmíněné TV jsou hlavně pro digi signál. Mám možnost si zkusit clkem 5 signálů, Analog z STA, digitál z STA, obojí z UPC a ještě DVB-T. Zatím i přes všechny problémy UPC vede a to mám tři TV Sony 40W4000, Sony S262000 a k porovnání CRT Sony KV29XL70K. I když má ještě co zlepšovat, myslím po technické úrovni a kvalitě. Já osobně preferuji velkou placku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

tomus to je pravda. A pak je tu ještě jeden problém a to je cesta od zásuvky do STB a ze STB do TV. Někdy si ho samy zhoršíme kvalitou použitých kabelů či jejich zbastlením. A věřte tomu, že rozdíl je někdy dost viditelný.Kabel k Handanu 7000 (HDMI) vůbec nepustil signál. Teprve jiný v mém případě značkový signál převedl. Ona investice do kabelů není zrovna zanedbatelná, ale když už má někdo kvalitní TV talk by neměl zapomínat i na tuto důležitou část.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je problem spis ve zdroji, nez v prenosove ceste, kdyz je obraz zniceho nic hnusnej v analogu, tak vetsinou i v digitalu (zvlast na Nove a Prime to byva patrne, kdy tam pousti nekvalitni ohrane kopie).

Jinak s tim datovym tokem souhlasim, u SD kanalu by to chtelo ubrat na mnozstvi kanalu v muxech a zvysit kvalitu obrazu.

Aha,tak kdyz sem porovnaval napr.Tenkrat na zapade (CT1) a Statecne srdce (Prima),tak se mi ten rozdil v kvalite zdal dost velky.Takze jestli sem to dobre pochopil , tak jsou filmy vysilany ze spatnych kopii a to je potom cely digital nanic....To mi teda hlava nebere proc to tak je???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano bohuzel, pokud tam Novaci pusti nejakou hruzu, tak uz s tim digital nic nenadela, dokonce bych rekl, ze v extremnich podminkach ma digital se spatnym zdrojovym obrazem diky kompresi vetsi problemy nez analog.

 

Vzpominam si ze kdyz vyslilali na CT serial Pritelkyne z domu smutku, ktery mel uz na zdroji prisernou obrazovou kvalitu, tak v digitalu diky kopresi to delalo takovy barevny fleky, takze jsem se radsi dival na analog kde se tento problem nevyskytoval.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...