Přejít na obsah

Obchodni taktika UPC - navysovani aneb polovicni rychlosti


Návštěvník Fingon1

Doporučené příspěvky

Návštěvník Fingon1

Co tak ctu v tomto foru a z vlastni zkusenosti jsem prisel na jeden fenomen. UPC si nabralo prilis velke sousto, nalakalo dalsich 70 tisic a vic zakazniku a sit to logicky nezvlada, i pres fiktivni modernizaci, ktera se vlastne vubec nekona, nebo jen v omezene mire.

Cely system, ktery UPC vymyslelo by se dal nazvat jednomu dej vyssi rychlost v ramci modernizace a tu rychlost vem od druheho, kteremu ji sniz na polovinu puvodni rychlosti.

 

Takze napriklad tarif Light - 2 uzivatele = 2x 6Mbps = 12 Mbps

leden: 1. uzivatel: - uzivej si vyssi rychlosti 8 Mpbs - UPC my jsme kingove!!!

2. uzivatel: - nejsi pro nas ted dulezity, dame ti polovicni rychlost: 3 Mbps

Celkem: 8+3= 11 Mbps. Hehe 1 Mpbs sme usetrili, vlk se nazral a koza zustala cela. :-D Hehe to sme my UPC, my sme kingove..

 

Manual na reseni problemu s obtiznymi klienty:

1) Uzivatel se ozve, ze ma snizenou rychlost --> odbydeme ho s tim, ze delame modernizaci a ze to bude trvat tyden - po te dobe dame novemu uzivateli. puvodni rychlost a na par dnicku take tu zvysenou, ale fakt jen na par, pokud to neni: 1) uzivatel co nam hodne plati za net, nebo 2) uzivatel, ktereho sme cerstve ziskali

 

2) Uzivatel se neozve - pokud mozno mu nechame tu snizenou rychlost, dokud si toho nevsimne a neozve se, na klientske lince ho pak u vypovedi, pripadne prekecame, ale urcite se nebudem obtezovat mu to seriozne sdelit a nabidnout slevu, na to sme prilis velka firma.

 

Pokracovani:

Unor: - jak predstirat, ze se sit opravdu o neco malo navysila kapacitne??

Zapremyslejme: 1) Bud ji opravdu nepatrne navysime - CMTS atd.., ale soucasne vehementne snizujeme, pac se to zvladnout neda..

2) Nebo to vyresime systemem, 1 na vyssi rychlosti, 1 na puvodni rychlosti a 1 na snizene rychlosti.

 

Priklad: A) puvodne 3x uzivatele na tarifu Light: 3x6 Mbps = 18 Mbps

B) Ted: 1. na 11 Mbps Druhy na 6 Mbps, Treti na 3 Mbps = 20 Mbps ( jen o 2 Mbps navic - v ramci tolerance na tohle UPC ma i bez modernizace)

C) Dalsi Varianta: 1. na 8 Mbps 2. na 8 Mbps a 3. na 3 Mbps = 19 Mbps (jen o 1 Mbps navic - v ramci tolerance)

 

Toto je dukaz, ze zadna prevratna modernizace se u UPC NEKONA!!! Vsechny rychlosti jdou dosahnout i v ramci puvodni site a to temito zpusoby:

 

1) neserioznosti - uzivateli nerekneme dlouho harmonogram, a pak neupozornime na snizenou rychlost

2) neustalym mlzenim

3) vychcanosti, technicko-marketingovym resenim

4) poklidnym posilovanim site, zadny spech, svoji neschopnost a lzi muzeme prece nahradit tim, ze zakaznikum nakecame, ze snizena rychlost je z duvodu modernizace, ne neni, je z duvodu toho ze tu rychlost potrebuji prerozdelit nekomu jinemu, kdo si prave objednal UPC nebo komukoli jinemu v ramci vyssi rychlosti.

 

Zaver: Jsem zvedav jak dlouho toto bude, podle me to jednoho dne skonci a vetsina z nas bude mit vyssi rychlosti, to je jiste. Posilovani site nemuze byt donekonecna a jednou se urcite dockame. Bud to bude koncem brezna nebo pozdeji. Jedine co me na tom vadi je prave ten zpusob jakym se zachazi se zakazniky pocinaje zarim 2008..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hehe, že tys byl u nás doma. Po měsíci a půl poloviční rychlosti s 5 denní plnorychlostní přestávkou a 5 telefonátech mám stále net jen napůl a teď mi ještě do pátky vyřadili polovinu programů z digitální televize a všechny analogové šumí, že se na ně nedá koukat. -> prej modernizace

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám od října na rok 50% slevu, kterou dodržujou, v lednu i v únoru hned první pracovní den mi net zrychlili, rychlosti sou celou dobu stabilní a přesný (aktuálně 16/1)... nikam sem volat nemusel, bydlim v paneláku o 7 patrech a 12 vchodech, jak sou na tom sousedi, nevim...

 

je teda pravda, že modem sem si musel restartovat sám :lol: nevim, jak to funguje jinde, ale co mám známý, tak taky museli ručně, to je jediná nevýhoda, proto dost lidí jede na nějakejch historickejch rychlostech a síť nezatěžuje vůbec... kdyby mělo upc všem restartovat modem, asi by nastal problém... :lol:

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JirkaF
buďte rádi, že můžete vůbec surfovat.Za těch pár šušní co platíte máte všichni královskej net a ještě držkujete :twisted:

 

Ano, před pár týdny, když valná část Brna nedokoukala film bez toho, aby jim to pětkrát vytuhlo a restartovalo STB, jsem měl pocit, když jsem se to snažil s UPC nějak řešit, že tohle je jejich standartní celofiremní politika. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník piposek
buďte rádi, že můžete vůbec surfovat.Za těch pár šušní co platíte máte všichni královskej net a ještě držkujete Twisted Evil

 

Královksý net, který ukazuje královskou rychlost na vybraných měřičích rychlosti, ukazuje nádherný ping, ale ve večerních hodinách 80% packetloss (pozor, ICMP průchozí pakety nezahazují, aby zákazníci neměli důkazy)... no neber to, když i půlmegová sdílená wifina za stovku jede subjektivně rychleji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...