Přejít na obsah

Problémový kanál 418


Návštěvník patriot8891

Doporučené příspěvky

Návštěvník patriot8891

Zdravim,

 

Již delší dobu mám doma zapojenou kabelovku. 1 televize na settopboxu a další 3 televize na analogu.

 

Problémový je pouze kanál 418 (bohužel samí slováci). V minulosti se mi obraz rozpadával jen občas. Časem se to začalo zhoršovat.

 

Když settopbox připojím samotný, tak problémy zmizí, ale ostatní televize pak nefungují. Nyní, jsem byl nucen dokoupit galvanický oddělovač, kvůli reproduktorům, a programy na 418 jsou nekoukatelné, občas kvalita signálu na 0. Ostatní programy jsou bezproblémově.

 

Nemáte nějaké rady nebo doporučení, jak tento problém řešit?

 

Ještě k tomu zapojení. Ihned za účastnickou přípojkou mám první rozdvojku, na jednu větev jde kabel přímo do settopboxu, na druhou větev je připojená druhá rozdvojka, z níž jdou kabely do televizí (na jedné větvi je ještě jedna rozdvojka) Vím, je to prasácky udělané.

 

Dnes jsem zkoušel odpojovat různé větve. Například nechal jsem pouze jednu rozdvojku a jedna větev šla do settopboxu a druhá do televize, ale 418 čtverečkovala pořád. Povyměňoval jsem pár konektorů, ale problém přetrvával. Když jsem však poté zaojil vše, tak jak to bylo předtím krom oddělovače, tak už 418 jde vpohodě. Prostě to nechápu. Teď mi jde jen o to, jak zapojit oddělovač. Když ho zapojím, tak kanál 218 nejde vůbec (žádný signál) a začíná blbnout i kanál 426)

 

Děkuji za každou reakci a připomínku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kanal na 418 MHz (a castecne i 426 MHz) casto rusi U:fon, jakmile je tv signal slabsi, tak ho signal Ufona zarusi a je po koukani, ten galvanicky oddelovac ma take urcity utlum,

jakou uroven signalu ti ukazuji jednotlive muxy a na jakem STB ?

Myslim ze tady je problem ve slabem signalu.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník patriot8891

Tak jsem si s tim ještě pohrál, a nyní jde vše bez problémů. Původně jsem myslel, že bych dal galvanický oddělovač jen na větev k settopboxu, ale dělalo to strašnej bordel. Nakonec když jsem ho zkusil dát ještě před první rozbočovač, tak se to zdá být v pohodě.

 

Jinak STB je klasickej CV-5000 a všude kvalita signálu neklesne pod 97 a úroveň signálu se pohybuje v rozmezí 59 - 64.

 

Jinak útlum oddělovače je udáván <1,5 dB. Říkám, zatím je vše vpoho, ale je vidět, že sem na samé hranici. Když dojde ke zhoršení, tak budu také muset vyměnit kabeláž. Větev k dvoum analogovejm je nová, ale k jedný analogový televizi je uzoučkej shit, a taky k settoboxu to mam nastavený dvouma 1,5 metrovejma kabelama a to je taky útlum no. Uvidíme.

 

Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník patriot8891

Tak jsem z toho zase zmatenej.

 

Včera jsem zjistil, že i po zapojení galvanického oddělovače mi reproduktory hučí. Né tolik jako předtim ale hučí, Takže oddělovač opravdu budu muset dát pouze na větev k stb, protože to způsobují i ostatní zařízení.

 

Zkoušel jen tak vypojit z rozdvojky kabel, abych věděl, jaké zařízení to dělá, ale to budou dělat asi všechny.Když jsem to odpojil, a zase zapojil jako úplně stejně, jako to bylo funkční, tak zase 418 je v pr..li. Fakt to nechápu.

 

Tak zítra jdu koupit kvalitní JEDNOKUSEJ :) kabel a uvidím, jak se to změní. Zapojení digitálu, to je fakt alchymie :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to o zapojení digitálu, ale o kvalitě rozvodů. Pokud zapojíš do rozbočovače druhý kabel a začnš to blbnout, je potřeba vyměnit ten druhý kabel za kvalitnější. Je potřeba zkontrolovat všechny kabely za účastnickou zásuvkou

  • 300 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • modem, VTV box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník patriot8891
Galvanicky oddelovac ma za ukol oddelit domacnost od kabelove site, tak aby k tobe neproslo napeti o 50 Hz, takze teoreticky je jedno kam to das, proto idealni je to dat pred vsechna zarizeni za zasuvkou, nebo i pred ni.

 

No já vím, zprvu sem s tím takhle počítal. Když je to takhle zapojené, tak repro hučí sice míň, ale pořád hučí. Zjistil jsem, že mi to ruší jedna větev ke dvoum televizím. Tak to vyřeším buď tak, že dám oddělovač na větev k STB, nebo nechám oddělovač za zásuvkou, ale na tu větev k těm dvoum televizím koupím ještě jeden oddělovač (to by bylo možná i lepší řešení, protože zůstanou oddělený od kabelovky všechny zařízení). Ten kabel k stb vyměním v týdnu a uvidím. Stejně se asi nevyhnu pořízení aktivního rozbočovače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník patriot8891

Tak jsem se dnes rozhodl zkoušet. Připojil sem settopbox na samotný nový kabel, ale úroveň signálu stále kolem 60, tak sem ho vzal, a připojilmetrovým kabelem ihned za zásuvku, a vše je stále stejné.

 

Ještě taková otázečka. Když mi zapojovali internet, tak na zásvuku , na konektor pro televizi namontovali takovej kovovej váleček, kterej jakoby jen prodloužil ten konektor F

 

http://img8.imageshack.us/img8/4236/dsc00798y.jpg

 

Nevíte na co tam je? Nesnižuje kvalitu signálu, můžu ho dát pryč? máte ho tam taky?

 

EDIT:

 

Tak jsem dal ten váleček pryč, ale žádná změna :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...