Přejít na obsah

Zkušenosti s TV kartou Technisat CableStar HD 2


vpa

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kodl

Ahoj Michale,

pokud jsi ten DVBViewerTE instaloval z CD, tak jsi udelal dobre. Z webu kdyztak muzes tu stavajici instalaci zaktualizovat na novejsi verzi:

---

Software-Version 1.3 (inkl. DVBViewer TE2) z 15.07.2009

---

Chybejicim default video-kodekem/dekoderem to tedy pravdepodobne nebude, kdyz jsi to nainstaloval spravne nejdrive z CD.

Takhle na dalku se tezko diagnostikuje. Co si vzpominam, s tou odlehcenou TE verzi jsem mel problemy. Byly spojene prave s kodeky. Nebyla to chyba toho DVBVieweru, ale proste toho, ze vetsina z nas ma Windowsy zabordelene ruznymi kodeky a codec-packy. Plna verze ti umoznuje pro prehravani vybrat konkretni korektni kodek.

Dalsim duvodem tvych problemu by mohl byt signal, ktery ti do karty leze z koaxu. Soucasti instalace, co si pamatuju, byl nejaky programek, ktery dokazal ukazat silu a kvalitu signalu (pokud jsi v nem zadal aspon jednu frekvenci jednoho muxu). Na to se mrkni. Taky bys mohl zkusit na ten stejny kabel, ktery ti leze do karty v pocitaci, na chvili zapojit settopbox, abys overil, ze signal je dostatecny. Pisu to proto, ze mam vlastni cerstvou zkusenost - jeden muj mene kvalitni trimetrovy koaxialni kabel mi signal zmrvil natolik, ze programy, obzvlaste na nekterych frekvencich, neslo sledovat.

Pritom, uroven signalu byla vyborna, jen kvalita byla spatna, protoze se signal z neceho zarusoval. DVBViewer se z toho mnozstvi prichozich chyb nemusi stihat vzpamatovavat a proto se jakoby zasekne.

1) Doporucuji ti nejdrive provest ten test se settopboxem a pak teprve az kdyz na stejnem koaxu stb pojede bez chyb, hledat chyby v PC.

2) Dale bys mohl zkusit odinstalovat kodeky a kodek-packy, ktere jiste nejake nainstalovane mas. Abys mel jistotu, tak po odinstalovani vsech ne-microsoftich kodeku/kodek-packu bys mel odinstalovat DVBViewerTE a znovu jej nainstalovat.

3) Take by mohla pomoci ta aktualizace z webu, o ktere jsem psal vyse (viz http://www.technisat.de/indexc77f.html? ... 33&pID=211).

--

Plnou verzi DVBVieweru jsem koupil primo od autora a platil jsem myslim pres Paypal, kde mam registrovany ucet. Jake jsou aktualni moznost nevim. Podivej se na stranky produktu: dvbviewer.com.

HTH

Kodl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Old Sreflhand

Ahoj lidi, diky za help! Tak jsem vyzkousel nejdriv jinej Set-top-box na tom koaxu - slo to v pohode.. - takze zasuvka a pripojeni v pohode.. Pak jsem preinstaloval aplikaci na tu ze stranek Technisatu - DVBViewerTE2.. Predtim jsem jeste radsi odinstaloval balik kodeku kterej jsem v pocitaci mel.. No a po instalaci, kdyz jsem dal ladeni kanalu, tak uz to tam nabizelo ladici skript UPC - Kabel UPC.. Tak se to naladilo - nejak asi 113 programu.. Tak jsem nejake zkusil spustit, ale cerna obrazovka.. Jediny kanaly kde nebyla cerna obrazovka byly HD kanaly - predpokladam teda, ze to je tim, ze maji jiny kodeky.. U tech HD ale zase se to cuka - nejede to plynule..

Pak jsem si jeste hral s nastavenim a nastavil jsem tam Video Renderer na DirectX a ejhle, kanaly v SD se zacaly objevovat.. Ale pripadalo me ze nejak postupne si to tuner v hlave srovnaval - protoze ze zacatku nektere kanaly s tim DirectX Video Rendererem taky nesly - cerna obrazovka - a postupne zacaly jit.. Tak ted to vypada ze jde vsechno, jenom ty HD kanaly se cukaj..

 

Tak uz mam jenom dva problemy - to cukani a to ze kdyz se obraz pusti u jakohokoli kanalu na celou obrazovku, tak ve spodni casti je takova uzka zelena linka - ne ze by to byla fatalni vada, ale na jinak pekne Full screen obrazovce s peknym filmem to pusobi trochu rusive..

 

Nevite nekdo jestli se nejak da odstranit ten zeleny prouzek, nebo jestli tab bude i kdyz by se zaznam nahral a pak spustil - bud z poditace nebo treba z DVD?

 

S tim cukanim HD kanalu myslite si, ze je to procesorem a Athlon Dual-Core 5400+ nestaci? A investice do noveho procesoru me nemine? Co by to melo byt zac aby HD jelo plynule pro prehravani i nahravani?

 

A jeste jednu otazku bych mel - da se v aplikaci nejak zoomovat obraz / zvetsovat a menit pomer stran? - nektere kanaly jsou dokola orezane cernymi pruhy - kdyby byly jenom nahore a dole nebo jenom po stranach, tak je to pochopitelny, ale oni jsou u nekterych kanalu nahore, dole i po stranach.. (jinak poustim to zatim na 24" monitoru s Full HD rozlisenim - teda skoro - rozliseni je 1920x1200)

 

Diky vsem za rady a postrehy

 

ms

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milav

Já má v TE2 nastavené v Renderer - Preferovaný audio - Auto, Základní Wawe out device.. zaškrtnuto a Preferovaný video renderer mám Video mixing renderer 9. V Dekodérech (seznam kodeků) bys měl mít OK min. u Mainconcept AVC/H264, mám AAC audio DivX AAC dekoder, Dolby AC3 opět Mainconcept Dolby digital audio. Jinak v TE2 na této kartě (Nastavení - Dekodér) jdou měnit kodeky! Po kliknutí třeba na H264 chvilku počkej a vpravo se ti ukážou dostupné kodeky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
... HD kanaly se cukaj...

Ahoj Michale,

rozlišení 1920x1200 při kterém přehráváš HD programy, jistě hraje roli v zatížení procesoru (pokud používáš jiný renderer než "Overlay"). Hlavní vliv na cukání/zátěž procesoru ale jistě má H.264 decoder, který v DVBVieweru máš nastavený. Zkus si nainstalovat CoreAVC Video Decoder a použij jej v DVBVieweru. Zatěžuje procesor nejméně ze všech H.264 dekodérů a přitom je velmi kvalitní.

Navíc, pokud máš některou z novějších grafických karet GeForce, tak tento decoder umí velkou část práce s dekódováním předat jí.

 

... v TE2 na této kartě (Nastavení - Dekodér) jdou měnit kodeky...

Milave, díky za upřesnění. Je to už minimálně dva roky, co provozuju plnou verzi DVBVieweru, takže aktuální možnosti ořezané verze TE2 neznám. Ve verzi dostupné před dvěma roky, se kterou jsem měl možnost se seznámit já, ještě volba kodeků nebyla. Ostatně, tenkrát ještě ani nebyly dostupné žádné HD kanály. S DVBViewerTE byl distribuován na CD jeden MPEG2 decoder a to bylo vše (viz např. http://download.abcom.sk/index.php?action=downloadfile&filename=FAQ_DVB-PC_TV_ENG_4.3.0.pdf&directory=11%20%20TECHNISAT/TE%20Sky%20Star%202)

 

Kodl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník sebior

Mám DVB Viewer Pro 4.2.1.0 a přibližně v polovině případů přepnutí programů mě štatně detekuje poměry stran 16:9 u obrazu. Ve stavovém řádku napíše 16:9, ale obraz jak v okně tak přes celou obrazovku odpovídá 4:3. Volbu "poměr stran" mám nastavenou na Auto. Ručně to doháním volbou "Horizontálně roztáhnout". Nevíte co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám DVB Viewer Pro 4.2.1.0 a přibližně v polovině případů přepnutí programů mě štatně detekuje poměry stran 16:9 u obrazu. Ve stavovém řádku napíše 16:9, ale obraz jak v okně tak přes celou obrazovku odpovídá 4:3. Volbu "poměr stran" mám nastavenou na Auto. Ručně to doháním volbou "Horizontálně roztáhnout". Nevíte co s tím?

A nebude to spíš tím, že televize vysílá ve formátu 16:9, ale s černými pruhy kolem obrazu ve formátu 4:3 i jiného? Je to poměrně běžný způsob televizní zábavy. :?

Brutálnější pak je, když ještě navíc takovýto obraz 4:3 vyplní 16:9, takže černé pruhy jsou kolem dokola. Moooc kvalitní obrázek.

  • Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Vodafone TV Premium, CA modul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník sebior

Ne, to není tento případ. Na postavách je vidět, jak jsou vyzáblé a roztaření na 16:9 jim udělá dobře. Teď jsem ještě zkusil zapnout v Nastavení - Možnosti - DirectX - Detekce video formátu. Uvidím jco to udělá. A mám ještě jeden dotaz, když zvolím pro H.264 jako dekoder CoreAVC je v obraze vidět znatelné "prokládání". Zkoušel jsem různě nastavovat deinterlacing, ale nic moc. Dáte mi někdo tip na nastavení CoreAVC nebo zůstat u MainConceptu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
... když zvolím pro H.264 jako dekoder CoreAVC je v obraze vidět znatelné "prokládání". Zkoušel jsem různě nastavovat deinterlacing, ale nic moc. Dáte mi někdo tip na nastavení CoreAVC nebo zůstat u MainConceptu?

Není to tím, že máš jen základní bezplatnou verzi CoreAVC? Deinterlacing provádí jen "Professional" verze. Já mám Pro verzi a žádných problémů s prokládáním jsem si v obraze nevšiml.

Doplněno:

Deinterlacing můžeš v DVBVieweru případně řešit i tak, že si nainstaluješ ffdshow a použiješ jej jako postprocesor plugin pro deinterlacing.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...