Přejít na obsah

Otazky zacatecnika - jakou TV pro digi UPC

Doporučené příspěvky

Návštěvník Iwo

Ahoj,

predem se omlouvam za sve dotazy, ale i po procteni fora mi neni hodne veci jasne.

(Otec ma UPC kabelovku, aktualne pouze net + analog nabidka minimalni, odesla TV (obycejna 42cm) a mam mu poradit nejakou LCD, zaroven by chtel prejit na digital, protoze by chtel k mini nabidce jeste tematicky balicek (NG, Discovery, Spektrum, Viasat).)

1. TV: Chapu to tak, ze nejednodussi je koupit Sony Bravia se zabudovanym DVB-C. Ale kterou? V uvahu prichazi 32L4000, 32S4000 a 32V4500. Cena by mela byt do 15.000,-. To splnuje jen ta prvni, jenze budou mu na to hrat programy z toho balicku? Nevim jaky je rozdil mezi L a S, ale oproti V neni MPEG4, je tam nutny ? (Kvalitu obrazu neresim, z toho zceho prechazi se mu bude zdat vsechno super.)

2. Potrebuje do te TV strcit ten CA Modul CONAX CAS7, aby mu hrali ty programy, ktere si vybral ? (Doma je to tak, ze jednu TV meli nasi (odesla) a jednu ma sestra, takze kdyz si zaridej digi UPC, tak STB dostane segra k jeji TV a nasi by si koupili ten modul, pokud je nutny. (Druhy STB na pronajem urcite otec nekoupi, to nechce.)

3. Trochu me vylekal nejaky prispevek, ktery jsem tu cetl o DVB-C2 ? Co to znamena, to jako, ze kdyby na to UPC presla, tak muze tu TV vyhodit, protoze mu to hrat prestane?

Dik predem za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1620-otazky-zacatecnika-jakou-tv-pro-digi-upc/
Sdílet na ostatní stránky

Tvá úvaha je dobrá, ale uvažuj, že by jste chtěli rošířit nabídku a třeba i o HD programy pak je mpeg4 nezbytný pokud chceš jít na to bez stb. Pokud by jsi chtěl i do budoucnostui, které je už částečně přítomná tak minimu by asi bylo 32W4000 s HD dnes cca20K, ale vyplatí se. V té třídě co uvažuješ jsou i jiné TV třeba samsungy, Philipsy, Sharpy. Přece jen Tebou uvedené TV jsou do určité míry omezené, např vesměs používají 8bit panely a do 40E4000 jsou už 10ti bitové panely. Proč Ti to takhle rozepisuji do nedávna jsem měl taky omezený balíček myslím že Standard s HBO po tom co jsem uviděl HD kanály od UPC tak jsem neváhal. Pokud jde o to, že by jsi chtěl UPC digitál tak má LCD větší smysl než ho mít jen na analog není to ono, přece jen LCD je zobrazovadlo pro digitální signál. Moýná ještě, že bych v Tvém případě vzal v potaz i nějakou plasmu, přeci jen v SDčku jsoubtrochu lepší.

Ale co Ti mohu poradit je zajít si do nějakého sony shopu, studia a nechat si Tebou zvolený typ TV pořádně ukázat a vyzkoušet i jiné signály co mají. a dívat se a dívat se. Přeci jen se budeš koukat ty a každý vidíme trochu jinak. Faktem je, že u Sony není tak vysoká poruchovost, Hlavně zkoukni pokud možno tmavé scény a ploch aby nebyl clouding.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1620-otazky-zacatecnika-jakou-tv-pro-digi-upc/#findComment-24038

Jsem v obdobné situaci, jen mi odchází 22 let stará Toshiba (CRT 55cm). Takže by mne velmi zajímalo jaké jsou alternativy k Sony (osobně vybírám z řady W).

Prosím, napište mi jaké znáte TV značek Samsung, Philips a Sharp s DVB-C tunerem.

Případně jak je poznám. Mě se je nedaří nikde dohledat.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1620-otazky-zacatecnika-jakou-tv-pro-digi-upc/#findComment-24040

Návštěvník MrMarkus

Před měsícem jsem vybíral a nakonec koupili Bravii 32V4500. Ta umí MPEG4 což je nutnost pro sledování HD kanálů pokud chceš použít vestavěný DVB-C tuner. V4500 mi přišla rozlišením dostatečná, 1280x720 mi přijde pro tuto uhlopříčku dostatečné. Zkoušel jsem přepínat mezi 720 a 1080 na 40W4000 a ani na těch 40" jsem ze vzdálenosti větší než metr neviděl rozdíl při sledování 1080 videa. Subjektivně mi přišel obraz na 32V4500 lepší než na 32W4000.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1620-otazky-zacatecnika-jakou-tv-pro-digi-upc/#findComment-24041

2. Potrebuje do te TV strcit ten CA Modul CONAX CAS7, aby mu hrali ty programy, ktere si vybral ?

Ano potrebuje.

3. Trochu me vylekal nejaky prispevek, ktery jsem tu cetl o DVB-C2 ? Co to znamena, to jako, ze kdyby na to UPC presla, tak muze tu TV vyhodit, protoze mu to hrat prestane?

Na to zapomen, to jeste dlouho nebude na poradu dne.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1620-otazky-zacatecnika-jakou-tv-pro-digi-upc/#findComment-24042

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...