Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno
  • Autor
Mám Win Vista SP1, trochu jsem s tím zápasil, DigoCorder pořád chtěl jméno a heslo a nedařilo se. Nakonec jsem ve Vistách v centu sítí a sdílení na zkoušku vypnul sdílení chráněné heslem a z DigiCorderu jsem se pak do sdílené složky dostal.

Jo, takže je to Guest, ale ještě jsem tam mám firewall a trošku jsem hledal; problém vypadávání spojení má na svědomí asi on, našel jsem tam další komunikaci na jiných portech, Windows to přiřazují jiné aplikaci; našel jsem i jinou komunikaci na sdílení souborů, komunikuje to jinak, než jak určuje norma. Udělal jsem vyjímky ve firewallu, znovu zakázal guest a DigiCorder se ptá na jméno a heslo. Bohužel to nejde, zapsané informace se chybně přenesou, každé písmeno má kolem sebe značky . Takže zatím to funguje asi jen jako Guest.

Přesná verze firmware, jak je uvedeno v DigiCorderu:

2.35.0.3 (986c) UL2.6 BL0 (0)

já mám hardware 28.3 a firmware 2.35.0.3 (986c) UL2.6 BL255 (255)

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Vodafone TV Premium, CA modul
  • Hradec Králové
Odesláno
Jo, takže je to Guest, ale ještě jsem tam mám firewall a trošku jsem hledal;
Já se v nastavení sítě moc nevyznám. Té značky kolem písmena jsem si taky všiml.
já mám hardware 28.3 a firmware 2.35.0.3 (986c) UL2.6 BL255 (255)
Já mám taky hrardware 28.3.
Odesláno
  • Autor
Tohle je zajímavý, mě to prostě přehrávat nejde a Mediaport tahá do konce. Mám Vista a statické IP adresy.

Mě to při přehrávání funguje tak, jak jsem napsal. Při přehrávání se stahování zastaví, po přehrávání pokračuje.

Tohle jsem neobjevil, kde se zadává jméno a heslo? Máš Vista nebo XP? Běží to přes guest?

Takže to mám potvrzeno, i mě funguje kopírování z DigiCorderu na počítač přes Mediaport rychlostí takřka 2MB/s a neseká se. Navíc funguje přijímač přednostně před kopírováním, při přehrávání z disku se přenos pozastaví s titulkem waiting. Podmínkou pro toto chování je povolení komunikace na firewallu v příchozím i odchozím směru, protokol TCP, vzdálený port 2376, místní libovolný. Nastavení platí pro firewall AVG.

A co se týče kopírování z DigiCorderu na SMB síť, tak zde je nutné k povolení Sdílení souborů a tiskáren navíc povolit protokol UDP odchozí směr, lokální port 137, vzdálený port libovolný. Přihlásil jsem se zatím pouze s povoleným účtem Guest, což není zrovna ideální stav. Jiný účet nefunguje, DigiCorder se chybně autentifikuje. Mimochodem, Digicorder se v Security Logu ohlašuje jako \\HD_S2_91, předpokládám, že 91 se bere z posledního čísla ip adresy.

A ještě dotaz na přítomné, nevíte, jak zprovoznit webserver v DigiCorderu? Na německých fórech jsem našel konečně nějakou drobnou informaci, ale v podstatě také jen dotaz. Zatím jsem našel jen stránku s názvem Technisat WebTools na adrese http://digicorder . Ale jak se k ní přihlásit a co umí, to jsem zatím nenašel. Jestli sem z překladu pochopil právně, někdo se pokouší o nastavení časovačů http://hilfe.tvbrowser.org/viewtopic.php?f=13&t=11824 .

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Hradec Králové
Odesláno
Takže to mám potvrzeno, i mě funguje kopírování z DigiCorderu na počítač přes Mediaport rychlostí takřka 2MB/s a neseká se.

A zkoušel jsi kopírovaní nahraného pořadu z HBO HD? Pokud ano, jakou rychlostí se kopíruje?

Odesláno
  • Autor
A zkoušel jsi kopírovaní nahraného pořadu z HBO HD? Pokud ano, jakou rychlostí se kopíruje?

Kopíroval jsem 300MB asi půlminutový kus z NG HD a běželo to 2MB/s. Nebyl žádný rozdíl mezi HD a SD.

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Hradec Králové
Odesláno
Kopíroval jsem 300MB asi půlminutový kus z NG HD a běželo to 2MB/s. Nebyl žádný rozdíl mezi HD a SD.

Já všechny HD i SD nahrávky kopíruju rychlostí kolem 2,7 MB/s, jenom s HBO HD mám problém. Rychlost kopírování nahrávek z HBO HD je pouze 800 kB/s, zkoušel jsem kopírovat několik nahrávek a vždy byla takto nízká rychlost..

Odesláno
  • Autor

Dnes se mi stejný soubor kopíroval 600kB/s. A i mě se HBO HD kopíruje pomaleji, dnes to napotřetí kleslo jen na 250kB/s. Ten poměr rychlostí odpovídá i Tvému zjištění.

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Hradec Králové
Odesláno

Nevíte někdo kdy se už bude prodávat u nás? na dvb-c-shopu pořád nic nového...

Odesláno

Dnes se mi stejný soubor kopíroval 600kB/s. A i mě se HBO HD kopíruje pomaleji, dnes to napotřetí kleslo jen na 250kB/s. Ten poměr rychlostí odpovídá i Tvému zjištění.

Po delších testech potvrzuji vaše poznatky. Při kopírování programu v kvalitě SD jsem přetahoval soubor o velikosti téměř 12Gb přes Mediaport rychlostí skoro 2,5Mb/s. Krátké nahrané ukázky v kvalitě HD(cca do 1Gb) to přetahuje stejnou rychlostí. Celý film v HD který měl 9Gb se mi podařílo přetáhnout jen jednou(asi byli příznivě nakloněni elementálové), jinak při kopírování celých filmů v HD naběhne počáteční rychlost kolem 2,5Mb/s poté pomalu klesá až ke 300kb/s a pak následuje přerušení spojení a pomůže až restart aplikace. Takže pro mě jediná a spolehlivá možnost přenosu nahrávky je přes externí disk nebo flash paměť, naformátované na FAT32.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague