Přejít na obsah

Zkušenosti s TV kartou Technisat CableStar HD 2


vpa

Doporučené příspěvky

Návštěvník Milav

Zatím jsem reklamy nestříhal - v HBO ani Filmboxu HD nejsou. Jinak se dají reklamy střihat buď v DVR studio HD (zatím německy): http://www.haenlein-software.com/HS/index.php?PHPSESSID=bd4d6d83b87702d722382fbd23162a10, funguje výborně, nebo v již zmiňovaném TMPGEnc Authoring works 4... A nebo vyzkoušet některé z aplikací - jejich seznam je tady: http://www.videohelp.com/tools/sections/authoring-bd-hd-dvd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník sebior

Ma smysl pořizovat tuto kartu s HD přijmem do PC s 22" monitorem? Dneska používám CV-5000 s grabovací kartou. Pokud si ji pořídím utáhne ji procesor AMD Athlon X2 BE-2400 s integrovanou grafikou ATI RADEON HD 3200 (RS780)? Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milav

Podle mě Ti integrovaná grafika na HD nestačí - jen na SD. Já mám Radeon 3850 + Intel core2duo 2.5 GHz, 4Gb ram a stačí to, nic moc ale při nahrávání HD nemůžu na PC dělat, začne se to sekat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník WARP

Takže po vyzkoušení všeho možného i nemožného :roll: jsem nakonec zůstal z těchto dvou pragramů střih/spojování HD .ts v TS Packet Editor a následný převod do mpg dělám v MPEG2 TS packet analyser.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...
Návštěvník Old Sreflhand

Ahoj vsichni, poridil jsem si Technisat CableStar HD 2 s CI slotem u czc.cz a modul s kartou z dvb-c.cz shopu.. Vsechno jsem nainstaloval a ladil - taky podle rad v diskusich tady - vcetne spravnych rozsahu frekvenci a ratu 6900 a 5000.. Kanaly se v seznamu naladenych objevily, ale kdyz jsem na nektery kliknul, tak se nic nespustilo - obraz zadny a chvilkama pouze utrzky zvuku.. Ani neslo mezi kanalama prepinat - vzdycky se to pak kouslo a aplikace pak nesla ani vypnout :( Mam tu zakladni aplikaci DVBViewerTE. Pocitacem si myslim ze by to byt nemuselo - zrejme alespon kanaly ve standardnim rozliseni by mely chodit - mam dvoujadrovy AMD Dual-Core Athlon A64 X2 5400+, 4GB pameti DDRII 800 a grafiku ATI Radeon HD 4850.. Zkousel jsem pak i zkopirovat ladici skript pro UPC pro DVBViewer - do adresare Transponders (v Program files + DVBViewer..), ale zarazilo me, ze jednak v tom DVBViewerTE adresari adresar Transponders nebyl - tak jsem ho vytvoril, ale pak v aplikaci mi to list Kabel UPC vubec nenabidlo..

 

Chtel jsem se zeptat jestli byste nekdo nevedeli co bych s tim mohl jeste dal zkusit? Nebo jestli jste se nekdy nekdo setkal s necim podobnym.. Nevim jestli je chyba v aplikaci, nebo spatnem zapojeni, nebo kabelu nebo problem pocitace (HD mi to jinak prehrava v pohode..), nebo jestli muze byt chyba v modulu+dekodovaci karte, nebo co bych s tim mohl dal zkusit udelat..

 

Diky vsem za help - uz jsem s tim vcera stravil skoro celou noc a porad se mi nepodarilo udelat jakykoli pokrok.. :(

 

Hezky den

 

Michal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
Ahoj ... Michal

Ahoj Michale,

Instaloval jsi ten DVBViewerTE z dodávaného CD nebo ze stáhnutého instaláku z webu Technisatu?

Vzpomínám si, že jsem kdysi dávno řešil podobný problém. Byl způsoben tím, že DVBViewerTE použil nějaký video-kodek, který jsem měl z dřívějška nainstalovaný ve Windows. Ten kodek byl nefunkční nebo možná jen nevhodný pro daný typ videa. Až pak jsem si přečetl, že existuje rozdíl mezi instalací z dodávaného CD a z instalačního programu staženého z webu Technisatu.

Součástí instalace z CD je totiž i nějaký implicitní dodávaný video-kodek/video-dekoder pro MPEG2. Kvůli dodržení licenčních podmínek ho Technisat nemohl vystavit na web. DVBViewerTE nainstalovaný z webového balíčku, jelikož tenkrát neměl k dispozici ten svůj implicitní kodek, se snažil z nouze využít ten kodek, který už jsem ve Windows měl.

Když jsem pak nainstaloval DVBViewerTE z dodávaného CD vše začalo fungovat.

Mimochodem, u té ořezané verze DVBViewerTE jsem vydržel jen pár dní. Hned jsem si koupil plnou verzi DVBViewer, kde, kromě jiného, máš možnost zvolit v konfiguraci kodeky, přes které chceš obraz a zvuk přehrávat. Já používám pro SD (MPEG2) "Nero Video Decoder" a pro HD (H264) "CoreAVC".

Adresář Tranponders je, pokud si vzpomínám dobře, někde v "Document and settings\All users\Data aplikací\DVBViewer", ale nevím to jistě. Ten adresář může mít atribut Skrytý a proto ho při default nastavení v Průzkumníkovi neuvidíš.

HTH

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Old Sreflhand

Ahoj pane,

 

diky za info.. Nainstaloval jsem ten DVBViewer prave primo z dodavaneho CD.. Mam teda zkusit nainstalovat ten z toho webu Technisatu?

 

Jinak kde jsi koupil tu plnou verzi DVBVieweru? - asi do ni pak pujdu, ale chtel bych nejdriv vyzkouset jak to frci s nekterou z tech TE verzi - nez dam dalsi penize za SW..

 

Diky za help

 

ms

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...