Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Rád bych se zeptal jestli bylo nutné po přechodu na digitální vysílání nějak změnit zapojení kabelového signálu do TV. Signál mám zapojen přes VCR a DVD, ale po přechodu na digi vysílání, téměř vždy při zapnutí TV signál bud nejde nebo strašně zrní, po vypojení a zapojení SCART kabelu obraz obvykle naskočí...

Odesláno

Scart kabelu z DVD ?

STB od UPC tam mas nebo ne ?

Zkuz to popsat podrobneji.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

SCART vede samozřejmě z VCR, STB nemám...

Odesláno

A jestli se můžu zeptat, co s tím má co dočinění digitální signál? Přijímáte analogový nebo digitální signál? Když tedy nemáte STB máte TV s digitálním DVB-C tunerem? A s tím SCARTEM mi to taky není nějak jasný, vždyť na samotný signál nemá SCART žádný vliv, ledaže byste měl koaxiální kabel zapojený do VCR a z VCR by vám vedl jen SCART do TV, dále by vám do TV už nevedl koaxiální kabel s televizním signálem. Signál byste si tak v tomto případě přijímal do TV přes VCR.

Jestli to máte zapojené tak, jak popisuji, tak problém může být ve SCART kabelu, zkusit použít jiný, a nebo přímo ve SCART konektoru na VCR či TV.

Odesláno

Takze mame to chapat tak ze signal ti jde koaxem do TV pres VCR a DVD a na TV mas nevoleny nejaky analogovy kanal a pokud nepohnes se SCART kabelem (kde ?), tak to blbne ?

Nebo ti jde signal do TV po scartu treba z videa a na TV mas prepnuto (muze s e prepinat i samo) na externi (AV) vstup ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Signál jde ze zásuvky kabelovky do VCR a odtud scartem do TV. DVD je s TV také spojeno scartem.

Otázka zněla jestli jsem neměl nějak změnit toto zapojení, protože v/u problémy začly zhruba v době kdy se přešlo na digi vysílání...

Je mi jasný, že kabelovka signál üpravuje sama a rozdíl bych asi neměl poznat, ale...

sorry jsem tomto abs. laik... :oops:

Odesláno

Pokud tedy nemas STB, tak nemas digi signal, ale normalni analog. Dle mne ti chybi propojeni normalnim antennim kabelem z VCR do TV....

....protoze kdyz nezapnes VCR, tak ti nepujde zadny signal do TV.

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
Odesláno

Pokud je to jak pises, tak bych videl problem nekde ve SCARTu, s provozem digitalu to nemuze mit nic spolecneho.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

to tomus: diky za rady, zkusim koupit novy scart...

Odesláno

jak bych mnel spravne propojit sony rdr-hxd890,sony 46w4000 a dom.kino sony Dav-f200.Jedna se mi o to,jak naladit na rekorderu volne sirene kanaly v digitalu od upc.Stb nemam,propojeno pomoci kabelu hdmi.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague