Přejít na obsah

Extrémní kolísání rychlosti


Návštěvník Dragokazov

Doporučené příspěvky

Návštěvník Dragokazov

Zdravím, mám dost velký problém přes den cca mezi 6:00 a 18:00 jede internet celkem ok mezi 10-15Mbps (zaplaceno mám 12Mbps).

Ale to co se děje přes noc je naprosto strašné smlouvu mám na GARANTOVANOU rychlost, ale skutečnost je úplně jiná: 07.10.2008 22:14 /275Kbps/. 07.10.2008 21:56 /142Kbps/ a některé testy ani nemohly proběhnout kvůli nízké rychlosti a extrémně špatné stabilitě.. nevíte někdo co s tím? upc tento problém vůbec neřeší protože do jejich místní sítě je rychlost celkem ok ale vše co jde za jejich síť do internetu je takto pomalé. Máte stejný problém? jsem z Ostravy Hrabůvky. Již zvažuji nějaké adsl 1:50 nebo 1:20 protože již teď mám stejně agregaci 1:50 i víc!!

 

Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Stube

Propírá se to tady všude, UPC je doslova v prdeli s dechem, honí nové zákazníky, slibují navýšení rychlosti, ale realita je taková, že v podstattě nefunguje nic.

Lokality ve všech možných koutech republiky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pripojeni UPC je nyni asi jedna z nejhorsich moznych variant. Uz 2 mesice je to nepouzitelne napr. na ftp, pingy pres 100 msec, dwnld pod 1/10 objednane rychlosti, priserny packet loss, nemam uz co dodat. Na stiznosti reaguji pouze emailem, tedy vlastne reagovali. Posledni dobou uz neodpovidaji. Dovolat se na helpdesk je pouze pro otrle. Dnes mi meli volat kvuli ukonceni smlouvy, opet nic. Posilam to doporucenou postou i s modemem a prestavam platit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasika, hrabůvka je zabitá... a UPC na to samozřejmě úplně kašle, ikdyž tenhle stav trvá asi 7 měsíců...

 

Prostě tady má smysl platit jen nejpomalejší variantu internetu, protože poslední dobou se to málokdy vyhoupne přes 4 mbps... maxima lze dosáhnout až 6 současně otevřenými stahováními...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov

A úplně mě dostalo když mě technici oznámili, že ten problém způsobuje můj router :lol: je to už potruhé co něco podobného tvrdí a samozřejmě ani minule to routerem nebylo.

A dost mě zarazilo, že když jsem jednou zkusil napsat i někomu z představenstva tak jsem zjistil, že lidi co mají cokoliv společného s UPC tak vystupují pod falešnými adresami a možná i jmény :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Stube

Momentálně komunikuji s manažérem klientského centra, který to podle jeho slov potom co jsem jim napsal, že hodlám podniknout, dostal befel shora, aby celou záležitost se mnou vyřešil.

 

původně jsem psal email přímo na p.Kadlečka a p. Malinu.

Bohužel po zkušenostech pochybuji, že to nějak dopadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážený pane,

 

dovolte, prosím, abychom touto formou reagovali na Váš e-mail ze dne 12. 10. 2008, týkající se technického problému. Bohužel, v některých lokalitách dochází ke snížení rychlosti z důvodu zatížených bridgů. Všechny zatíženější lokality budou postupně podstupovat upgrady sítě, čímž se zatížení sníží a rychlost se vrátí k smluvním hodnotám. Podrobnější informace o termínech prozatím nemáme k dispozici.

 

V případě, že budete reagovat na tento e-mail, využijte prosím opět standardního formuláře, který naleznete na http://www.upc.cz

 

S pozdravem a přáním příjemného dne

 

M. Sládek

 

Specialista technické podpory datových služeb UPC

 

 

UPC Česká republika, a. s.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Praha 15. října (ČTK) - Připojení k internetu prostřednictvím ADSL v září zrychlilo o 45 procent a průměrná rychlost se pohybovala kolem tří Mbit/s. Rychlosti se však výrazně odlišují od hodnot deklarovaných operátory. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz. Operátoři v září zareagovali na změnu velkoobchodní nabídky Telefóniky O2 a místo připojení o rychlosti od dvou do osmi Mbit/s nabídli osm a 16 Mbit/s. U deklarovaných osmimegabitových přípojek se však skutečná rychlost pohybovala v průměru jen kolem čtyř Mbit/s, u 16 Mbit/s to bylo jen necelých šest Mbit/s, tedy na úrovni 49, respektive 36 procent objednané rychlosti.

Již při zavádění služby zástupci Telefóniky uváděli, že rychlosti osm a 16 Mbit/s odpovídají pouze ideálnímu případu a většinou budou kvůli kvalitě vedení a vzdálenosti od ústředny nižší.

Průměrná rychlost konkurenčního kabelového připojení od UPC, která zrychlovala až koncem září, se pohybovala kolem 3,9 Mbit/s.

Zdroj: ČTK a Česká média

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...