Návštěvník Odesláno 23. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 23. listopadu 2008 Test na lupa.cz Datum 23. 11. 2008 21:53 IP adresa 86.49.31.xxx Hostname r5x178.net.upc.cz Rychlost downloadu n/a kbps n/a kB/s Rychlost uploadu n/a kbps n/a kB/s Teoreticky lze stáhnout n/a MB za hodinu, n/a GB za den a n/a GB za měsíc Minimální odezva * 197 ms Maximální odezva 701 ms Průměrná odezva 340.33 ms jj net šlape v klidu... Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24223 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 23. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 23. listopadu 2008 Net uz mam ted OK, ale torrenty furt pri starym takze sotva 10 kBps Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24227 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 23. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 23. listopadu 2008 Ve vseobecnych podminkach si poskytovatel vyhrazuje pravo na omezeni provozu site jestlize hrozi nebezpeci pretizeni site, nebo takove pretizeni nastane. Dale i v pripade duvodneho podezreni, ze ucastnik ci treti osoba zneuzival / zneuziva Sluzeb. Poskytovatel je opravnen na nezbytne nutnou dobu omezit poskytovani Sluzeb ze zavaznych tech. nebo provoznich duvodu. -- Osobne bych to videl na interni a utajene pilotni nasazeni DPI (Deep Packet Inspection) diky kteremu lze snadneji usvedcit stahovace warezu (torrenty, rapidshare). Tim by se zcela vysvetlovalo tech 22kB/s avg. pri stahovani torrentu. Nejhorsi na tom celem je, ze tor (The Onion Router) je v UPC siti tak neuveritelne pomaly, ze je prakticky nepouzitelny. Neco jej zakerne zpomaluje. Pokud by nam UPC nechalo plnou rychlost pro torrenty, nestihalo by monitorovat co stahujeme a odkud, s 22kB/s je to pro ne snadnejsi a levnejsi. Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24228 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dave.6 Odesláno 24. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 24. listopadu 2008 Zdravím, jsem na tom stejně jako většina zde, možá o trochu lépe. Stránky jedou normálně. Při zapnutí torrentu si uz stranky ani neskrtnou a torrenty jedou tak do tech 50 kb/s. U DC++ se mezi 17:00-00:00 nechytam vubec. Mimo tuto dobu se to sice pripoji ale stahnout neco je zazrak. Blba mp3 kterou ma mrte lidi jede do 10 kb/s ale spis to vetsinou pise ze pripojuje a nebo cas pro spojeni vyprsel (nebo tak neco). Jsem byvalej zakaznik karnevalu (kde jsou ty casy, to byl provider, ktery se o ty zakazniky snad i zajimal a vse jelo na jednicku, od doby co to prevzalo UPC to je des a hruza posledni dobou neco nesnesitelneho) Vydrzim hodne, jsem trpelivej a vzdy cekam a verim, ze se situace vyresi casem a nejlepe sama. Tady to uz bohuzel nefunguje. Premyslel jsem, ze bych hodne zatnul zuby a vydrzel to do konce roku ale po shlednuti nabidky O2 hodne uvazuji o vypovezeni smlouvy a to cele vcetne televize. Narovinu nejsem extra stahovac stahuju jen serialy ktere se do ČR nedostanou. Jje to tak 5 serialu za tyden v HDTV. Kazdy dil ma tak 350 MB x 5 x 4(tydny) = 7000 mb za mesic, urcite se vejdu do 10 GB. To si myslim je naprosto v poradku vzhledem k cene internetu 999 Kč za net + 499 za TV (jeste z dob karnevalu) -> neumim se hadat jinak uz bych si urcite vyhadal nejakou slevu za tech skoto 8 let co jsem u nich. Takze jake moznosti mam? 1. Pockat na novy rok a doufat, ze se enco zmeni. Coz docela pochybuju. U UPC nejsou kouzelnici aby mavli kouzelnou hulkou a k 1.1.2009 vse jelo jak ma a vsichni byli spokojeni. 2. Zavolat na jejich linku a udelat kraval, coz moc neumim, ale treba bych nekomu rekl Vysledkem by mohla byt sleva, nebo zruseni sluzeb. Oboje by bylo dobre. 3. Prechod na O2. Do 30.11 maji balicek TRIO za 900 Kč mesičně. (pevnou linku máme a hodně používáme) což by bylo cenové zlepšení (proti nynějším 1500 za UPC a 499 O2) jen se bojim abych si s tim jejich internetem jeste nepohorsil. Bojim se clekem te "verejne" agregace 1:50. Dal jsem si tu praci a procetl vsech 25 stranek teto diskuze vcetne vypoctu teoreticke agregace UPC a snad by to nemuselo byt tak hrozne. Hlavne s internetem od O2 se setkavam pomerne casto a nevim moc o nikom kdo by na ne nadaval. (kdyz nadavaji tak uz na cely O2 ) Kazdopadne tato situace chce nejake reseni. Co si monopol jmenem UPC dovoluje je fakt sila. Byt pobliz Nextra tak neco co resit. David 89.102.x.x. Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24229 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník April Odesláno 24. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 24. listopadu 2008 Tak jsem jen prolítla pár odpovědí z posledních dnů a přispěju svojí trochou do mlýna ... Nějak od pátku jsem z rychlosti internetu (v podstatě mám na mysli procházení webů, torrenty ani rapid jsem nezkoušela v posledních dnech) taky dost rozpačitá, tak jsem začala hledat a našla tohle forum (ehm, z domova bych se ho asi nedohledala). Minulý pondělí jsem si všimla, že rapid jede nějak bídně, 100 mega se stahovalo hodinu, ale chybu jsem nehledala, byť mě zaskočilo, že v práci jsem to samý druhý den stáhla během 15ti minut. Od úterý nám chybou jejich technika, kterej se hrabal v baráku v UPC krabici nešel do pátku internet (odborník vytáhl náš internetovej kabel), takže jsem na to zapomněla, a od pátku jde internet, resp. procházení webů naprosto tragicky. Odpoledne to ještě jakž takž šlape, ale tak kolem šestý se to naprosto sesype, neustále vypadává QIP, weby se načítaj zpomaleně a zjištění rychlosti mi vyhodilo nesmyslný údaje - down/up - obojí 0,00 takže se ani nemůžu dopátrat aktuální rychlosti. Ne, že by se NetMeter, kterej jen tak orientačně používám, při zobrazování rychlosti strhal, při stahování blbýho katalogu v pdf jsem se stěží otřela o 200Kb/s, běžně to samý dřív stahoval plnou rychlostí tarifu Easy. Chtěla jsem hledat chybu doma - za modemem mi sedí router a na něj se přes wifi připojuju dvěma noťasama u nichž mám nastavený pevný přidělování IP k MAC adresám, takže si troufám vyloučit, že se mi na domácí síť někdo napíchl. A asi bych si akorát šťouráním v tom rozes*ala to, co by za normálních okolností fungovalo, ale stejně ještě zkusím dneska vyhodit router a napojit to napřímo, i když se mi vůbec nechce v tom hrabat, protože je mi jasný, že se to akorát celý sesype. Ale jak to tak čtu, tak asi nejsem jediná, i když výměnné sítě nepoužívám, tenhle měsíc mi připojením prolítlo nějakých 50 giga, což nepovažuju za extrémní číslo na to, aby UPC zkoušela FUP, i když to jediný mě pro včerejším hrabání v nastavení doma napadlo. Takže zdá se, že je to chyba někde u nich, no to mě podruhý během tejdne "potěšili". Netuší někdo, jestli se jde nějak dovolat normálních rychlostí nebo čehokoliv? Nebo jestli vůbec jde čekat nápravu dřív než po Novým roce? Chjo April Praha 4 Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24231 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 24. listopadu 2008 no tak vcera vecer v Brne Lisni totalni zpomaleni az na 5,5 kbit/s zlatej vytacenej modem ze ? a ping 1200 ms jelo nebo spise nejelo to tak 3 hodky a pak uz to zase zacalo jakz takz fungovat. no pockam do pristiho roku a jestli se situace nezlepsi tak budu nucet prejit na ADSL. Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24232 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník piposek Odesláno 24. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 24. listopadu 2008 Tady se klidně mohlo stát, že si na stejném kanále někdo pustil AP někde poblíž a máš zarušené wi-fi tak, že to padá... zkus se připojit kabelem, jestli se to chová stejně... Tady na ostravě jihu web běží normálně, speedmeter ukáže i okolo 10 mbps (na 20megové přípojce) - je fakt, že před tím, než začli omezovat p2p to ukazovalo max 3 mbps, obvyklá hodnota byla 1,7 mbps Nicméně v době, kdy jsem doma a nespím (cca od 17:30 do 22 a so+ne) nejede DC, nejedou torrenty, nejede nic. Takže defacto mám internet pouze na prohlížení webu a stahování e-mailů, protože v časech, kdy jsem doma je to bezezbytku všechno blokované... Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24233 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník April Odesláno 24. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 24. listopadu 2008 Ta zarušenost mě už taky napadla - zkoušla jsem na routeru změnit i kanál a v okolí jsou stále stejné wifiny, které tam bývaly do teď, žádná nová se neobjevila, navíc maj strašně nízkou kvalitu signálu, žádná není výrazně silná. Navíc ty wifiny tam bývaj v podobnou dobu jako já už několik měsíců ... už to mám trochu vypozorovaný. Ale odpoledne to zkusím celý překopat (jen musím zjistit, jak to má teď UPC s MAC adresama, vím, že dřív, modem nepropustil zařízení bez přeregistrace adresy, což je zase práce navíc, která mě štve) ale nějak tomu moc šancí nedávám, asi to bude zbytečná práce a budu nakrklejší víc než jsem teď Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24235 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tukancheez Odesláno 24. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 24. listopadu 2008 Nic nového pod sluncem: Kompletní přestavba CM sítě (příprava na Eurodocsis 1.1 -> 3.0) Zde je možno vidět (pokud není update databáze), které CMka jedou, a které se pomalu odstavují. http://mapa.karnevalzone.cz/ BTW: Useři bývalého Karnevalu, kteří si platí pevnou dostanou s něj pravděpodobností jinou IP veřejnou placenou (což je dle mě trošku porušení smlouvy), ale OK. Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24237 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. listopadu 2008 Sdílet Odesláno 24. listopadu 2008 Tak asi neprispeju nicim objevnym, ale presto popisu ranni rozhovor s pracovnikem zakaznice podpory: Jednoduse vsichni delaj, jako kdyby neco takoveho slyseli poprve. Kdyz jsem byl - pochopitelne slecnou, ktera o tomhle problemu jeste neslysela - prepojenej na technika, tak se snazil hrat hru - pockejte, zmerim signal na modemu, vidim ze na modemu mate signal pekny, zadna ztratovost neni - nacez jsem ho prerusil a rekl mu at ze me nedela blbce, ze dokazu rozlisit mezi tim, kdy mi nejede internet vubec / blbe a kdy je omezovana rychlost a dostupnost pouze nekterych sluzeb. A ze me pouze zajima jestli to takhle bude pokracovat dal (pak si takovy krasny papirovy pripojeni muzou strcit do spic), v opacnem pripade bych se rad dozvedel datum, kdy to vsechno pojede jako driv. Na to mi rekl, ze k zadnemu omezovani nedochazi, nemaji duvod to delat a problem bude tedy "na tom serveru, ze ktereho neco stahuju". Takze klasickej kafemlejnek, na kterej snad museli obdrzet specialni skoleni asertivity na tema "Jak udelat ze zakaznika naprostyho vola spisovnou cestinou" Byvaly Karneval, Brno Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1535-upc-zacalo-blokovat-a-omezovat-provoz-na-nekterych-portech/page/49/#findComment-24241 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky