Přejít na obsah

Máte někdo už rychlost co UPC sliboval???

Doporučené příspěvky

Návštěvník Jaku
... konečná rychlost není garantovaná - je tam slovíčko 10 Mb/s, 20 Mb/s.

Tady je pro tarif 10M a 20M uvedena nějaká garantovaná rychlost a dostupnost: http://www.upc.cz/pdf/detailni_popis_sluzeb.pdf

konkrétně

"...je dostupná po 98% zúčtovacího období rychlostí downstream (směrem k uživateli) 6 655kbps."

"...je dostupná po 98% zúčtovacího období rychlostí downstream (směrem k uživateli) 12 998kbps."

Návštěvník piposek

Je vidět, že vy všichni kdo brečíte nad malou rychlostí jste asi nezažili modemy 14k a 28k.

No právě že pamatujeme monopol českého telekomu a na tom 33.6 kbps modemu skype netrhal jako na 25 Mbps UPC, tedy.. v té době ne Skype, ale Netmeeting. Protože ping byl sice 150ms, ale ztrátovost paketů na průchozích spojeních v interní síti telekomu NULA.

Návštěvník piposek
... konečná rychlost není garantovaná - je tam slovíčko 10 Mb/s, 20 Mb/s.

Tady je pro tarif 10M a 20M uvedena nějaká garantovaná rychlost a dostupnost: http://www.upc.cz/pdf/detailni_popis_sluzeb.pdf

konkrétně

"...je dostupná po 98% zúčtovacího období rychlostí downstream (směrem k uživateli) 6 655kbps."

"...je dostupná po 98% zúčtovacího období rychlostí downstream (směrem k uživateli) 12 998kbps."

A to se plní věru blbě, když 25 Mbps jede po 98% času 4-6 mega :D

O jakékoli garanci pro staré tarify (25M je Classic) tady nebyla řeč. ;)

I ta údajná garance pro 10M a 20M je v dalším textu v PDF zajímavě podmíněna.

Hmmm... tohle je 25M classic v ostravě:

435311036.png

:(

A to ani nestahuju, ani nehraju hry, internet mám jenom na stránky, poštu a Videotelefonování se sestrou do německa.

Tyyy vole, mít to, co máš ty, tak jsem rád! :D

Vždyť ten rozdíl mezi 18 a 25 Mbity stejně v reálu nepoznáš.

18 a 25 Mb/s možná ne, 800 a 1240 Kč měsíčně už asi jo... :roll:

konečná rychlost není garantovaná - je tam slovíčko 10 Mb/s, 20 Mb/s.

tam kde to nebrzdí server by skutečná rychlost měla odpovídat těm v ceníku... :wink:

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Návštěvník Jaku

Co to je "nebrzdí server"? Už jsi viděl server brzdit? Neboj pochopil jsem, že brzdí pomalá linka (infrastruktura) na straně poskytovatele zdroje, nikoli na straně ISP v našem případě UPC a nás uživatelů.

Jo a o jaké ceně to píšeš?

Jedná se o rozdíl mezi tarifem Light za 796,- max rychlost 20Mbitů a tarifem Classic za 1239,- s max. rychlostí 25Mbitů down?

Pak s tebou naprosto souhlasím, že při běžné práci rozdíl 5 Mbitů (1/4 resp.- 1/5) rychlosti se nevyrovná rozdílu 443 korun (více než 1/2 resp. víc než 1/3) ceny.

Návštěvník piposek
Neboj pochopil jsem, že brzdí pomalá linka (infrastruktura) na straně poskytovatele zdroje, nikoli na straně ISP v našem případě UPC a nás uživatelů.

Jak se tedy pak vysvětlit, že na UPC jede jistý server dejme tomu maximálně megabit a když přehodím kabel z notebooku z kabelového modemu na wi-fi nebo adsl, tak to jede zakoupenou rychlostí?

Příklad:

UPC má mít 25 Mbps (to že 4 pracovní dny před termínem koncového navýšení má jen 16 tu neřeším) a z jistého serveru stahuje rychlostí 1 Mbps, tj. cca 130 kB/s

Wi-fi má mít 4 Mbps a z toho samého serveru ve stejnou dobu, jen přehozením síťového kabelu z kabelového modemu do wifiny to najednou stahuje okolo 450 kB/s

No a pokud zajdu k sousedovi a ten samý síťový kabel přehodím na O2 ADSL 16 Mbps, tak to stahuje rychlostí okolo 800 kB/s.

Jako, já už nevím, co si mám myslet tady o zdejších "uživatelích," kteří snad berou prachy za to, aby kopali za UPC :(

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...