Návštěvník Kvaker Odesláno 16. září 2009 Sdílet Odesláno 16. září 2009 Dobry den, jsem uplny laik a po nekolika letech jsem si poridil notebook k pc. Znamy mi rekl, ze si staci poridit switch spravne vse zapojit a internet mi pujde na obou pocitacich. Nicmene jsem vse zapojil jak ma byt. Po pripojeni mi na obou pc vyskoci chyba pripojeni a moznost opravit pripojeni, ale internet jde vzdy jen na pc, ktere to necham udelat prvni. Druhe jiz nenacte IP. Musim si poridit novy tarif nebo neco nastavit? Detaily napisu, az se me na ne zeptate, protoze nevim, co potrebujete vedet. Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník frank Odesláno 16. září 2009 Sdílet Odesláno 16. září 2009 Zdravím, pokud nemáte připojení 30M či lepší, máte v ceně služby pouze jednu IP adresu (tj. bude vám fungovat vždy jen jeden počítač). Obejít se to dá instalací routeru, za který se domácí síť "schová". Stačí tady prohledat pár podobných témat pro více informací (v kostce - váš problém vyřeší nákup krabičky v řádu několika stovek). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kvaker Odesláno 16. září 2009 Sdílet Odesláno 16. září 2009 Mam balicek s UPC Fiber Power 30, cili jestli to dobre chapu, tak bych mel mit dostatecne pripojeni, abych mel 2 ip adresy. Takze muze byt problem nekde jinde? Nebo tak i tak mam radeji koupit router? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník onak Odesláno 16. září 2009 Sdílet Odesláno 16. září 2009 Zkuste připojit oba dva najednou a restartovat modem od UPC. Modem si musí načíst MAC adresy připojených zařízení a pak by jim měl přidělit IP adresy. Poté by to už mělo fungovat, jestli nebude problém jinde. Jinak se ještě kouknout na nastavení sítě v PC, jestli máte nastavené získat IP adresu automaticky z DHCP. Opravdu máte vše správně zapojené? Zkuste to znovu překontrolovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 17. září 2009 Sdílet Odesláno 17. září 2009 Koukni se do nastaveni modemu, jestli jsou tam nactene obe MAC adresy sitovek, ale podle toho co pises bych rekl, ze ti mozna UPC dalo jen jednu IP, cili zkus zavolat na infolinku at se na to kouknou. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. října 2009 Sdílet Odesláno 11. října 2009 Použití switche není v obecném případě nejšťastnější řešení, lepším řešením je použití x-portového routeru (standard je 4), který ti buse sloužit jako switch a zároveň jako router oddělijící vnější svět internetu od tvojí vnitřní sítě včetně firewall apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.