Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník onak

Tak před chvílí se mi internet po dlouhý době dostal na rychlost 10 Mbps, stahovalo to z FTP rychlostí 1,26 MB/s. Tak doufám, že tato rychlost už hodně dlouho vydrží a nebude to kolísat směrem dolů. :D

Jinak ještě i s uploadem je to docela špatný. Zkoušel jsem nahrávat na FTP UPC, a tam mi to ukazovalo rychlost 70 - 100 kB/s, což odpovídá 560 - 800 kbps. Normálně má být upload 1000 kbps. Dokonce se i při přenosu párkrát stalo, že to kleslo až na nějakých 40 kB/s (320 kbps), ale pak to zase vyšplhalo na těch 560 - 800 kbps. :(

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1510-nove-rychlosti-upc-internetu/page/25/#findComment-25746
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Gh0sT-1nF
Prosim. :-) No jde o to jakej mas tarif. Jestli nejaky Starter - tak tam to asi sedi ta rychlost 2 Mb/s. Pokud ti to jede snizene, tak by ti to meli zdvyhnout do tydne. Ja mel taky polovicni rychlost asi tyden a po tom mi to vytahli na rychlost urcenou v harmonogramu zrychlovani (UPC Light z 6 Mb/s na 8Mb/s). Na UPC volat urcite nemusis, zvysovani se deje automaticky. Jen pokud chces jinej tarif tak si muzes zazadat o zmenu sluzby - napr na 10M - ten bude mit shodnou rychlost i cenu jako mas ted Starter - 490 kc za 10 Mb/s down a 1 Mb/s up. Tyto rychlosti podel 8 a vyjde ti rychlost stahovani v kB. tzn cca 10 000/8 a 1000/8.

Jj tarif mám STARTER (dnes sem vyndal modem ze sítě a jede to 4MB místo 2MB).

A jestli jsem dobře pochopil tak ty tarify Starter, Light, atd... už nebudou a bude místo nich jen 10M a 20M je to tak ?? A do března bych měl mít 10Mb/s ??

A jak píšeš "zazadat o zmenu sluzby - napr na 10M - ten bude mit shodnou rychlost i cenu" - takže je jedno jestli budu mít starter nebo si zažádám o ten 10M stejná cena - stejná rychlost ..

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1510-nove-rychlosti-upc-internetu/page/25/#findComment-25758

Návštěvník Fingon1
Prosim. :-) No jde o to jakej mas tarif. Jestli nejaky Starter - tak tam to asi sedi ta rychlost 2 Mb/s. Pokud ti to jede snizene, tak by ti to meli zdvyhnout do tydne. Ja mel taky polovicni rychlost asi tyden a po tom mi to vytahli na rychlost urcenou v harmonogramu zrychlovani (UPC Light z 6 Mb/s na 8Mb/s). Na UPC volat urcite nemusis, zvysovani se deje automaticky. Jen pokud chces jinej tarif tak si muzes zazadat o zmenu sluzby - napr na 10M - ten bude mit shodnou rychlost i cenu jako mas ted Starter - 490 kc za 10 Mb/s down a 1 Mb/s up. Tyto rychlosti podel 8 a vyjde ti rychlost stahovani v kB. tzn cca 10 000/8 a 1000/8.

A jestli jsem dobře pochopil tak ty tarify Starter, Light, atd... už nebudou a bude místo nich jen 10M a 20M je to tak ?? A do března bych měl mít 10Mb/s ??

A jak píšeš "zazadat o zmenu sluzby - napr na 10M - ten bude mit shodnou rychlost i cenu" - takže je jedno jestli budu mít starter nebo si zažádám o ten 10M stejná cena - stejná rychlost ..

Ne stare tarify budes mit po takovou dobu po jakou to bude pro UPC vyhodne. Tzn. pokud UPC rekne za par mesicu: "a stop zakaznickove, tem co vyprsela smlouva na dobu urcitou prejdou automaticky na jeden ze 2 tarifu." tak budem muset prejit. :-) No proste se uvidi. Jinak tvuj tarif ti samozrejme zustava, stejne jako ten muj Light. Proste jen pockej na jeho zrychleni do konce brezna.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1510-nove-rychlosti-upc-internetu/page/25/#findComment-25770

Návštěvník Gh0sT-1nF

Ne stare tarify budes mit po takovou dobu po jakou to bude pro UPC vyhodne. Tzn. pokud UPC rekne za par mesicu: "a stop zakaznickove, tem co vyprsela smlouva na dobu urcitou prejdou automaticky na jeden ze 2 tarifu." tak budem muset prejit. :-) No proste se uvidi. Jinak tvuj tarif ti samozrejme zustava, stejne jako ten muj Light. Proste jen pockej na jeho zrychleni do konce brezna.

OK díky ... do konce března bude stejná rychlost jako u 10M - příjde mi to trochu zmatený :)

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1510-nove-rychlosti-upc-internetu/page/25/#findComment-25790

mel sem tarif 6/0,5 Mbit tak sem si rekl ze me bude stacit ten 10/1 a jeste usetrim :-)

8.1.2009 sem pozadal o zmenu tarifu na 10/1 a nádhera uz páty den jedu 3/0.256

kdyby aspon ti zmr** napsali ze ten tarif nejsou schopni dodrzet ne oni napisou toto

"Touto cestou Vám potvrzujeme, že Váš požadavek byl akceptován. Vzhledem k měsíční lhůtě pro snížení nabídky bude provedena změna ze současné nabídky na nabídku 10M ke dni 8. 2. 2009."

současná nabídka byla 6/0,5 takže lež jako věž

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1510-nove-rychlosti-upc-internetu/page/25/#findComment-25832

piposek:

nejsi ty z Ostravy-Vyskovic ? Ja uz to uprimne nevydrzel a prechazim k Pode. ta ma u nas v baraku optiku, za stejne penize 15/3 Mbit. A blokovat zatim nic neblokuji. Doufam, ze politiku v budoucnu nezmeni

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1510-nove-rychlosti-upc-internetu/page/25/#findComment-25836

Návštěvník piposek

Update:

včera jsem restartoval modem každou chvíli, jestli se něco nezlepší - nezlepšilo. Taky jsem ale napsal stížnost na technické oddělení. Dneska mi odpověděli, že problém žádný není, že provedli kontrolu konfigurace modemu i spojení a problém nebyl detekován - prý problém u mě... jenže.. po restartu modemu internet sviští jako blázen, dokonce už mám navýšeno z 12 na 14 mega a měřáky ukazují v pohodě i přes 12 mega. Před tou jejich kontrolou jsem měl 1 - 2 megabity, ping sice 40 ms ale na natažení stránky jsm čekal 5 sekund a na 12 jsem se dostal jedině multilinkem.

A pak prej že problém u mě.. pacholci... no hlavně že už to jede...

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1510-nove-rychlosti-upc-internetu/page/25/#findComment-25905

Minulý týden jsem zažádal o balíček internet 10M+STANDART za 930kč.Překvapilo mne,že nechtějí 200kč ,ale 100kč za snížení služby.Původně jsem byl mile překvapen,ale pak jsem zjistil,že u mne se o žádné snížení služby nejedná nebot do této chvíle využívám INTERNET EASY/4M/ a televizi STANDART.Slečna z CALL CENTRA mne ujištovala,že u mne se jedná o snížení nebot INTERNET EASY ,,PRÝ BUDE 13M¨ a potom je vše v pořádku.Bohužel jsem nikde nenašel ceník ,kde je napsáno INTERNET EASY 13M.Máte někdo podobnou zkušenost.DÍKY

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1510-nove-rychlosti-upc-internetu/page/25/#findComment-26223

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...