Přejít na obsah

PCI (USB) tuner k PC


Návštěvník stude

Doporučené příspěvky

Návštěvník stude

Zdravim, rad bych brachovi doma umoznil koukani na TV pres jeho PC, ale po precteni fora jsem zjistitl, ze je treba koupit kartu, ktera umoznuje prijem DVB-C, bohuzel, jestli jsem to dobre pochopil, bude moct sledovat jen nekodovane programy (coz predpokladam, ze je nabidka priblizne jako se da pres DVB-T tuner naladit v Praze). Nemate nekdo zkusenosti se sledovanim dig. televize v PC a neporadili byste mi, kde se takove tunery daji koupit?

 

Jeste bych se chtel zeptat, kdyz budu mit od UPC nabidku internet a digitalni televizi, jedna se jen o digitalni televizi (sledovani pouzitim STB nebo DVB-C tuneru) nebo zaroven s tim jde do domacnosti i analogovy signal, na ktery se da divat treba na dalsim zarizeni, ktere nema STB nebo moznost prehrani dig. signalu?

 

Budu moc rad, kdyz mi nekdo poradi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud jde o PC kartu s DVB-C je to Technisat , ale jdou pouze nekodované kanály a ty tak nějak postupně mizí z nekodovaných do kodovaných a tak za nějaký čas může být karta k ničemu. Přece jen je kabelovka placená. S tou nabídkou je to tak cca to samé, akorát na DVB-T se objevila reklama na Primu 2, ale búh ví kdy.

 

U UPC se jeden problém a to jedna zásuvka. Na požádání udělají ještě druhou zásuvku (500,-) Zaručují přenost na 2 TV. Ale analog fakt nemá smysl je hrozný. a aby jsi viděl na těch dvou TV tak potřebuješ buď 2 moduly CAS7 pokud máš TV s CI slotem a hlavně DVB-C s mpeg 4 H.264 aby jsi viděl i HD programy. A nebo 2 STBčka. Pokud vezmeš ty dva lepší H 6000 PVR a nebo H 7000 HD tak za každý polatíš měsíčně nájem 150,- (tedy 300,- dohromady. Můžeš to řešit třeba signálovým spliterem, ale tím hodně zeslabíš signál a obraz může být horší a nebo některé programy prostě nenaladíš. U 3 TV už to takhle funguje takřka na 100%. Jinak pozor na analog programy ubývají a tak kdy už nebudou může klidně přijít docela brzy. Podeotýkám může ne musí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník stude

Tak jeste to trochu upresnim (nebo spis napisi muj zamer, jak by to melo vypadat)

 

Stavba noveho bytu finisuje, dle planu, co mam od otce k dispozici(dostal jsem za ukol vyresit televizi a domaci kino) bude jedna zasuvka na televizi v obyvacim pokoji. Byt je relativne velky, tak nejake splitery a vedeni kabelu nepripada v uvahu, proto se pri vystavbe elektricke site dal pozadavek na vybudovani dalsi zasuvky na TV v jedne z loznic - bratruv pokoj, tam je v umyslu nejak zprovoznit TV pres PC. Muj pokoj sousedi s bratrovym a ja si tam planuji koupit nejake LCD od Sony s CI slotem (co jsem tady na foru cetl, tak uz je to mozne). Otazka je, jestli mi udelaji treti zasuvku v mem pokoji nebo jestli se na tu zasuvku co je u bratra da dat spliter, k nemu do kompu by sel full analog (karta asi od Leadteku) nebo digital s programy nezakodovanymi (doporucena karta viz predchozi prispevek) a ke mne by sel kabel do Cl slotu na televizi.(zed by se pripadne provrtala a kabel se protahnul)

Nikde jsem totiz nevycetl, jestli kdyz si platim digitalni televizi, tak jestli mi jde do bytu i analog, ktery se da pouzivat ? Myslite, pokud ten muj koncept pochopite, je tohle mozne realizovat s UPC nebo bych se mel zacit divat po jinem poskytovateli?

Jeste me napada, ze nekde bude muset byt ten jejich Motorola modem na internet, ale to uz by melo byt jedno ke ktere zasuvce to zavedou, rozvedusito wifinou po byte.

Budu rad, kdyz mi nekdo na muj upresnujici dotaz odpovi:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ti to reknu na rovinu, ono se sice hovori o druhe..treti zasuvce, ale v praxi se to tak vetsinou nedela,

na 1. zasuvku se hodi rozbocovac a odnej se vede signal k dalsim TV bez dalsich zasuvek, kazda zasuvka totiz pridava do cesty dalsi utlum signalu, tazke prakticky je to nahouby.

UPC ti udela co si reknes a kdyz ne, tak si to dodelas sam.

 

Samozrejme s digitalnim signalem ti jde v kabelu i analog, staci se kouknout na programovou nabidku na strankach UPC.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UPC Ti udělá maximálně dvě zásuvky, ale svoje a ne že Ti rozvede signál do Tvých zásuvek. BTW jejich zásuvka má i konektor F na inet. Jinak je to nastaveno tak aby to tak utáhlo jen dvě TV (to co garantují) praktické zkušenosti ukazují, že pokud dáš pak ještě rozdvojku tak už ta třetí TV nemusí natáhnout všechny programy, ale i to se tady někde řešilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kleff

Když to tak čtu tak moje přípojka (koax a na konci m konektor) je ještě docela dobrý řešení, člověk si to může rozvést jak chce.

Takže druhá zásuvka od upc má cenu jen pro lidi co se jim nechce si dělat svůj rozvod a spokojí se s dvoumi přípojkami. Dobře, že vím, že nemám o druhé zásuvce od upc uvažovat. Hrozí, že by mi chtěli udělat tu první :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kleff je to otázka toho co preferuješ. Já jsem preferoval kvalitní signál lepší než na DVB-S (lepší datový tok)až na malé vyjímky 81 programů a z toho 5 HD, plus další služby k tomu (inet, foun). To byla a je moje priorita. A kdyby to nešlo tak v záloze je STA s analogem a digitálem a DVB-T.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Ahoj,

kdybys lépe hledal, našel bys na tomto fórumu, že digitální kabelovku UPC lze přijímat na PC a to včetně placených programů.

 

Potřebuješ k tomu:

  • 1) PCI kartu "Technisat CableStar HD 2+CI slot" (např. zde:
http://www.itage.cz/p46570-cablestar-hd-2-pci-ci-slot-mpeg-4-dalk-ovl-infra-cidlo-technisat/)
2) CA modul TECHNICRYPT CXV + kartu UPC (http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm)
3) volitelně, ale rozhodně doporučuji: plnou verzi programu DVBViewer (http://www.dvbviewer.com)

I s koupí té plné verze DVBVieweru se vejdeš do 4 tisíc Kč a máš tím vyřešen nejenom příjem kabelovky, ale i nahrávání (tím samozřejmě i timeshift a podobné serepetičky z toho vyplývající).

Jediný zádrhel, co jsem musel řešit, spočíval v tom, že program DVBViewer implicitně nemá nastavené prohledávání symbolrate 5000, takže se mi několik programů zpočátku nenaladilo. Vytvořil jsem si v podadresáři "transponders" vlastní nový konfigurační soubor "CZ-UPCDigital.ini", použil jsem ho při novém ladění a bylo po problému.

Enjoy! 8)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...