Přejít na obsah

Zkušenosti s TV kartou Technisat CableStar HD 2


vpa

Doporučené příspěvky

Návštěvník Retiree

DVB stream se pouze ukládá na disk v kvalitě a formátu, v jakém je vysílán. Ukládat lze samozřejmě všechny zvukové stopy a další informace obsažené ve streamu, tedy včetně titulků a EPG informací. Programem lze zvolit, zda se nahraje pouze program stream (mpg), nebo celý transport stream (ts) - to u SD programů, HD se ukládá vždy jako transport stream. Uložit lze všechny programy v muxu, pokud nejsou kódované (v současnosti prakticky k ničemu, dříve jsem velmi využíval při současnám nahrávání všech programů v muxu 1) Samotné ukládání na disk procesor prakticky nezatěžuje. Program (DVBViewer) samozřejmě nijak neomezuje práci na PC, nahrávky lze programovat asi na jeden týden (dle aktuálnosti EPG dat, programově probouzet a uspávat PC, dokonce lze nahrávat bez spuštění DVBVieweru pomocí služby běžící na pozadí.

Osobně nemám zkušenosti s HD, nemám na to strojovnu resp. mohu HD uložit a přehrát jinde. Hodina záznamu dle kvality (datového toku) zabere 6 až 8 GB. Vhodný (tím myslím skutečně vhodný) soft pro editaci HD neznám, nechť se vyjádří jiní...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník shrap

Ja bych jenom doplnil, ze s kartama Technisat (konkretne Cablestar HD 2 PCI) nemam dobry zkusenosti, delalo mi to kosticky cca jednou do minuty, viz http://shrap.net/video/ (HBO-artifacts.ts). Ted pouzivam kartu Mystique Cabix-C2, koupenou zde (http://www.sat-servis.cz/eshop/40.dvb-karty/ - mimochodem velice solidni jednani, komunikativni, velka spokojenost v tomhle smeru) a funguje velice dobre. Co sem tak zjistil, tak nekomu Cablestar funguje dobre (viz lidi tady na foru), nekomu stejne jako me (vim radove o nekolika jedincich, z jinych for vetsinou) a nekdo ty kosticky povazuje na chybu na vedeni (vetsina lidi). Kazdopadne doporucuju koupit tuner na netu a prvnich 14 zkouset a zkouset, dokud je moznost pripadnyho vraceni. Preju hodne uspechu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník Retiree

Kromě karty potřebuješ CA-modul spárovaný s kartou od fy Lica. Pro odzkoušení postačí ten co máš k tv.

Dodávaný soft DVBViewer TE2 nepostačuje, viz http://www.dvbviewer.com.

Dokoupit DVBViewer Pro (15 EUR) a po získání hesla pro přístup stáhnout další prográmky: DVB Scheduler, nutný pro spouštění programu a plánování nahrávek a především pro přechod pc do/z hibernace, dále TransEdit, což je analyzátor streamu, vhodný k ladění, zobrazení datových toků a pod a případně TSPlayer, vhodný např. pro převod TS na MPG (pouze u SD).

Po "osahání" bych později zkusil DVBViewer Recording Service, který umožňuje nahrávání jako službu na pozadí (bez spuštění DVBVieweru), plnování nahrávek i po síti. Konečně bych si stáhl i DVBViewe GE, což je taková odlehčená verze, která nepodporuje CAM, ale hodí se...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak bohuzel nemuze jenom souhlasit 1.5 roku vse fungovalo asi 2tydny HD kanaly delaji ruzne kosticky a chyby v obraze. Vypada to zrejme reklamaci cele karty. Jinak CXV modul slape jako hodinky mam 2kusy v TV a tam jednou HD programy krasne "bez jakehokoli zaskubnuti. Presto pokud nekdo mate stejnou skusenost budu za nejake info rad. Hojte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak CableStar HD 2 mi odesel do vecnych lovist, pokud je karta v PC tak ho uz ani nezapnu vytahnu kartu PC zapnu. Tak alespon nebude problem s reklamaci :-) Jinak diky tomus a Jack_6428 i diky vam ma forumdobrou kvalitu. Cus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník

Tak pánové, já to mam také, a je to tedy dost kazdouchvilku jsou tam kosticky, jede to na stejnem kabelu co mam od UPC setobox a ten jede upne 100%. Takže bych vyloučil rozbočovače a kabel a tak. Technistar je asi slabej, na SD kanalech to neudělá na HD dost často. Kartu budu reklamovat.

Asi dva měsíce si s tim hraju a ve výsledku pořád stejný, vytížení procesoru 12% windows 7. vse jak má být, ale prostě nemaká jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky :P

 

Objednal jsem si nakonec externí Technisat Cablestar Combo HD CI a z DVBCShopu CA Modul s kartou. Někdy do dvou tejdnů mi to snad dorazí, tak jsem zvědav. Snad to pofachá dobře, hlavně jsem zvědavý na HD. Ale věřím, že to bude příjemný přechod z nahrávání z analogu na digitál :)

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...