Přejít na obsah

Změny u UPC


Návštěvník Katoda

Doporučené příspěvky

Návštěvník Katoda

Kabelová skupina UPC zruší na konci března svou centrálu pro region střední Evropy. Společnosti UPC v Česku, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku, Maďarsku a Slovinsku budou podléhat přímo vedení mateřské firmy UPC Broadband. Ta to uvedla v tiskové zprávě.

"Po letech modernizace sítí jsou naše kabelové systémy ve střední Evropě mezi nejpokročilejšími na světě. Změny v provozní struktuře jsou v souladu s naším rostoucím zaměřením na tento důležitý region," uvedl prezident UPC Broadband Gene Musselman, který se zároveň stal výkonným ředitelem maďarské pobočky. Personální změny se nevyhnuly ani české pobočce UPC, která má od února nového finančního ředitele Petra Procházku. Ten do firmy přišel z poradenské společnosti Ernst&Young. Novým ředitelem klientského centra UPC pak byl jmenován dosavadní manažer telemarketingu Karel Vaněk. UPC je v ČR největší kabelová firma s 1,12 milionu zákazníků.

Zdroj: ČTK a Česká média

 

Doufám, že hlavně změna na postu ředitele Klientského centra snad bude změnou k lepšímu, protože KC je stále u UPC jednou velkou bolavou patou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tukancheez

Že by důsledek finanční krize a nákladovosti spravovat jednu centrálu navíc - výsledek, tak ji zrušíme?

 

Tuším, že v podstatě to pro nás nemá žádný význam, protože stejně vše je již řízeno z UPC Broadband.

 

Inu uvidíme co to přinese, každopádně díky za info Mr. Katoda :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
Návštěvník Katoda

Propojení společností UPC Česká republika a Sloane Park Property Trust již nestojí nic v cestě, firmy dostaly povolení od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a rozhodnutí již nabylo právní moci. Podle předsedy ÚOHS Petra Rafaje fúze nijak nemůže narušit hospodářskou soutěž. Antimonopolní úřad se zabýval oblastí poskytování velkoobchodního přístupu k internetu a trhem velkoobchodního pronájmu datových okruhů páteřní sítě.

 

Zdroj a více na Euru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

UPC přebírá Sloane Park a rozšiřuje velkoobchodní nabídku

 

Největší český kabelový operátor UPC definitivně pohltil jednu z největších českých optických sítí Sloane – celým jménem Sloane Park Property Trust, a.s. Obchod před nedávnem potvrdil antimonopolní úřad a UPC se díky akvizici může rozvinout především v podnikovém sektoru.

 

Zatímco doposud kabelový operátor nabízel internetové a další služby především domácnostem, nyní do své rodiny získal síť, která se orientovala především na velkoobchodní partnery. Nabízela tedy surové datové připojení zejména metropolitním sítím, firmám a drobnějším poskytovatelům internetu. UPC také otvírá nový útvar UPC Business, který se bude věnovat firemní klientele a bude napojený na mateřskou byznysovou divizi, skrze kterou UPC nabízí datové služby firmám v deseti evropských zemích.

Zajišťuje nejen základní technické a obchodní telekomunikační služby ale i služby s přidanou hodnotou. Mezi ně patří přímé propojení více pracovišť, virtuální pobočkové ústředny, národní i mezinárodní VPN a záložní poštovní servery. Pro zákazníky z řad operátorů pak například domácí i zahraniční konektivita (IP transit), umístění a připojení serverových farem, Ethernet transport, Cloud computing, EoMPSL, xWDM, SDH, IP transit, Telehouse, velkoobchodní hlasová výměna, či dodávky technického obrazového signálu

 

Společnost UPC by mohla nakonec i něco ušetřit, už dříve totiž využívala vedle své vlastní páteřní sítě i služeb Sloane Parku. Tiskový mluvčí UPC František Malina slibuje, že z akvizice budou těžit i domácí uživatelé. Operátor totiž díky Sloane Parku získá mnohem vyšší datovou kapacitu, která by měla napomoci ve zkvalitňování služeb, dalšímu zrychlování internetu a také zlepšování audiovizuálních služeb včetně HD a 3D kabelového televizního přenosu.

 

Stávajících velkoobchodních zákazníků se akvizice nedotkne, všechny smlouvy automaticky zůstávají i nadále v platnosti.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

UPC dokončuje propojování své sítě s páteří společnosti Sloane Park, kterou operátor koupil před pár měsíci a v březnu dostal zelenou. Výsledkem spojení je druhá největší síť v České republice. Silnější je už pouze Telefónica O2 a její infrastruktura.

 

Optickou síť dlouhou 5 763 kilometrů tvoří 900 aktivních takzvaných POP uzlů, ke kterým se mohou připojit velkoobchodní zákazníci a propojit tak s páteří své vlastní sítě. Nová páteř pokrývá 90 % českého regionu a součástí jsou vlastní metropolitní sítě ve více než 60 % měst.

 

ti_file_269637614_570_402_100.jpg

http://www.zive.cz/ShowArticleImageFull ... =269637614

 

Zdroj: http://www.zive.cz/bleskovky/nova-pater ... fault.aspx

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...