Přejít na obsah

Seznam STB a TV pro prijem digitalni kabelove televize DVB-C


tomus

Doporučené příspěvky

Tak jsem přišel na to jak stáhnout seznam kanálů do VLC playeru pro stream. Chtěl bych prosím poprosit uživatele KODL jestli by mi mohl zkusit pomoct s nastavením programu (routeru) pro to, abych se mohl dívat na TV i z jiného PC mimo mou domácí síť..Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
Nejdříve to vypadalo, tak, že když mám puštěnou tu službu DVBViewer Recording Service, tak mi nejde wifi. Nenačetla se na žádném tabletu ani NB, co mám doma. Pak jsem vypnul v DVBwievru doplňek "Netstream" a od té doby už je to zatím OK, tak snad to tak vydrží.

Nebyl důvod, abys v DVBVieweru aktivoval Netstream plugin. K ničemu ho nepotřebuješ, takže je dobře, že jsi ho vypnul. Zřejmě ti zahlcoval router multicastama, proto ti router kolaboval.

 

Nepříjemně mě překvapilo, že když si naplánuji nahrávání v tom DVBViewer Recording Service a mám puštěný DVB Wiever, že se program automaticky nepřepne a nahrávání nezačne. To začne, až když vypnu program. Takže pokud zapomenu, že jsem si naplánoval něco na nahrání a zrovna mám puštěný program, tak se mi plánovaný pořad nenahraje :-( Respketive nahraje se jen ta část po vypnutí programu. to vidím jako nelogický krok.

Když si na TV naplánuju nějaké nahrávání a zrovna se dívám třeba na jiný kanál, tak TV mě před nahráváním upozorní, že se přepne na jiný kanál a začne nahrávat.

Naopak, pokud si naplánuju nahrávání přímo v programu DVBwiever a vypnu program, tak nahrávání nezačne vůbec. Začne jen v případě, kdy mám program zaplý.

Evidentně jsi buď část konfigurace Recording Service vynechal nebo jsi v konfiguraci udělal chybu. V tvém případě se DVBViewer s Recording Service "přetahují" o tu televizní kartu. Proto, když ti běží něco v DVBVieweru, tak Recording Service nemá přístup ke kartě a naopak. Místo dlouhého vysvětlování jsem udělal snímky obrazovek z mého nastavení a doplnil jsem i readme.txt. Prostě, po správně provedené konfiguraci musí být v DVBVieweru jako hlavní zařízení tzv. "DVB-C RTSP Network Device". Fyzická karta musí být v DVBVieweru zakázaná, tj. ve stavu "Nepoužívat". Je to logické, televizní kartu používá Recording Service. DVBViewer ji používat nesmí. O programy si musí říkat zprostředkovaně - službě.

Streamování ..

Řešení jsi už našel, podle tvého pozdějšího příspěvku.

Jinak je blbé to, že když se dívám třeba na tabletu, tak už se nikde jinde nemůžu na TV dívat. ...

Myslím, že Recording Service umí obsluhovat více uPnP zařízení najednou (ale nemohu potvrdit, zatím jsem nezkoušel), ale - samozřejmě, je tu limit jednoho tuneru na kartě. Taky nevím úplně přesně, čeho chceš docílit, ale možná tvůj problém souvisí s tou chybou konfigurace (viz výše), kterou když opravíš, vyřeší se i tento problém.

Chtěl bych prosím poprosit uživatele KODL jestli by mi mohl zkusit pomoct s nastavením programu (routeru) pro to, abych se mohl dívat na TV i z jiného PC mimo mou domácí síť.

uPnP/DLNA nefunguje mimo lokální síť. Jde to obejít přes VPN, ale to už je zase trochu jinde.

Nezoufej ale! TV programy lze i tak sledovat vzdáleně (z internetu).

Podle toho, jakou máš rychlost uploadu u svého domácího internetového připojení:

a) upload 4 Mbit/s a více

Povolíš směrování portu 8089 a 7522 na svém routeru a případně i svém firewallu na PC (opět viz snímky obrazovek). Poznamenáš si doma svou veřejnou IP adresu (vypíše ti ji např. tento web). Pak bys měl být schopen se vzdáleně připojit přes webové rozhraní Recording Service:

http://:8089

. A pak už normálně ve webovém rozhraní zvolíš TV program a tlačítko "Spustit přímý stream" nebo "Seznam kanálů (m3u)". Mně se oboje otevírá v přehrávači "VLC Media Player". Kvůli upstreamu doporučuji streamovat programy ve standardním rozlišení.

Záměrně výše vynechávám možnost přístupu přes jméno z DynDNS. Registraci a konfiguraci DynDNS nemám sílu popisovat

b) méně než 4 Mbit/s

Stejně jako výše, ale využiješ místo "přímého streamu" tlačítko "Spustit datový tok", který zobrazí TV program transkódovaný do formátu Flash s parametry, které můžeš ve stejné webové stránce nastavit.

---

Myslím, že několik posledních příspěvků patří spíše do tématu věnujícího se programu "DVBViewer ...", takže pokud by se Tomusovi chtělo to přesunout ...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dobrý den,

může mi prosím někdo poradit jestli lze použít "Hyundai DLH 32285 SMART"?

mám settopbox ke staré analogové TV, ale myslím, že by to mohlo fungovat i bez něj.

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Podle dostupných informací televizor s HD Ready rozlišením a podporou mpeg4 (HD), obsahuje tuner pro analog/pozemní a kabelový příjem. Měl by umožnit příjem z kabelu UPC ve všech třech režimech. UPC šíří v kabelu jak programy v DVB-C (to především), tak i v DVB-T a stále ještě i v analogu.

Dle popisu na vebu (např. Alza) televizor neobsahuje slot pro CA modul, takže vůbec neuvažuj o zakoupení CA modulu a příjmu zakódovaných (placených) programů (tedy, pokud někdo nepotvrdí, že slot pro CAM obsahuje).

Nicméně i v systému DVB-T je nabídka programů relativně slušná a to včetně HD programů, viz přehled.

Pokud chceš sledovat i předplacené programy UPC, použití STB s tímto televizorem se nevyhneš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.digizone.cz/clanky/hyundai-d ... a-vyborne/

S tim CA slotem nevim, nejak nemuzu nikde narazit na manual od ni, pripadne na fotku zezadu (ani na original. webu). Ale z podstaty veci se mi to nezda, protoze k cemu pak DVB-C tuner (i kdyz mozne je vsechno). Ono totiz pisou, ze nema slot na pametovou kartu (coz spis predpokladam, ze neumi nacitat SD karty)..?

  • -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Já

Znovu bych chtěl poděkovat uživateli Kodl, protože mi pomohl zprovoznit službu recording service. Screeny mě hodně pomohly jelikož problém u mě byl, že jsem vůbec neměl v položce zařízení : RTSP Network device. Při instalaci recording service jsem vůbec neměl možnost (nenajel žádný průvodce) si tuto službu navolit. Vůbec jsem tedy netušil, že má být v okýnku zařízení ještě tato položka. Přidal jsem si ji tedy manuálně a od té doby mám část problému vyřešených, bohužel nikoliv vše.

 

Problém je tento:

 

Pokud mám spuštěný program DVB Viewer a mám něco naplánovaného pomcoí recording service (ne pomocí DVB Vieweru), tak se nahrávání spustí pouze v tom případě, kdy se dívám na stejný kanál ze kterého budu nahrávat anebo na jiný kanál ze stejného multiplexu. Tzn. pokud mám naplánováno, že chci nahrát něco např. z Animal Planet a dívám se zrovna na Novu, tak se pořad nenahraje (s tím, že bych pak počítal, že se přepne automaticky na Animal planet). Pokud mám, ale naplánováno, že chci nahrát něco z ČT 1 a dívám se na Novu, tak se pořad nahraje.

Takže je tu zlepšení, ale stále to není ideální.

 

Teď jsem zkoušel ještě, jak se zachová recording service v příadě, kdy si naplánuju nahrávání přímo z programu DVB Viewer a dívám se na jiný kanál v jiném multiplexu než ze kterého chci nahrávat. V tomto případě probehně vše korektně a program se nahraje ! Kanál DVB Vieweru se přepne automaticky na ten ze kterého se bude nahrávat ! Takže to, co jsem psal výše mě nemusí trápit, protože si budu nahrávky plánovat přímo z programu. Pokud během nahrávání program vypnu, tak se nic neděje, nahrávání pokračuje dál..

 

Jinak už mi funguje i sledování ze 2-3 zařízení zároveň. Je to vlastně omezeno zase sledovaným kanálem anebo multiplexem. Tzn. když mám puštěnou v PC třeba Novu, tak na tabletu se můžu dívat na Novu anebo třeba ČT1,ČT2,PRIMU (stanice ze stejného multiplexu). Pokud bych si, ale chtěl spustit jinou stanici mimo multiplex, tak se mi nic nezobrazí. Pokud však na PC vypnu program DVB Viewer, tak ihned na tabletu se můžu dívat na cokoliv a pak když zapnu znovu program v PC, tak se můžu dívat jen na to samé, co běží v tabletu anebo něco ze stejného multiplexu. Funguje to strašně rychle a dobře. škoda jen toho jednoho tuneru DVB/C.

Zařízení má však ještě DVB-T tuner, tak by mě zajímalo jestli by šlo toho využít, jelikož UPC posílá i DVB/T signál. Pak bych přece mohl sledovat jakoukoliv stanici z DVB-T a nezávisle na tom jakoukoliv stanici z DVB-C na jiném zařízení..Nepřišel jsem zatím však jak na to. Takže pokud máš prosím KODLE ještě nějaký tip, tak prosím napiš..Díky

 

Ještě jedna věc by mě zajímala, kvůli případné úspory energie. Jde nějak nahrávat anebo využívat streamování do domácí sítě (na jiná zařízení) třeba s PC v úsporném režimu/hibernaci/režimu spánku ?

 

Jinak se mi nepodařilo zprovoznit ani DO. Dle tohoto screenu mi to nenajde zařízení.

 

http://2i.cz/1eac3e14c7

 

DO mě tak neštve, protože ho nebudu asi stejněě využívat, ale pro můj dobrý pocit, bych rád zprovoznil.

 

Jinak ve středu mi dojede UPC technik s CA modulem, takže napíšu jestli karta funguje i s CI+, teď jsem zkoušel "starý" modul s CI. Vůbec jsem byl překvapen, že UPC, když si kupji zařízení, tak zařízení přiveze. Využiju tedy situace(jsem domluven s UPC) a technikovi vrátím STB, který už jsem dlouho nevyužíval a zbytečně platil za pronájem (ušetřím za poštovné a dostanu potvrzení).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.... Ještě jedna věc by mě zajímala, kvůli případné úspory energie. Jde nějak nahrávat anebo využívat streamování do domácí sítě (na jiná zařízení) třeba s PC v úsporném režimu/hibernaci/režimu spánku ? ...

 

Myslím, že nebude.

Přirovnal bych to trochu k domácímu vodovodu, bude ti něco téct z kohoutků po bytě, když zavřeš hlavní přívod?

  • 300 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • modem, VTV box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
Ještě jedna věc by mě zajímala, kvůli případné úspory energie. Jde nějak nahrávat anebo využívat streamování do domácí sítě (na jiná zařízení) třeba s PC v úsporném režimu/hibernaci/režimu spánku ?

Jak píše Standa, v režimu hibernace/spánku nahrávat ani streamovat nejde.

"DVBViewer Recording Service" ale naštěstí má schopnost před začátkem naplánovaného nahrávání počítač vzbudit (jen z hibernace nebo režimu spánku samozřejmě) a pak ho klidně zase uspat viz Options Service - Recordings - "Akce po skončení nahrávání".

V případě, že chceš streamovat do jiného zařízení a počítač je v režimu hibernace/spánku, můžeš ho (v lokální síti) probudit odesláním síťového paketu Wake-On-LAN. Myslím, že prakticky pro každé zařízení a každý OS existuje nějaká aplikace, která umožňuje odeslání Wake-On-LAN. Musíš si jen zjistit MAC adresu počítače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...