Návštěvník zevla Odesláno 14. března 2009 Sdílet Odesláno 14. března 2009 Po přechodu na digitální vysílání TV v místní síti UPC (Blansko) mi byl dodán a nainstalován nový terminál CV 5000CINX (STB ?). Z něj byl konektor TV propojen SCART kabelem s konektorem SCART na BTV Philips 23PF S321 (má pouze 1 SCART konektor a 1 x vstup koax 75 Ohm). Ten byl technikem propojen koaxem s výstupním konektorem na STB. Domnívám se, že to je zcela zbytečné, je to asi jen kvůli možnosti příjmu kabelových kanálů analogových, která v přípojce UPC ve zdi jsou asi ještě také. Vše pracuje OK. Problém mám ale nyní s připojením nového DVD recordéru Philips DVD R3590H. Ten má 2 SCART konektory (TO TV a TO VCR/SAT) a dále 2 koax konektory (ANT IN a TV OUT). Nějak se mi nedaří propojit STB, TV a DVD-VCR tak, abych mohl sledovat jen TV, nebo TV a současně nahrávat sledovaný program na DVD-VCR a nebo jen nahrávat naladěný program na STB při vypnutém TV (nejsem doma, šetřím elektřinu); asi musím mít zapnutý STB plně (DVD-VCR jej asi ze STAND BY nezapne a navíc nepřepne na určitý program), ale mohu mít DVD-VCR naprogramován a v režimu STAND BY). Může někdo poradit ? Rad již jsem dostal hodně, ale zatím nic nepomohlo. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1857-p%C5%99ipojen%C3%AD-dvdvideo-record%C3%A9ru-k-tv-a-set-top-boxu/ Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 14. března 2009 Sdílet Odesláno 14. března 2009 Tohle uz se zde resilo mnoho krat, Koax ved od zasuvky do STB, z nej do DVDR a z nej do TV. SCART ved z DVDR do STB a z nej do TV (popr. pokud by to fungovalo lepe, tak z STB do DVDR a do TV). STB musis nacasovat aby se zapnul na urcitem kanale v dany cas, v menu je na to funkce. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1857-p%C5%99ipojen%C3%AD-dvdvideo-record%C3%A9ru-k-tv-a-set-top-boxu/#findComment-28377 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zevla Odesláno 14. března 2009 Sdílet Odesláno 14. března 2009 Díky, ale když něco dělám, tak obvykle rád vím, proč to dělám (tak jak to dělám). Takže možná jsem natvrdlý, ale mám doplňující dotaz na tomuse : 1) nejsou ty koaxy mezi STB a DVD-VCR a mezi DVD-VCR a TV zbytečné ? Jde mi sledování a event. nahrávání těch programů, které jsou "ve zdi" digitální. A ty musí snad nejdříve "projít" a být zpracovány v STB, ne ? 2) pokud ty SCART kabely zapojím "tak" a nebo "tak", a vyberu způsob, který funguje vůbec a nebo lépe než ten druhý, tak to mi připomíná jako taková šamanština : zapojuji a kombinuji tak dlouho, až to nějak bude fungovat. Problém je asi v tom, že ve všech těch návodech (obvykle velmi obsáhlých) není uvedeno vlastně to základní : který ten konektor je vstupní, který výstupní event. které jsou třeba jako obousměrné. Takže také mi bylo raděno, že není SCART kabel jako kabel, některé jsou "plné" a některé jen jednosměrné. A to také nikde není uvedeno, maxim. (jako např. v návodu k tomu TV Philips), je uvedeno : "používejte kvalitní kabel SCART"; co to je ? Za ty peníze ? Ale to brečím na špatném rameni, vím. Dík za případnou odpověď. Jinak to samozřejmě zkusím, co mi zbývá. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1857-p%C5%99ipojen%C3%AD-dvdvideo-record%C3%A9ru-k-tv-a-set-top-boxu/#findComment-28382 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 15. března 2009 Sdílet Odesláno 15. března 2009 1. Pokud nebudes chtit na DVDR nebo na TV slednovat ci nahravat analogove vysilani, tak je tam ten koax vpodstate nanic, ale proc ho tam nenechat. 2.SCART kabely od UPC jsou plne zapojene = obousmerne, pokud si u tech ostatnich nejses jistej, staci rozdelat konektor a kouknut se dovnitr (pokud to jde), popr. zkouseckou nanich "prozvonit" jednotlive piny. U tech vystupu z STB si prave nejsu jistej ktery znich je jak zapojeny a tudiz jestli je jednosmerny ci obousmerny, prototo jsem ti radil zkusit vic ruznych propojeni. Ale urcite je tu nekdo kdo to ma odzkousene a snad ti poradi lepe. Popr, zkus prohledat forum, uz se to tu mnohokrat resilo. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1857-p%C5%99ipojen%C3%AD-dvdvideo-record%C3%A9ru-k-tv-a-set-top-boxu/#findComment-28394 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zevla Odesláno 15. března 2009 Sdílet Odesláno 15. března 2009 Díky, vyzkouším. Jinak máš pravdu, že ty koaxy tam zůstat mohou, jsem ale názoru, že pokud tam být nemusí, ať tam nejsou. Kdoví, co to pak dělá. Také mi byl doporučen ke koupi (když jsem řekl, že potřebuji řešit 2 SCART konektory na TV, když mám 1) přepínač, který měřeno normálně stejnosměrně ohmetrem perfektně přepínal všech 20 vodičů z 1 výstupu na 1. nebo 2. vstup, ale když se tam pustily signály, v jakékoliv poloze (ze 2 možných) přepínače na výstupu byly (a TV zobrazoval) signály oba (vstupní). Jestli tam byly nějaké kapacitní vazby či co, to nevím, ale proto zastávám názor, dosáhnou výsledku vždy s minimálním počtem kabelů. Ještě jednou děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1857-p%C5%99ipojen%C3%AD-dvdvideo-record%C3%A9ru-k-tv-a-set-top-boxu/#findComment-28400 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. března 2009 Sdílet Odesláno 15. března 2009 Pro všechny, kteří se snaží řešit stejné problémy, jako já kdysi se pokusím popsat co nejpodrobněji možnosti zapojení STB + DVD Recorder + TV. Zapojení je míněno pro Handan 5000, ale použít se dá pro jakýkoliv STB : 1. Koaxiální kabel : zásuvka – STB – DVD – TV (ano, koax do DVD a TV je v podstatě zbytečný, nicméně využijete ho jednak při záznamu na DVD (viz dále) a ve chvíli, kdy vám vypadne digi signál. Až dojde k výpadku během např. závěru zajímavého sportovního přenosu, ještě budete za tuhle možnost vděční – vlastní zkušenost ) 2. SCART – nejlepší je vždy používat plně zapojené kabely s kvalitním konektorem. Odpadají tím problémy typu „ Jakým směrem mám ten kabel vlastně připojit“, a taky s kvalitou přenosu. V podstatě se sice dají použít i ty nejlevnější, ale za ty starosti to nestojí a když vrazíte do ostatních přístrojů x tisíc Kč, tak vás ještě nějaká tisícovka za kabely asi nezruinuje. Takže k zapojení: Doporučené od výrobce je výstup TV na STB propojit se vstupem na TV přijímači (většinou AV1) a výstup DVD/VCR na STB propojit se vstupem DVD/DVDrec/VCR. Toto je vlastně jediný způsob zapojení DVD v případě, že na něm máte pouze 1 SCART a nechcete si signál ještě degradovat použitím CINCH nebo S-Video, kde nefunguje přenos RGB. Bohužel, u mně toto zapojení znamenalo zhoršený záznam na DVD z digitálního vysílání. Nevím, v čem byla chyba, ale já jsem to řešil druhou variantou zapojení, to jest: V případě, že máte na DVD 2x SCART, propojte TV výstup z STB s AV1 na DVD a AV2 výstup DVD se vstupem na TV přijímači. Toto zapojení mi fungovalo nejlíp. 3. Funkce: na TV můžete kdykoliv sledovat analogové vysílání bez ohledu na stav STB a DVD. Po zapnutí STB se vám TV automaticky přepne (tedy alespoň by měla) na vstup AV a můžete sledovat digitál. V případě, že chcete sledovat nahraný pořad z DVD, stačí ho zapnout, pustit záznam a na TV automaticky běží obraz z DVD. Pokud chcete NAHRÁVAT pořad z TV, máte v zásadě 2 možnosti: a) nahrávat z analogového tuneru DVD – záznam klasickým způsobem ze stanice naladěné tunerem nejlépe dle návodu k DVD, můžete i plně využít funkci časovače programování záznamu. V tomto případě na TV sice můžete sledovat digitální vysílání, ale musíte propojit přímo SCART na STB se SCART na TV. Analog na TV možno sledovat bez omezení. b) nahrávat digitální signál – v zásadě lze nahrávat z digitálu POUZE ten program, který máte navolený na STB. Tzn., že na STB navolíte ten program, který chcete nahrát (např. METEO TV ), na DVD nastavíte záznam ze vstupu, na který máte připojen STB (AV1) a zmačknete REC. V tomto případě se nedá použít časovač z DVD. U mého rekordéru Panasonic je pro případ určená jiná funkce a předpokládám, že u ostatních značek by to mělo fungovat obdobně: na STB si naprogramuju v menu čas zapnutí a vypnutí, zároveň musí být nastaven kanál, ze kterého chci nahrávat. Na DVD si zapnu funkci zapnutí externím zařízením. Výsledek – ve stanovený čas se zapne a vypne STB, a zároveň s tím se zapne a vypne nahrávání na DVD. Pokud nahráváte z digitálu, můžete na TV sledovat buď tento nahrávaný program, nebo opět cokoliv z analogu. Doufám, že tenhle elaborát někomu aspoň trochu pomůže, jako jiné rady na tomhle fóru kdysi pomohli mně. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1857-p%C5%99ipojen%C3%AD-dvdvideo-record%C3%A9ru-k-tv-a-set-top-boxu/#findComment-28403 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 25. dubna 2009 Sdílet Odesláno 25. dubna 2009 Dobrý den. Vím, že už to tady zaznělo několikrát, omlouvám se, ale potřebovala bych nějak polopaticky poradit. Máme kabelovku UPC a já bych potřebovala nějak zapojit DVD recordér tak, aby opravdu fungoval. STB máme dva / ve dvou pokojích a jeden je z toho nahrávací, takže by nebyl problém je mezi sebou vyměnit /. Jelikož jsem žena a na tyto věci úplný laik, tak prosím o pomoc. Možná, že se někdo najde, kdo poradí. Ale prosím to napsat tak, ať to trochu pochopím. Vám, osvíceným a chytrým hlavám, předem děkuji. Laughing Jak je napsáno v nadpisu, jedná se o TV Philips a DVD rekordér taky Philips. --------------------------------------------- přesunutý příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1857-p%C5%99ipojen%C3%AD-dvdvideo-record%C3%A9ru-k-tv-a-set-top-boxu/#findComment-29897 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Big.rob Odesláno 25. dubna 2009 Sdílet Odesláno 25. dubna 2009 něco se dočtete v tomto tématu a dále se to řeší ZDE a ZDE , pokud si i nadále nebudete vědět rady dejte zde vědět Příště prosím než založíte nové téma použíjte možnost HLEDAT ( v levo nahoře ) , jinak nic ve zlém ... Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/1857-p%C5%99ipojen%C3%AD-dvdvideo-record%C3%A9ru-k-tv-a-set-top-boxu/#findComment-29898 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.