Přejít na obsah

CV-7000 - čáry na okrajích obrazu

Doporučené příspěvky

Návštěvník PCH

Zdravím,

mám problém s CV-7000 a chtěl bych vědět, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost a případně neznáte příčinu.

Když CV-7000 připojím k HD televizi, na které zakážu převzorkování, na STB nastavím roztažení na 1080i, objevují se mi na některých kanálech čáry na okrajích obrazu. Konkrétně na VH1 Classic je to zelená čára na pravém okraji, na STV1, STV2 a dalších je to tenká bílá čárkovaná čára na horním okraji obrazu. Jakoby STB neuměl obraz roztáhnout na vysoké rozlišení. Při výstupu nastaveném na 576 bodů žádné čáry po okrajích nejsou.

Když zapojím do televize přes HDMI počítač s rozlišením 1920x1080, obraz perfektně pokryje celou plochu obrazovky a nevidím ani černý okraj, natož bílý nebo zelený.

Z UPC mi poslali obnovovací signál na kartu a poradili restart STB, reset do továrního nastavení a přeladění. Do čehož se mi samozřejmě nechce, protože mě nebaví přešmrdlávat pořadí stanic a skupiny.

Pozorujete někdo podobný jev?

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1673-cv-7000-%C4%8D%C3%A1ry-na-okraj%C3%ADch-obrazu/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Mlok

Mám to samé. Na Handanu 7000 mám trvale výstup na 1080i. Když na TV (Sam 46a786) nastavím just scan, tak tam mám taky na kraji obrazu občas čáry, co tam nemají co dělat.

Nevidím ale žádný důvod mít na TV just scan, mám tam nastaveno 16:9 a tak to jede ok (velikost obrazu je zcela totožná s just scan), takže si myslím, že když mu sedí rozlišení, tak nepřevzorkovovává v tomto případě ani při použití 16:9.

U připojení PC, když nejede u TV v PC režimu (tedy buď když z PC jedu 24Hz nebo v 60Hz u TV vypnu u hdmi2 vstupu nastavení PC), tak na 16:9 dojde k přepočtu špatně, tam je nutné použít just scan (ale také tam to žádný problém nedělá).

Chybu bych viděl jednoznačně na straně Handanu, i při just scan by to mělo být v pořádku. Ale nijak mi ten problém netrápí, jak jsem psal jedu v nastavení 16:9 na TV, kdy je pak vše naprosto v pořádku.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...