Přejít na obsah

Jaký STB z aktuální nabídky?

Doporučené příspěvky

Návštěvník Dave.6

Zdravím, už dlouho uvažujeme o přechodu na digitální vysílání u UPC. Teď už je to aktuální a chtěl bych moc poprosit o radu jaký si vybrat STB z aktualní nabídky UPC. Máme dvd panasonic a plánujeme plazmu nebo LCD. K tomu by se už nějká digitální televize hodila. Známej má úplnej základní model a možnosti připojení jsou opravdu děsné.

Přemýšlel jsem teď o tom jejich novém DVR se 160 GB diskem. Hodilo by se někdy pozastavit vysílání nebo si nějaký pořad nahrát přes EPG. Že se platí nějaký měsíční poplatek nevadí.

A k tomu mám jednu otázku. Jak to řešit když máme doma ještě jednu televizi v jiném pokoji. Zapíná se jen občas takže by tam klidně mohl fungovat obyčejnej analog jen jestli to nějak jde.

Moc děkuji

David, Pardubice

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1866-jak%C3%BD-stb-z-aktu%C3%A1ln%C3%AD-nab%C3%ADdky/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku

"Nový" STB zatím není. Všechno jsou to staré osvědčené STB.

Pod pojmem "nový" tady dost lidí očekává STB, který bude mít harddisk a zároveň bude umět HD vysílání. Tedy něco takového co si můžeš koupit sám od Lica http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/technisat/digicorder-hd-k2.htm.

Obecně vhodná zařízení se řeší tady: http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=2239.

Analogových zařízení si můžeš připojit kolik tvoje kabely a rozbočovače dovolí. :)

Jasně, že každým spojem klesá úroveň signálu, proto digitální přijímače do nejblíž (nemyslím v metrech) ke zásuvce.

Návštěvník Dave.6

Dekuji za odpoved, je nevim zda jsem to napsal dost srozumitelne. Nehledam nejaky STB ktery bych si koupil, me klidne staci nejaky primo od UPC ktery me pronajmou. DVD rekorder mame vybornej od panasonicu a s tim jejich STB to uz nejako propojim. Jen kdyz budu digital objednavat tak se budou ptat jaky chci ten STB (zda ten co je ted v akci za 100 Kč/měsíc) nebo jen nejaky obycejny co pujcuji zdarma.

Jinak jste jednou diky za odpoved.

Návštěvník Jaku

Promiň ani já to nenapsal dost přesně.

Můžeš si vybrat od UPC jeden ze tří.

5000 Obyčejný jen digitální tuner.

6000 Totéž, ale s harddiskem.

7000 Bez hardisku ale s dekodérem HD vysílání (HD ready, Full HD)

Někteří uživatelé se těší až (neznámo kdy) UPC nabídne "nový" STB, který bude umět to co prodává LICA (to je příklad).

Tedy s harddiskem a HD rozlišení.

Samozřejmě můžeš propojit DVD rekorder s Handanem 5000 a nahrávat si TV které sice vysílá digitálně, ale nahraješ ho jen analogově. Takže pokud se vysílá analogově můžeš ho nahrát na DVD rekorder přímo bez STB.

Pokud máš dvě TV a žádná nemá DVB-C tuner (např. Sony) já bych si vzal zadarmo STB Handan 5000 a následně k němu jiný (6000 nebo 7000) za 150 Kč měsíčně.

Kdybys to udělal obráceně, tak platíš 150Kč za ten lepší a k němu obyčejný za 90 Kč nebo lepší za 150,-. Tedy v prvním případě ušetříš 90 Kč měsíčně.

Pokud uvažuješ o LCD nebo plazmě s uhlopříčkou alespoň 1m tak jediná volba je

Handan CV 7000 HD, který jako jediný má připojení HDMI, ostatní STB bys musel připojit analogovým Scartem což znehodnotí kvalitu obrazu na tak velké TV.

Návštěvník Jaku

Máš pravdu. Potom by odpověď měla znít:

Žádný STB. A když už plánuješ TV, kup pořádnou. :)

A ke druhé TV, kde ti má běžet analog, dej ten co dostaneš zadarmo bez objednání.

Návštěvník Katoda

Já bych navrhoval to, co tady psal už Jaku:

Pokud plánujete pořízení nové kvalitní televize, tak koupit takovou, co má DVB-C tuner a umí MPEG4 AVC - H.264. K té si koupit od Licy modul Conax.

Od UPC si pak ke službě vzít "zdarma" základní STB Handan 5000 a pronajmout DVR Handan 6000.

Handan 7000 bude zbytečný, protože HD programy pojedou skrz modul a televizi s MPEG4.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...