Přejít na obsah

Zkušenosti s TV kartou Technisat CableStar HD 2


vpa

Doporučené příspěvky

  • po měsíci...

Dnes mi z neznámého důvodu přestala fungovat karta (od UPC)... program mi píše, že problém je s kartou, placené programy nejdou, neplacené jdou. Neví někdo kde je zakopaný pes? Zajímavé, že do roka a do dne se to musí pokazit...

 

EDIT: Tak jsem ji vytáhnul a zasunul a zdá se, že to funguje..i když to občas vypadává...co by s tou kartou mohlo být? Špatný kontakt?

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník spasen
začínám uvažovat o DVB-C kartě do kompu, ale nebylo by něco do PCIE? sem googlil a málo produktů je dostupnejch v českejch obchodech... Confused popř. má někdo s něčim takovym dobrý zkušenosti?

 

Osobně jsem stál před podobným problémem, rozdíl byl, že jsem nechtěl kartu montovat do počítače. Rozhodl jsem se proto koupit tuner, který je k počítači připojen prostřednictvím USB kabelu. Dostupné jsou v našich obchodech dvě zařízení, konkrétně tato:

CableStar TechniSat DVB-C, Combo HD CI - nejčastěji doporučované zařízení, podle diskusí dost často jsou s ním problémy, obsahuje pouze tuner pro příjem DVB-C, umí HDTV. Osobní zkušenost s ním nemám, cena se pohybuje od 2 500,- Kč.

 

TerraTec H7 Hybrid - nepřlíiš známé zařízení, v českých diskusích se nevyskytuje, obsahuje tunery DVB-T a DVB-C, umí HDTV. Cena se pohybuje od 2 000,- Kč.

Tento tuner jsem koupil před cca měsícem a zatím jsem nadmíru spokojen. Jako nedostatek mohu označit pouze poměrně dlouhou dobu, potřebnou pro přepnutí na jiný kanál a skutečnost, že dokumentace není dostupná v češtině. Osobně mohu tento tuner doporučit, cena se příliš neliší od ceny karty, umí i DVB-T a lze jej připojit k jakémukoliv počítači. Bližší informace lze nalézt zde: http://www.terratec.net/en/products/TER ... 91101.html , srovnání cen potom zde: http://tv-tunery.heureka.cz/terratec-h7-hybrid/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

začínám uvažovat o DVB-C kartě do kompu, ale nebylo by něco do PCIE? sem googlil a málo produktů je dostupnejch v českejch obchodech... :? popř. má někdo s něčim takovym dobrý zkušenosti? :P

 

Já používám už necelý rok CableStar TechniSat DVB-C, Combo HD CI. Až na drobnosti (párkrát mi to nechtělo načíst kartu, rozběhnout to na Win7 64bit dá práci) to je bez chyby a umí to dobře vše, co jsem od toho očekával.

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree
CableStar TechniSat DVB-C, Combo HD CI - .... obsahuje pouze tuner pro příjem DVB-C,

Omyl, CableStar Combo HD CI obsahuje jak DVB-C, tak i DVB-T tuner!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník raduzza

Zdravím lidičky, hloupě se zeptám (tuto diskuzi jsem jen proletěl). Chci tuto kartu zprovoznit na WIN7 32/64bit Media Centeru, ale tato karta údajně se samotným ovladačem nefunguje pod MCE. Jestli jsem to pochopil, tento problém vyřeší aplikace DVBLink od DVBLogic? Je to tak? Kterou verzi mám stahovat? Na webu je toho více, mám instalovat toto - DVBLink TVSource 3.2 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník raduzza
Díky, už jedu na media centru s cable star HD2 a pohoda. MCE sice sám kartu nedokázal zprovoznit, ale díky dvblogic a skenovacích scriptům to funguje naprosto skvěle! bohužel v Media centru nefunguje dálkový ovladač dodávaný společně s kartou. (funguje jen pár tlačítek) nevíte někdo, jak jej plně zprovoznit ? dík moc.
Ahoj, kterou verzi toho DVBLogicu potřebuji?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník shrap

Raduzza: (ber to i jako odpoved na soukromou zpravu ;)

Ja pouzivam kartu Mystique Cabix-C2 + CI slot na kartu. Predtim jsem mel asi 14 dni Cablestar HD2 a programy mi obcas kostickovaly. Mam kolegu v Brne, kterej ma tuhle kartu porad a ma s tim stale problemy (prevazne kostickovani). Jak je to s Cablestar Combo HD do USB nevim, osobni zkusenost nemam. Kazdopadne doporucuju koupit na netu s moznosti vratit do 14dnu, at uz se rozhodnes pro cokoliv.

 

K rozbehnuti pod WinMC, konkretne v mym pripade Win7 32bit, je zapotrebi ovladac ty karty, DVBLink TvSource (ja mam zatim verzi 3.1beta2 tusim, nedostal jsem se k preinstalovani na 3.2 zatim :) a DVBLink Server stejny verze (neni duvod proc nejit do verze 3.2, umi to napriklad skenovani EPG na pozadi, takze v okamziku, kdy bezi pocitac, ale nebezi TV tuner (treba kdyz sledujes neco nahranyho), tak to na pozadi skenuje EPG ze vsech kanalu - resp. z tech nadefinovanejch). Pak se jeste hodi VLC pro kontrolu, ze ti to DVBLink naladil dobre a pripadne nejak soft na kontrolu funkcnosti tuneru jako takovyho, ja pouzivam DVBDream, lze pouzit i DVBViewer apod. Ale to se hodi az v okamziku, kdy ti neco nejede a zjistujes, co je blbe. Cili zaklad je zjistit, jestli ten tuner vubec hraje zejo :) Kazdopadne pokud to chces provozovat s DVBLinkem, tak si priprav 20EUR, stahnout se to moc neda, ackoliv me ani nenapadlo to zkouset. Ten software zkratka umi poradnej kus prace a zaslouzi si odmenu ;)

 

Kdybys mel naky dalsi dotazy, tak se muzem klidne domluvit na primejsi forme komunikace, sem zas tak casto nechodim. Drzim palec, at to slape ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník wailord

Rád bych sem se rád zeptal na jeden laický dotaz, snad za něj nebudu ukamenován. Jak je to s možností provozovat tuto kartu bez CA slotu v síti UPC naladím nějaké programy nebo jsem bez šance? Předpokládám že by sem mohl naladit 11 základních programů (ČT1, ČT2, ČT 4, ČT 24, Nova, Nova Sport, Nova Cinema, Prima, Prima Love, Prima Cool, Óčko, PublicTV - možná zaniklo)

Předem děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...