Přejít na obsah

Zvuk Dolby digital z HD boxu přes AV receiver

Doporučené příspěvky

Návštěvník seny

Ahoj,

mám hd box od UPC, který je připojený k LCD televizi Samsung přes AV receiver Onkyo. Vše je propojeno HDMI kabely. Receiver mi ale stále neukazuje dolby zvuk při sledování AC3 filmů na HBO HD ani na např. NG HD. Nevíte někdo jak na to?

Díky

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/1954-zvuk-dolby-digital-z-hd-boxu-p%C5%99es-av-receiver/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pafka_024

Podle me to bude tim, ze Handan 7000 neposila pres HDMI DolbyDigital zvuk. Nekde se to tady jiz probiralo.

Ja mam propojeny zvuk pres Opticky vystup a tam DD funguje bez problemu.

Návštěvník seny

Tak jsem zkusil Handan s receiverem propojit kromě HDMI i optikou a stále nic, tedy jen PCM :-(. Není třeba nastavit něco v AV receiveru? U DVD či BD se zvuk dolby detekuje automaticky.

A přepnul jsi na dálk. ovládání CV-7000 zvuk na DD? Myslím, že je to tlačítko se symbolem reproduktoru, po zmáčknutí ti to nabídne vícero audio stop, jedna z nich je DD, najedeš na ni kurzorem a potvrdíš.

Návštěvník seny

Už asi vím, kde bude problém. Handan 7000 je k receiveru připojen přes HDMI a pak optikou. V návodu k receiveru je napsáno, že pokud je zvuk přiváděn do receiveru více způsoby najednou (což tady je), tak si receiver automaticky vybere zvuk v následujícím pořadí: HDMI, optika, analog.

Takže mám asi smůlu, protože receiver najde zvuk v HDMI, tak se dál vůbec nestará. A Handan DD v HDMI neposílá.

Ach jo :cry:

Tak to teda nevím, mám to propojené z CV 7000 do AV receiveru pomocí HDMI i optiky a z AV receiveru do TV pomocí HDMI a když přepnu vstup AV receiveru na optiku tak to hraje DD, když je vstup AV receiveru nastaven HDMI tak hraje jen PCM.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...