Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník roro
Chtěl bych se zeptat, jestli si Technisat u zaznamenaných pořadů "pamatuje" příznak WIDE. Kámoš má satelitní variantu a má problém, že se u nahraných pořadů nepřepíná telka na WIDE, i když při přímém sledování je vše ok. Propojení má přes SCART - RGB.

Vše přepíná jak má, kolega ať si zkontroluje scart, zda má zapojeny všechny potřebné piny a hlavně ten , co dává impuls na sepnutí 16:9. Dále pak samozřejmě musí vysílaná stanice posílat informaci se signálem o jaký poměr stran se jedná.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1651-technisat-digicorder-hd-k2/page/4/#findComment-25876
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník roro
Netusi nekdo zda jde koupit 160 GB a HDD vymenit za vetsi treba 750GB?

to by mě taky zajímalo, nechce to někdo vyzkoušet, kdo už technisat má?

Já mám disk 160 Gb a ještě jsem ho neměl zaplněn na víc jak 50%. Vzhledem k tomu, že film v SD má tak kolem 3Gb a film v HD u HBO tak kolem 5-6 Gb, u Filmboxu dosahuje vyjíměčně i 12GB, tak ani mecítím potřebu mít větší disk. To co dávají na normální televizi už mám v 95% dávno na DVD za 40Kč v krámě a v lepší kvalitě než v televizi a to co dávají v HD je dokolečka se opakujících pár filmů z nichž většinu seženete na internetu v podobě ripu BD a se zvuken DTS na rozdíl od vysílaného AC3 ( DD 6 kanálů pouze vyjíměčně, většina pouze DD 2 kanály).Takže než něco zase nahraji, tak už mám disk dávno prázdný, a taky hlavně nepatřím k těm, co nahrávají každou blbost.Ale to je jen můj názor.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1651-technisat-digicorder-hd-k2/page/4/#findComment-25878

Chtěl bych se zeptat, jestli si Technisat u zaznamenaných pořadů "pamatuje" příznak WIDE. Kámoš má satelitní variantu a má problém, že se u nahraných pořadů nepřepíná telka na WIDE, i když při přímém sledování je vše ok. Propojení má přes SCART - RGB.

Vše přepíná jak má, kolega ať si zkontroluje scart, zda má zapojeny všechny potřebné piny a hlavně ten , co dává impuls na sepnutí 16:9. Dále pak samozřejmě musí vysílaná stanice posílat informaci se signálem o jaký poměr stran se jedná.

kabel má ok, jinak by mu to nepřepínalo, když na pořad kouká naživo; samozřejmě stanice je také ok

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1651-technisat-digicorder-hd-k2/page/4/#findComment-25880

Netusi nekdo zda jde koupit 160 GB a HDD vymenit za vetsi treba 750GB?

to by mě taky zajímalo, nechce to někdo vyzkoušet, kdo už technisat má?

Já mám disk 160 Gb a ještě jsem ho neměl zaplněn na víc jak 50%. Vzhledem k tomu, že film v SD má tak kolem 3Gb a film v HD u HBO tak kolem 5-6 Gb, u Filmboxu dosahuje vyjíměčně i 12GB, tak ani mecítím potřebu mít větší disk. To co dávají na normální televizi už mám v 95% dávno na DVD za 40Kč v krámě a v lepší kvalitě než v televizi a to co dávají v HD je dokolečka se opakujících pár filmů z nichž většinu seženete na internetu v podobě ripu BD a se zvuken DTS na rozdíl od vysílaného AC3 ( DD 6 kanálů pouze vyjíměčně, většina pouze DD 2 kanály).Takže než něco zase nahraji, tak už mám disk dávno prázdný, a taky hlavně nepatřím k těm, co nahrávají každou blbost.Ale to je jen můj názor.

šlo spíš o princip a možnost, disků se mi v práci válí spousta :twisted:

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1651-technisat-digicorder-hd-k2/page/4/#findComment-25881

Návštěvník roro

kabel má ok, jinak by mu to nepřepínalo, když na pořad kouká naživo; samozřejmě stanice je také ok[/q

Tak koukám teď do nastavení. V menu v položce nastavení a další položka picture settings mám formát obrazu 4:3 a 16:9 dle televize. Já mám nastaveno 16:9 a v poslední položce video scaling/zoom musí bít nastaveno originální (zbylé mody funfují pro různé vyplnění širokoůhlé televize při vysílání pořadu 4:3). Takhle by mělo funfovat to, aby podle zdroje signálu obrazovka jela v modu 4:3 nebo 16:9 .Ale stejně je to divné protože 16:9 by to mělo roztáhnout automaticky.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1651-technisat-digicorder-hd-k2/page/4/#findComment-25887

Kolik tedy zvládne nahrávat kanálů naráz?

max 2

Ty dva tunery jsou asi fakt plnohodnotné. Jen při nahrávání se nedá přehrávat něco jiného z disku. Trošku mne dříve mrzelo takové zvláštní ovládání přístroje při nahrávání, měl jsem teď chvíli čas a zkoušel jsem to a je to trošku jinak. To zvláštní ovládání souvisí s TimeShiftem a po chvilce hraní mi to teď přijde parádní. Během nahrávání jsem si to opravdu real time přesouval sem a tam a fachčilo to. Asi kvůli této vlastnosti to umí nahrávat pouze 2 kanály současně a ne třeba 4 kanály z jednoho multiplexu. Ten výkon stroj má a je obětován na úkor zajištění ostatních vlastností přístroje.

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Vodafone TV Premium, CA modul
  • Hradec Králové
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1651-technisat-digicorder-hd-k2/page/4/#findComment-26101

Návštěvník vito

sorry že se ptám vlastně na to samé, ale je to opravdu tak?? Tomu se mi nechce věřit protože to by znamenalo o moc horší komfort něž nabízí současné PVR!

S Handanem můžu nahrávat celkem až 4 programy (max. ze dvou různých multiplexů) a k tomu ještě klidně koukat na nahraný pořad. Nebo nahrávat 3 a dívat se na čtvrtý program živě.

Zajímá mě teď varianta s Technisatem a DVĚMA kartami (s jednou to pro mě nebude mít vůbec smysl):

Chápu to dobře, že můžu opravdu i s dvěma kartami max. 1 pořad nahrávat a na druhý se dívat nebo max. 2 nahrávat a nic víc?? To by za ty peníze (STB +2x karta) bylo dost k ničemu. Neplatí toto schéma spíš pro tu jednu kartu? Pak by mi to dávalo mnohem víc smysl a dokoupení druhé karty by nahrávací schopnosti přiblížilo současnému PVR.

Jak tohle schéma ovlivní pokud je některý z programů v HD?

Díky za potvrzení

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1651-technisat-digicorder-hd-k2/page/4/#findComment-26136

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...