Návštěvník matheus Odesláno 16. září 2008 Sdílet Odesláno 16. září 2008 Jsem rozhodlí pro internet od UPC, ale mám nejasnost v zapojení. Bydlím v paneovém domě a v bytě to máme vyyřešeno takto. V obýváku máme TV zásuvku a tím pádem i televizi. Postupem času jsme pořídíli televizi i do mého pokoje, takže jsme v obýváku do TV zásuvky dali rozdvojku provtrali zeď a koaxiálním kabhelem jsem propojili televizi v mém pokoji. Takže v pokoji zásuvku nemám, ale kabel mi jde přímo do televize. Internet budu využívat jen v pokoji a zajímalo by mě, jestli je možné tu jejich rozdvojku co rozdělí signál na TV a internet dát přímo na koaxíální kabel co mi vede do pokoje a jestli to nebudou nějaké ztráty. Pokd by mi někdo vyfotil jak ta jejich krabička co se dává do zásuvky vypadá vyfotil byl bych rád. spěchá to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník FaBio Odesláno 16. září 2008 Sdílet Odesláno 16. září 2008 Hele ja to mam od nich normalne rozdvojeny na kabelu. Ohledne ztrat je to otazka ale nemel by to byt problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Volvo245 Odesláno 16. září 2008 Sdílet Odesláno 16. září 2008 ztráta to je a docela velká, modem by se neměl dávat na delší koax než 2 metry. Vymění ti vnitřek zásuvky za datovou a z modemu pak natáhnout UTP, kabel jako kabel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. září 2008 Sdílet Odesláno 17. září 2008 Proc menit zasuvku, me bylo receno, ze daji na soucasnou zasuvku pouze nejakou malou krabicku ktera signal rozdvoji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník FaBio Odesláno 17. září 2008 Sdílet Odesláno 17. září 2008 ztráta to je a docela velká, modem by se neměl dávat na delší koax než 2 metry. Vymění ti vnitřek zásuvky za datovou a z modemu pak natáhnout UTP, kabel jako kabel A co si myslis ze ti vede do ty zasuvky signal. Naprosto stejny koaxialni kabel ktery ti vede k modemu. Takze je jedno jestli ti vede kabel do bytu od skrine v baraku 40m a ty k nemu pridas 5m dalsiho. Mne to doma takhle funguje v pohode. Rychlost mam maximalni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. září 2008 Sdílet Odesláno 17. září 2008 a budou mi teda menit zasuvku nebo daji na muj koaxial v mem pokoiji rozdvojku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník FaBio Odesláno 17. září 2008 Sdílet Odesláno 17. září 2008 Zalezi jak se s nimy asi dohodnes. Mozne je podle me oboje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dmnc Odesláno 17. září 2008 Sdílet Odesláno 17. září 2008 Standardní postup je takový, že modem by neměl být opravdu příliš vzdálen od koncové účastnické zásuvky. Někdo tu sice říká, že kabel jako kabel, a že už je jedno, že ho vede 50m od rozvodu venku, či vevniř v suterénu, nicméně nezapomeň na to, že v případě problému (tzn. například s úrovněmi signálu, zvýšeným útlumem, aj.) Ti UPC nakonec stejně řekne, že je to tvůj problém a musíš si jej vyřešit. Nech to na technikovi, dohodni se s nim a myslím si, že to bude ta nejlepší varianta, kterou můžeš volit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Volvo245 Odesláno 17. září 2008 Sdílet Odesláno 17. září 2008 Proc menit zasuvku, me bylo receno, ze daji na soucasnou zasuvku pouze nejakou malou krabicku ktera signal rozdvoji tzv optimiser, který už je zakázaný Protože pokles úrovně při něm je minimálně 4,8 dB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník spasen Odesláno 17. září 2008 Sdílet Odesláno 17. září 2008 Mně, když připojovali loni internet, tak první věc, kterou udělali, byla výměna zásuvky na přívodu do bytu. Nová zásuvka má tři zásuvky (TV, rozhlas a internet), ke kterým jsou připojeny šroubovací konektory pro kabely jednotlivých služeb. Ponechali a znovu připojili kabely pro TV a rozhlas a nově natáhli koaxiální kabel pro připojení modemu, u mne šlo o délku cca 13 metrů. Veškeré práce (výměna zásuvky, nové připojení stávajících služeb, natažení kabelu pro internet, zapojení a zprovoznění internetu, zapojjení a zprovoznění telefonu) měli hotovy za cca 3 hodiny. Všechno již rok funguje a prakticky bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.