Přejít na obsah

Přetahování souborů z přijímače HANDAN CV-6000 DVR


Návštěvník pavel koritak

Doporučené příspěvky

Návštěvník pavel koritak

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Propojil jsem digitální přijímač HANDAN CV-6000 DVR s notebokem pomocí USB kabelu, který byl přiložen u přijímače. Notebok žádá po instalaci softwaru, žádný software u přijímače nebyl. Jak toto vyřešit? Chci stahovat nahrané pořady do pc. Děkuji za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Vážený takéž uživateli tohoto přístroje, dovoluji si zaslal výběr z mé komunikace s klientským centrem UPC:

 

1. Reklamoval jsem nemožnost propojení set top boxu s PC přes USB. Pan J. Petrnoušek,operátor klientského centra, mi odpověděl, že USB konektor na DVR-boxu slouží pouze k servisním účelům, což je v rozporu s návodem na s.7! Sdělte laskavě, jak přetáhnout data ze set top boxu do PC a do video rekordéru, abych mohl nahrané "vypálit" na DVD. Děkuji předem za kvalifikovanou odpověď.

2. Na základě našeho telefoního hovoru Vám zasílám odkaz na naše internetové stránky, kde je možno nalézt USB ovladač Handan- momentálně pouze pro Windows XP.

3. Problém s nekompabilitou STB Handan CV-6000 DRV s PC trvá. Ovladač, na který mi p. M. Novotný dal link, je pro Win XP a mé Win Vista Home Premium ho nerozpoznaly. Pokud existuje technické řešení, navrhuji návštěvu Vašeho technika, který by na místě problém odstranil, nejlépe v době od 17:00.

Pokud možno nikoliv p. Petrnouška, který se mě pokusil uvést v omyl. Pokud problém nelze odstranit, žádám o vrácení původního STB, aniž bych za STB Handan cokoliv doplácel. Jak jsem si přečetl na chatu, nejde o problém nový. Nabízet pronájem zařízení s USB portem verze 1.1 a se zastaralým SW pokládám za nesolidní.

4. Ovladač, který je ke stažení na našich internetových stránkách je funkční i ve win Vista. Je však nutné po rozeznání zařízení zadat cestu pro instalaci ovladače ručně, při použití samospustitelného instalátoru neproběhne instalace řádně. Sám komunikaci dvr boxu na Windows Vista bez potíží provozuji.

5. Pro propojení Set-Top Boxu Handan CV-6000 s PC je nutno využít ovladač, jenž je volně k dispozici na www.upclive.cz - sekce podpora - návody a příručky - "USB ovladač Handan".

6. Možnost překopírování dat ze Set-Top Boxu je z výroby omezena z důvodu možného porušení autorských práv. Na pevný disk Set-Top Boxu je možno nahrát např. fotografie či jiná data.

7. Od naistalování STB Handan jsem zjistil, že nejde zvuk na HBO. Obraz je v pořádku, stejně jako příjem ostatních programů, které si platím. Co mám dělat? Dále bych chtěl poděkovat p. M. Špičákovi, že si dal práci a srozumitelně mi vysvětlil, jak naistalovat ovladač k USB pro STB (po 10 dnech komunikace s klientským centrem!). Ovšem povinností UPC bylo, aby instalace byla popsána v návodu (když už instalaci neprovedl technik při zapojení přístroje). Další výhradu mám k tomu, že jste zamlčeli, že, cituji z Vašeho e-mailu: "Možnost překopírování dat ze Set-Top Boxu je z výroby omezena z důvodu možného porušení autorských práv. Na pevný disk Set-Top Boxu je možno nahrát např. fotografie či jiná data." Byl bych rád, kdybyste mi vysvětlili, proč jste to neuvedli při nabízení STB a proč to není uvedeno v návodu. Mám za to, že Váš postup není v souladu s právními předpisy na ochranu spotřebitele.

8. Prosím, ověřte kvalitu a úroveň signálu trojitým stiskem tlačítka "i" na Vašem dálkovém ovládání. Kvalita signálu má vykazovat 96% a více. Pokud je tato hodnota nižší, prosím, ověřte, zda nedošlo k uvolnění nebo poškození kabelů.

Na Vaši kartu byl zaslán obnovovací signál. Nyní prosím zapněte set top box na 120 minut, pak zkuste set top box resetovat. Reset provedete následovně: Vypněte STB na 20 minut ze zásuvky, zapněte a v menu přes položku systémové informace uveďte STB do továrního nastavení. Potom vyzkoušejte STB znovu naladit. Ladění STB: menu - instalace - manuální vyhledávání. Frekvence zadejte: 170.5 modulace nastavte: 64 (QAM) symbolrate nastavte na: 5000 - zvolte spustit vyhledávání a potvrďte.

Doporučujeme zabezpečit, aby byl set top box propojen koaxiálním kabelem (dodaným k set top boxu) přímo do zásuvky kabelové televize a z výstupu set top boxu nebyl veden koaxiální kabel do dalšího zařízení. Zkontrolovat případné rušení signálem od mobilního telefonu, rádia, Wi-Fi zařízení, které by se mohli nacházet v blízkosti set top boxu.

9. Neporozuměl jsem vašemu doporučení, aby STB byl propojen dodaným koaxiálním kabelem přímo do zásuvky kabelové televize a z výstupu nebyl veden koaxiální kabel do dalšího zařízení. Znamená to, že nemám mít s STB propojen videorekordér? Propojení STB s videorekordérem provedl váš technik a v návodu takové doporučení není.

Děkuji předem za brzké vysvětlení.

 

Dialog pokračuje …

:?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

chtěli jsme propojit STB Handan s PC, ale nedaří se nám. Podle Vašich slov jste měl rovněž potíže. Můžete nám napsat, jestli se Vám to povedlo (ovladače mám stažené, ale nejde mi instalovat Handan USB Downloader) a jak? Také by nás zajímalo, jestli tedy jdou nahrané filmy stahovat do PC? Děkujeme za odpovědi. Iveta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...