Návštěvník Katoda Odesláno 16. ledna 2009 Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 chtělo by to důkaz, jestli Gital nezvyšuje cenu jednotlivých programů sám o sobě bez důvodu Ale to není jen věc Gitalu, já jsem ho uvedl jen jako příklad. Ale takhle je to u všech operátorů, buďto umožní koupit jednotlivý program, ale cena za něj je ve stokorunách za měsíc anebo balíčkují. Jednotlivé programy prodával i druhý sat. operátor TaT (dnesk Skylink), ale taky pak přišel s balíčkem Multi a nakonec od prodeje jednotlivých programů upustil, protože o ně nebyl zájem. Ekonomika tady prostě hraje prim, raději menší poplatek, ale od statisíců zákazníků, než dvě kila od stovky diváků. V době digitalizace by asi nebyl problém pro operátory programy nabízet i jednotlivě, ale pak by řada z nich zkrachovala, protože těžko by si někdo zaplatil dejme tomu po stovce všechny dokumentární programy, ale vybral by si jen jeden nebo dva nejatraktivnější. Takže možná NGC nebo Viasatu by to vyhovovalo, ale Spektrum, Deko, Paprika, Reality by šli do kopru. Ono balíčkuje i HBO, které by sice mohlo prodávat každý svůj program za kilo, ale většina lidí by si zaplatila jen hlavní program a HBO 2 a Comedy už ne. Takže dá radši všechno za dvě kila a má z toho víc. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1730-nova-sport-hd-ji%C5%BE-v-%C3%BAnoru/page/3/#findComment-26022 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. ledna 2009 Sdílet Odesláno 17. ledna 2009 jo a btw. o kolik by se musela zvednout cena standardu aby UPC zařadilo Nova/Sport HD ihned, 10 Kč? * 200 000 zákazníků digitálu je dvacet melounů pro Novu za měsíc i kdyby standard měla jen polovina zákazníků, tak je to deset mega . . . myslím zvednutí poplatku o 100 kč, teď na to koukám že se mi tam připletlo 10 Kč (co by nemělo smysl zvyšovat o tak minimální částku) Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1730-nova-sport-hd-ji%C5%BE-v-%C3%BAnoru/page/3/#findComment-26034 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. ledna 2009 Sdílet Odesláno 17. ledna 2009 chtělo by to důkaz, jestli Gital nezvyšuje cenu jednotlivých programů sám o sobě bez důvodu Ale to není jen věc Gitalu, já jsem ho uvedl jen jako příklad. Ale takhle je to u všech operátorů, buďto umožní koupit jednotlivý program, ale cena za něj je ve stokorunách za měsíc anebo balíčkují. Jednotlivé programy prodával i druhý sat. operátor TaT (dnesk Skylink), ale taky pak přišel s balíčkem Multi a nakonec od prodeje jednotlivých programů upustil, protože o ně nebyl zájem. Ekonomika tady prostě hraje prim, raději menší poplatek, ale od statisíců zákazníků, než dvě kila od stovky diváků. V době digitalizace by asi nebyl problém pro operátory programy nabízet i jednotlivě, ale pak by řada z nich zkrachovala, protože těžko by si někdo zaplatil dejme tomu po stovce všechny dokumentární programy, ale vybral by si jen jeden nebo dva nejatraktivnější. Takže možná NGC nebo Viasatu by to vyhovovalo, ale Spektrum, Deko, Paprika, Reality by šli do kopru. Ono balíčkuje i HBO, které by sice mohlo prodávat každý svůj program za kilo, ale většina lidí by si zaplatila jen hlavní program a HBO 2 a Comedy už ne. Takže dá radši všechno za dvě kila a má z toho víc. no jestli to tak je, tak se možnosti výběru jednotlivých programů za rozumné ceny nedočkáme, v tom případě ať všechny nové programy (nefilmové) hází UPC do standardu a jednou za (dlouhý) čas ať zvednou cenu, jak jsem psal zvednutí o 100Kč, které je na straně zákazníka zanedbatelné, jim bude generovat dalších 10 - 20 melounů. Opravdu by mě zajímalo kolik nových programů za 10 melounů měsíčně by UPC bylo schopno nakoupit od vysilatelů. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1730-nova-sport-hd-ji%C5%BE-v-%C3%BAnoru/page/3/#findComment-26035 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.