Přejít na obsah

zapojení televizí a internetu

Návštěvník davson

Doporučené příspěvky

Návštěvník davson

Prosím o radu se zapojením v panelákovém bytě.

Současný stav :

1) obývák - zásuvka se 3 zdířkami, kabel na televizi v obýváku a rádio v obýváku

2) dětský pokoj - počítač - kabel na internet je natažený sloužitou cestou ze zásuvky v obýváku do modemu PC v dětském pokoji

Plánuji zakoupení televize do dětského pokoje. Jak to vše nejlépe propojit ? Říkám si, že nejjednodušší by bylo kdyby se na zásuvlu v obýváku dal nějaký rozbočovač. Ten kabel na internet by se ( asi s jinou koncovkou ) dal použít na zřízení nové zásuvky u PC v dětském pokoji. Z této zásuvky by šel krátký kabel do modemu PC a kabel do nové televize v dětském pokoji. Je to tak proveditelné ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Dle mého názoru by toto řešení nebylo nejšťastnější. Nejlepší by bylo zavolat na UPC, která by následně vybudovala druhou zásuvku na vámi vybraném místě, myslím, že poplatek za vybudování nové zásuvky je 500,-- Kč.

Jinak k rozbočovači: Pro internet je právě na zásuvce zvlášť vyhrazený konektor, kde je vše odfiltrováno. Mám za to, že na dalších konektorech internet nejde. Proto, pokud by byl rozbočovač napojen na konektor se signálem pro TV, tak zde byste internet nechytil, ani naopak. Nechcete-li další zásuvku, měl by současný kabel, který vede k modemu zůstat tak, jak je. Rozbočovač je možné vložit na koaxiální kabel, který vede do televize a z něj následně vyvést kabely do 1. a 2. televize.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník davson

Však já to tak nějak chci. Aby mně UPC udělalo novou zásuvku.Prý se to řeší tak, že to vedou z rozbočovače za tou první bytovou zásuvkou. Já bych chtěl jen aby se přitom rozvodu použil ten kábel na internet (od zásuvky k modemu). Toto propojení internetu by se pak udělalo z té nové zřízené zásuvky. Chci ten kabel využít kvůli tomu,protože je to složitě vedeno za nábytkem, jsou tři otvory ve zdi apod. Už nechci další takové vedení káblu už i tak jich mám plno.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník davson

K té první větě - někdo psal prý to tak dělají proto aby to měli jednodušší při odpojování v případě neplacení apod. K té druhé větě - píšeš, že modem by měl být maximálně metr od zásuvky. Proč mně UPC při instalaci internetu teda nenavrhli přímo montáž druhé zásuvky? Táhli mně to složitou cestou v délce 15 m. To neznají nějaká doporučená pravidla a nějak si usnadňují práci ? Na druhou stranu musím přiznat, že s internetem nemám nějaké problémy. Na co by měla mít vlastně ta délka vliv ?

Odkaz ke komentáři

Já mám zásuvku v obývacím pokoji /1kabel-do TV-5 m to samé radio a kabel inernet vedu do dalšího pokoje 10m .Zde mám normální 3 rozbočovač za 100,- a jeden kabel vedu do modemu a další do PC /TV karta/ a 3 do dalšího pokoje caa 12 m k LCD TV Samsung a obraz přes analog je dobrý.Čekal jsem ,že bude obraz v ložnici špatný, ale je opravdu dobrý.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

No nevim, zatim sem nikdy žádnej problem s rušenim na koax v bytě neměl. Taháme koax značky cavel a nikdy žádnej problem. tzn. že třeba vyměním starou zásuvku za novou, vždy taháme internet z první zásuvky až k počítači, tam osadíme modem a odtud teprve taháme až TPčko (i když záleží na konkrétním bytě a na domluvě s majitelem). Stalo se mnohokrát, že maji lidi po bytě svůj rozvod ale zapojenej třeba od nějakého "elektrikáře" a když nedaj na začátek rozbočovač ale tahá se to smyčkově přes průběžný zásuvky, tak to stojí zaprd :-). Náš rozvod končí zásuvkou, a to co je za zásuvkou už není náš problém ale problém zákazníka (u kabelovky, u internetu končíme modemem). My se internetem vedeným z první zásuvky snažíme eliminovat problémy které by mohly nastat v domácím rozvodu. Nebyla vyjímka, když měli lidi doma zabudovaný skoro 15dB zásuvky, a to už do televize opravdu moc nedoleze :-)

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...