Přejít na obsah

Prosím poraďte

Doporučené příspěvky

Návštěvník betka

Dobrý večer, jsem úplný laik a mnoha věcem, o kterých se zde píše nerozumím, tak se předem omlouvám. prosím o radu. Včera jsme si koupili plazmu Panasonic TX-P42U10E. Zapojili jsme ho a k našemu velkému překvapení jsme nenaladili ani jeden program. Až pak jsem zjistila, že k UPC potřebujeme pouze ty jejich STB, což jsme předtím netušili. Našla jsem na netu člověka, který prodává Handan 6000, s tím, že mu zůstal po zrušení smlouvy s UPC. Objednala jsem si ho, ale teď se bojím, že nebude fungovat. Máme UPC standard, v obýváku máme ten jejich Handan 5000 a jde mi jen o to, jakým nejjednodušším způsobem mít digitál i v ložnici. Nechci platit paušál za půjčovné, chci zaplatit jednorázovou částku a o víc se nestarat. Nejde mi o žádné HD vysílání atd. Pouze chci mít dva přijímače na digitál. 1. Opravdu na tu naši TV Panasonic nejde naladit dig. bez použití STB? 2. Ten STB Handan 6000 obsahuje nějakou kartu, která nebyla po zrušení smlouvy znehodnocena? Bude fungovat u jiného majitele? 3. Není lepší koupit u té zde zmiňované Licy nějaký ten CAM modul či co to je - platí se jednorázově či si UPC účtuje měsíčně zase nějakou částku? A co to vlastně je? 4. Máme DVD rekordér Panasonic DMR-EH57. Bude nám vůbec fungovat na nahrávání v digitálu (HDMI tam je)? Omlouvám se za dlouhý dotaz, ale mám v tom galimatiáš. Má představa, že jakýkoliv STB či dig. tuner v TV mi bude digitál chytat vzal za své, takže narychlo potřebuji takto pomoci, jak nejlépe přijímat dig. na dva příjímače a neplatit paušál UPC. Děkuji všem. Betka

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2133-pros%C3%ADm-pora%C4%8Fte/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JirkaH

Existuji 3 typy digi vysilani. Pozemni (antena) DVB-T, kabelove DVB-C a satelitni DVB-S. Vase nova televize obsahuje DVB-T tuner (pozemni vysilani) a ten neumi prijmat system DVB-C, ktery pouziva UPC.

Z toho mala co jsem pochytil si myslim, ze by melo stacit dokoupit Handan, ale radeji at to tady jeste potvrdi nekdo chytrejsi ;-)

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2133-pros%C3%ADm-pora%C4%8Fte/#findComment-33542

Návštěvník onak

Ad1) Těžko říct, bohužel na stránkách Panasonicu tento model není uvedený, takže se nemůžu podívat do návodu. Pokud máte v návodu plné verze nebo na zadní straně televizoru uvedenou zkratku DVB-C, potom televizor má tuner DVB-C. Má to ale jeden háček, DVB-C tuner je aktivní pouze při výběru země Finsko, Švédsko, Německo nebo Švýcarsko.

Pokud tedy televizor má DVB-C tuner, tak při výběru výše zmíněných zemí, bude funkční a měly by se vám naladit kanály. Půjdou ovšem jen ty, které nejsou kódované. Pokud chcete sledovat i placené (kódované) kanály, musíte si zakoupit CA modul spolu s dekódovací kartou od Licy na www.dvb-c-shop.cz a vložit ji do CI slotu na televizoru (zde opět nevím, jestli tento televizor má CI slot - pokud ano, bude to uvedeno v návodu plné verze, nebo jej naleznete někde z boku či na zadní straně televizoru).

Ad2) Moc bych vám nedoporučoval kupovat si STB od jiného člověka, kterému zůstal po zrušení smlouvy, neboť tu hrozí riziko, že vám tento přístroj bude na nic. Pokud STB není přímo toho člověka (tzn. on si ho sám nepořídil v obchodě www.dvb-c-shop.cz ), tak to znamená, že ho nevrátil UPC. Poté vám set-top-box nepůjde. Doporučuji vám spíše si zakoupit nový právě na výše zmíněné adrese e-obchodu.

Ad4) Nahrávání digitálu vám fungovat nebude. Tedy bude, ale musíte propojit DVD-rekordér spolu s STB pomocí SCARTu a poté se může nahrávat jen ten kanál, na který se budete na tom set-top-boxu dívat. Analogové programy ale můžete nahrávat stále.

Jinak, pokud si koupíte set-top-box CV-6000, tak ten je se zabudovaným HDD o kapacitě 160 GB, na který můžete nahrávat z digitálu. Ovšem nelze poté nahrané pořady přenášet jinam.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2133-pros%C3%ADm-pora%C4%8Fte/#findComment-33543

Návštěvník betka

Děkuji za reakci. Na TV je zezadu napsáno DVB-C Finsko, Švédsko a ještě něco. Z boku je otvor na SD CARD - Common Interface, tzn. že to má asi vše, co potřebuji. Takže se nejspíše rozhodnu pro nákup od té Licy. Zaplatím jednorázově nebo mě UPC bude inkasovat paušál za příjem druhé dig. TV? Moc děkuji za odpověď. B.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2133-pros%C3%ADm-pora%C4%8Fte/#findComment-33544

Návštěvník jay

1)nejde,jen s tím modulem od Licy

2)karta do něj patří,bez ní jen free programy-NEBRAT !

3)platí se jen jednorázově

4)nahrávat se bude dát jen přes scart-HDMI mají HDCP(ochrana před kopírováním)

A snad ještě-tento modul podporuje HD vysílání a jeden STB je zdarma takže žádný paušál nebudete platit.Jestliže máte UPC Standart tak máte HD zdarma(s tím vlastním modulem) :)

Odhad kvality je asi takový:

1)analog kabel - video (hrůza) :oops:

2)digitál kabel - slabší DVD (ale jo) :?

3)HD digitál kabel - Blu-Ray (otevřená ústa-vy pár dnů a návštěvy vždy) :shock:

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2133-pros%C3%ADm-pora%C4%8Fte/#findComment-33545

Návštěvník onak
Děkuji za reakci. Na TV je zezadu napsáno DVB-C Finsko, Švédsko a ještě něco. Z boku je otvor na SD CARD - Common Interface, tzn. že to má asi vše, co potřebuji. Takže se nejspíše rozhodnu pro nákup od té Licy. Zaplatím jednorázově nebo mě UPC bude inkasovat paušál za příjem druhé dig. TV? Moc děkuji za odpověď. B.

Zaplatíte jednorázově cenu Kč 1 279,-- + Kč 200,-- jako vratnou zálohu. Takže měsíční paušál nebudete platit žádný.

Jen bych chtěl ještě upozornit, EPG nebude zobrazovat správně české znaky, tedy pokud vyberete jinou zemi než Švédsko. Ale zase na druhou stranu při Švédsku se nenaladí všechny kanály. Při Finsku se zase všechny naladí, ale EPG bude zobrazovat nekorektně české znaky.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2133-pros%C3%ADm-pora%C4%8Fte/#findComment-33551

Návštěvník JirkaH
Děkuji za reakci. Na TV je zezadu napsáno DVB-C Finsko, Švédsko a ještě něco.

tak to se omlouvam za mystifikaci, ale ceske eshopy co vyhodil google psali pouze DVB-T tuneru. Dal jsem to nezkoumal.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2133-pros%C3%ADm-pora%C4%8Fte/#findComment-33596

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...