Přejít na obsah

pravdepodobne problem s routerem

Návštěvník AjSi

Doporučené příspěvky

Návštěvník AjSi

zdravim, zda se mi ze mam problem s routerem, nevim to ale jiste.

pripojeni k internetu mam doma pres modem a router veden do 3 koncovych pc. rychlost bezi v poradku, ovsem vzdy po nejake urcite dobe(rekneme jednou za par hodin ci po preneseni nekolika gigabytu) se mi rychlost downloadu snizi na zhruba 350kbitu. zridkakdy se to stane i s uploadem. tento problem vzdy vyresi restart modemu. ovsem pokud ve zpusobu pripojeni vynecham router a sitak dam rovnou pc, vsechno bezi v poradku, nemusim vubec restartovat modem a rychlost nepada. otazkou teda zustava, jesi snizeni rychlosti zpusobuje router a kdyztak jak. prehlti se po urcite dobe? v pripade nutnosti vam muzu napsat typ i nastaveni routeru. taky moc prosim aby ste si nechali hloupe posty a spam pro jiny topic, hledam pomoc, ne vysmech. diky za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku

Pozor, nesměju se ti.

Ale chci vidět ty machry, co ti doopravdy poradí. U tvého problému jsem já v koncích.

Osobně si občas v této oblasti věřím, ale zpravidla musím něco vidtět třeba tu konfiguraci, abych mohl říct, kde je chybička.

Takže možná by pomohlo, kdybys popsal co má za router, případně co jsi se na něm snažil konfigurovat oproti firemnímu nastavení. Většina routerů potřebuje jediné nakonfigurovat způsob použití (domácí síť s nebo bez WiFi), změnit drobnosti jako časovou zónu, a hlavně změnit heslo Administrátora.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník AjSi

no, mam TP-Link TL-R460. jediny co sem menil je mac adresa routeru a forwarduju porty. kazdopande problemy to delalo uz predtim nez sem vubec neco menil...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník JirkaF

Měl jsem podobný problém s routerem WA-2204A. Vždy po nějaké době provozu se zpomaloval. Pomáhal jedině restart modemu nebo nechat router "vydejchat" (přestat používat internet) na nějakou dobu. A když ani upgrade firmware na poslední verzi nepomohl, tak jsem ho zahodil a pořídil jiný a je to v pohodě.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Jaku

Myslím, že už jsem někomu tady psal, že není důvod měnit MAC adresu routeru.

Je lepší routeru nechat jeho MAC adresu a restartnout jednou modem.

Když router shání svou IP adresu (broadcastem) se ptá kdo tu poskytuje DHCP, tak svou MAC adresu modemu řekne. No a ten si ji (díky svému restartu) v klidu zapamatuje a pracuje s ní.

Změnou MAC adresy může dojít ke kolizy, tedy hypoteticky by router nevěděl, že má pakety posílat PC, ale posílal by je sobě. :) Tak by mohlo vzniknou přetížení a zpomalení.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník AjSi

jojo to je sice pekny, ale delalo to uz pred tim nez sem zmenil mac adresu routeru. nerek bych ze to s tim ma co delat. zkusil sem ted update firmwaru a uvidime co to za par hodin udela, ale moc sanci tomu nedavam. spis bych rek ze muj router je hnusna stara skatule co nestiha a budu muset koupit novou...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Jaku

Vzhledem k tomu, že se stále prodává, a že

* Router podporuje download s rychlostí až 100 Mbit.
se domnívám, že to tak hrozné nebude.

Nový FW určitě neuškodí a pokud zkusíš tovární nastavení (alespoň návrat té MAC adresy) tak také.

Přeji ti ať se ti to povede.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dmnc

Jak zde již bylo řečeno, doporučoval bych udělat upgrade firmwaru routeru. V případě přetrvávání problému bych taktéž zkusil stylem pokus omyl, zda není problém se síťovou kartou jednoho z PC (laicky vysvětleno, jeslti neposílá do sítě "nesmysly"). K tomu taktéž navazuje možnost, že jeden z počítačů může přenosem router natolik zatížit, že neni schopen dosáhnout takové přenosové rychlosti jaká je garantovaná.

Takže poodpojit, vyzkoušet. Zapojit, odpojit, vyzkoušet.

Kdyby se i přesto nic nedělo, reklamace!

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...