Přejít na obsah

Nemůže garantovat funkcionalitu v PC?


Návštěvník huan

Doporučené příspěvky

Návštěvník huan

LICA na svých stránkách někdy v posledním měsíci přidala toto varování:

 

"Zákazníci, kteří hodlají použít tento CA modul v CI kartách v PC upozorňujeme, že majitelé vysílacích práv placených televizí nemají většinou vykoupená práva pro příjem těchto programů na PC a proto nemůže garantovat funkcionalitu v těchto koncových zařízeních."

 

Tuší někdo jak se k tomu postavit? "Nemůže garantovat" je hodně gumová formulace. Můžou skutečně "pouze negarantovat" (když mi nebude fungovat signál v PC a v STB ano tak to není jejich problém). Nebo můžou zkoušet používání v PC aktivně bránit a třeba odmítnout na kartu poslat předplatné, nebo zavést do ceníku "PCčkovné".

 

Jistotu mi asi nikdo nedá, spíše by mě zajímalo jestli někdo k tomu nepotkal lepší informace - já už jsem prohledal všechno co se dalo. Třeba kdyby se někde našel článek o tom že by nějaký ze zahraničních operátorů už zkusil příjem na PC blokovat. Případně pokud se někdo vyzná v příslušném hardware jestli vůbec má CI modul API aby mohl zjistit v jakém zařízení je zasunutý...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Big.rob

spis bych to videl tak ze ani LICA ani UPC samozrejmne nemuze testovat compatibilitu se vsema kartama na trhu takze ani nemuze garantovat ze zrovna na karte znacky XYZ ti to pojede jak ma ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník huan

Naštěstí (pro mně) o těch dostupných kartách nemáte pravdu. Technisat je mi nanic, pokud vím tak v Linuxu stále ještě nefunguje CI modul tj. pro UPC je bezcenná. Já přemýšlím že bych risknul nákup KNC-1 který má podle toho co jsem našel s Linuxem spolupracovat v pohodě. Ale pořád je celé řešení více než 2x dražší než DVB-T a k riziku, že to zatím nikdo s UPC nezkoušel se přidává riziko, že za měsíc nebo dva nějaký úředník udělá rozhodnutí a budu z toho mít akorát vánoční ozdobu.

 

Minimálně je to nešťastně formulované. Kdyby napsali že nemůžou testovat každé zařízení na trhu tak to pochopím, technické riziko beru jako součást toho, že je to neprozkoumaná oblast a vyřeším si ho sám. Ale když zmíní autorská práva tak se probouzí paranoia získaná sledováním jak se tato oblast vyvíjí v americe (věřím že totální kontrola nad obsahem a pay-per-view by se spoustě firem líbily, ale příliš jsem si zvyknul time-shifting přes mencoder, TV a/nebo STB si kvůli UPC pořizovat nehodlám).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník huan

Protože jsem nechtěl řešit technické otázky, až/jestli se rozhodnu to zkusit tak dám výsledky do příslušného threadu o hardware. Zajímá mě názor dalších lidí na byrokratickou stránku věci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník huan

... což je přesně ta na kterou jsem dával link o 3 posty výš. Sice to měl být thread o něčem trochu jiném, ale i tak díky za potvrzení. Zatím jsem měl skoro pocit, že budu první kdo ji bude zkoušet s UPC - na českém webu a speciálně ani na upczones jsem o této kartě nenašel vůbec nic. A dík adminovi za rychlou úpravu seznamu hardware.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Waladir

Mam a beha bez problemu (pod Windows jsem zkousel s dodanym softem, v linuxu s mythtv (s budget_av modulem)). CI slot je treba koupit zvlast. U Technisatu Cablestar v linuxu zatim nefunguje karta v CI slotu (FTA programy funguji), pod Windows funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...