Přejít na obsah

UPC zacalo blokovat a omezovat provoz na nekterych portech

Doporučené příspěvky

Návštěvník malina

A mame tu dalsi dil frasky:

UPC zrychluje, ale protoze na to zrejme nema kapacitu, zrychluje se jenom na barevnych letacich.

Nove zacalo UPC omezovat provoz na nekterych portech - co jsem tak zbezne zaregistroval, jedna se o:

411, 412, 413 (direct connect)

6881-6889, 6969 (bittorrent)

Takze zrychlujeme, ale opovazte se to rychle pripojeni vyuzit ke stahovani! :evil:

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/
Sdílet na ostatní stránky

.. ale mě DC rovnou kleklo, nejede vůbec. Taky je opravdu milé že u služby extreme mi klesla rychlost na 4mbps a ž eje zřejmě nějak přiškrcené i FTP, protože kde dříb bývalo 350kBps je teď 70. Takže zřejmě na papíře 10 všem a v reálu 4 i těm co platí 20 a více.

S torrentem souhlasím. To je tak neefektivní a hloupý program, že lidi co jen trošku znají principy fungování sítí by si na svém PC nikdy nic takového nespustili.

Blbý ale je, že tady v ostravě regulujou i http na portu 80. Zaplaťte si 20 Mbps připojení, ale ve večerních hodinách máte jen cca 1.7 Mbps. paráda, smlouvy nesmlouvy, garance negarance, nezájem - chyba je vždycky jen u zákazníka, at se připojuje na jakýmkoliv pc, na jakýmkoliv OS.

Návštěvník malina

podle mych info jednak:

1) blokuji porty, takze na techto portech si nic nepustis, ani kdyby to byl webserver nebo ssh :-) - to jsem si prakticky overil na seznamu portu vyse

2) zaroven monitoruji traffic, takze zmena portu nepomuze

reseni zatim v principu vidim tri:

1) rychle zmenit providera

2) pokud to klienti a protokoly umeji, tak sifrovat

3) udelat VPN tunel do skutecneho internetu

Návštěvník AjSi

tohleto uz mi pride prehnany, spis verim tomu ze fakt nekde stelujou server ci co a nez to dodelaj potrebujou mit tyhlety porty zablokovany nez aby zacali postupne blokovat p2p protokol. zas tak blby nejsou aby prisli o pulku zakazniku...

btw malina kde si vzal info ze monitorujou traffic?

Návštěvník malina
btw malina kde si vzal info ze monitorujou traffic?

to jsem zrejme MYLNE vydedukoval :-)

mel jsem info od cloveka, co pouziva DC++ ze mu zmena portu v klientovi nepomohla

figl je ovsem v tom, ze omezuji provoz nejen NA "zavadny" port klienta, i ZE "zavadneho" portu peeru nebo serveru, takze je treba, aby oba koncove body pri komunikaci nepouzivaly nektery z vyjmenovanych portu - pak komunikace funguje

takze to svedci spis pro blokovani portu nez pro analyzu packetu

vice na http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=2080&start=20

Návštěvník AjSi

aha, no ok ok, dc me nezajima :D v utorrentu mam port 27xxx takze pohoda, zatim zadnej problem(sem z teplic). proto opravdu verim tomu ze v praze atd. delaj neco se serverama nez aby zacali blokovat p2p. nekde sem tu ted zahlid ze nekdo volal na upc a tam mu to potvrdili(upgrade/oprava? serveru). samozrejmne bych byl rad kdyby prisel nekdo veci znalejsi a chytre to objasnil jestli se jedna vazne o technicky problem ci jestli upc zacinaj blokovat p2p at uz z duvodu ze jim nestiha sit nebo celkove natrvalo.

Návštěvník malina
Ja ted zkousel DC a normalne to bezi - na portu 411, rychlost okolo 200 kB/s

to je jasny, mas u nich protekci :lol:

u mne porad nic - mozna to aplikujou jen u zakazniku, kteri stahli urcity (nadprumerny) objem dat

moje PC je y.y.y.y, jedna se o speedtest, takze zadny P2P traffic => omezovani podle portu, nikoliv analyza packetu

[ 5] local x.x.x.x port 36154 connected with y.y.y.y port 411

[ 4] local x.x.x.x port 411 connected with y.y.y.y port 57814

[ ID] Interval Transfer Bandwidth

[ 4] 0.0-217.6 sec 104 KBytes 3.92 Kbits/sec

[ 5] 0.0-240.8 sec 40.0 KBytes 1.36 Kbits/sec

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...