Přejít na obsah

DVR -problémy s nahráváním

Doporučené příspěvky

Návštěvník s
Tak co mate jeste brblemy s cernou obrazovkou ?

Ja tu mel zase 2 zaseky behem tydne, tentokrat jsem ale odhalil duvod a to stary znamy,

kdy DVR nahravalo jeden porad (Barrandov TV), na ktery jsem soucasne se spozdenim koukal ze zaznamu,

pak zhruba v pulce zanamu toho prvniho se spustil zaznam dalsiho poradu, ale z jineho muxu (Discovery), v te chvily jsem stale sledoval zaznam, kdy pred jeho spustenim jsem mel DVR prepnuty na kanal CT1( coz je dalsi mux),

a zde je kamen urazu, DVR totiz pri sledovani zaznamu si neumi prepnout na dalsi mux a proto se pri spusteni druhe nahravky prvni nahravany porad z Barrandov TV v pulce prerusil a dal uz pokracoval jen zrychleny presun s cernou obrazovkou.

akurat som vykopiroval z disku davku za poslednych par tyzdnov

zo 181 nahravok len jedna vadna, vcelku slusne, i ked som presvedceny o tom, ze to je skor nahodou a moja snaha sa vyhnut problemom ako sikovnost sikmookych inzinierov handanu ;-)

Návštěvník Katoda

Podobně jako "s", i já se snažím usilovně vyhnout možným problémům a pečlivě sleduji, kdy se co nahrává a z kterého muxu, takže někdy i při sledování nějakého pořadu ze záznamu raději přehrávaný pořad přeruším, přepnu mux a vrátím se ke sledování původně sledovaného přehrávaného pořadu. Přesto jsem po několika měsících, kdy vše bylo v pořádku, minulý čtvrtek místo sledování nahraného dílu Zoufalých manželek viděl jen černou obrazovku se zrychleným přehráváním. Co bylo příčinou, kde se stala, na to jsem nepřišel.

• po 4 týdnech...
Návštěvník superkutil

Vloni v lednu mi přestal nahrávat, respektive nahrál černou obrazovku nebo uprostřed nahrávání najednou byla černá obrazovka. Pak to začal dělat i při sledování TV. UPC mi vyměnilo 7x DVR a nic se nezměnilo!!!!! trvalo to 6 měsíců. Nakonec jsem někde na fóru našel, že by měl pomoct galvanický oddělovač antény a ejhle, po instalaci oddělovače se situace výrazně zlepšila. Ale pořád to není 100%. Tak bych chtěl DVR nahradit PC s tunerem DVB-C a CONAX kartou a Windows Media. máte s tím někdo zkušenosti?

Uff, 7x vymenit DVR, to snad ani neni mozne :-)

To je tak ,kdyz si nekdo mysli ze kdyz to kostickuje, tak je problem v STB a ono je to v signalu.

Takze pokud mas doma problem se signalem, tak ti TV karta nepomuze.

Nicmene TV karty na digital UPC funguji a neni s tim problem, uz se to tu mnohokrat serilo, tak si prohledej forum , viz:

Technisat CableStar HD 2 + CI modul

Mystique CaBiX-C2 + Mystique View CI rozhraní

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Návštěvník superkutil

tomus: Nebyl problém se signálem, ale problém se stejnosměrnou složkou na kabelu od UPC. To odpalovalo DVR. Jeden vydržel jen 10min a umřel. Jinak druhý problém je od ledna 2009, kdy UPC změnilo princip povolování kanálů a standardní kanály, které byly nehlídané, tak začalo hlídat. A protože to zlobí, tak jsou občas kanály nedostupné.

Aha, tak to jsem spatne pochopil, namisto neustaleho meneni STB tam meli poslat technika a ten pokud by na to prisel, tak by instaloval galvanicky filtr primo do rozvodne skrine.

Jinak ja s nahravanim na DVR nemam vetsi problem, cas od casu se nejaka chyba v nahravce objevi, ale je to tak nanejvis 2x do mesice a to nahravam denne.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Návštěvník UPC-021

Já měl taky problémy s rušením a až zhruba po 4 hodinách pokusů ze strany technika nainstaloval "Izolátor" což je galvanický oddělovač a problémy zmizly. Nainstaloval mi ho mezi kabel k DVR a rozdvojku u účastnické zásuvky. Je to tak myslím nejlepší, protože do DVR nemůže jít stejnosměrné rušení třeba z modemu a nebo z druhého STB případně TV.

Návštěvník superkutil

UPC-021: Já mám oddělovač přímo u DVR. Teď mě tak napadá, že modem na internet mám přímo na kabelu. Tak bych mohl dát oddělovač mezi připojku a zásuvku, aby mi neodešel ještě modem. Taky nechápu, proč UPC 6 měsíců měnilo 7x DVR místo instalace jednoho oddělovače. :roll:

No stejně zvažuji, že nakonec nechám jen internet a celé TV i s DVR zruším a budu používat DVB-T. Mám settopbox HDD rekordér HYUNDAI 530 a plná spokojenost.

Co se týče problémů s TV od UPC, tak od ledna se stává, že najednou zmizí obraz a někdy i zvuk. A když se podívám, tak se neprodlouží zaplacené období pro CONAX. A stejný problém je u nahrávání, prostě DVR si myslí, že ten kanál nemám zaplacený a tak mi nahraje jen černou obrazovku.

Tady musím oponovat, naopak u modemů dochází k zasmyčkování nejpravděpodobněji, protože zdroje u PC mají 3 kolíkovou šňůru a tudíž jsou uzeměny. Přes eth kabel se uzavírá zemnící smyčka ..

Je to obecně problém zařízení s 3 kolíkovou šňůrou

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...