Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

V posledni dobe se mi na Karnevalu objevil problem, co jsem kdysi mel s InterCable nez se spojili s TES Media. Tim problemem jsou sykavky, de facto spis prskani ve zvuku na ruznych programech, pokud se vyskytuje sykavka.

Uz jsem to kdysi resil primo s lidmi z InterCable a potvrdili mi, ze to je nastavenim a ze nektere typy TV maji problem, pokud je zvuk vysilan Dolby Surround, napr. HBO apod.

Prijde mi to, jako kdyby byl prebuzenej zvuk. Na TV muzu delat co chci a stejne to nepomuze. Protoze se to kdysi vyresilo nastavenim na strane poskytovatele, tusim, ze to je zase rozhozene, ma nekdo podobne problemy?

P.S.: dela to asi jenom u Stereo TV.

:x

Odesláno

Mam stejnej problem u CT, a u HBO pokud prijde silnejsi sykavka, tak se hned po ni zvuk sam trochu ztlumi, coz me docela rozciluje, hlavne kdyz to udela parkrat po sobe.

Mam taky stereo TV.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Presne tenhle problem mam na HBO. Pri nahlem "vyleteni" zvuku to proste spadne na nejakou hranici. jakoby to bylo upraveny nakym EQ kterej nepovoli urcitou hodnotu, a kdyz ta pak prijde, automatisky to shodi na nejnizsi moznou hodnotu. Je to znat nejen pri "sikavkach" ale i pri vybuchu nebo prestrelkach a pod.

Odesláno

Jo, jo, je to problem - ale ne u kabelovky. Nektere filmy vysila HBO (ale obcas i jine televize) se zduraznenymi vyskami (v oblasti okolo 7-10kHz az o +10dB) - a protoze analogova TV pouziva ve standardu PAL ve zvukovem kanalu preemfazi - tedy zdurazneni vyssich kmitoctu, aby se zlepsil odstup signal/sum, dochazi k tomu, ze v pripade premodulovanych vysek u filmu je v modulacnich spickach (sykavky) vysilan zvuk na zvukovych subnosnych takovym nestandardne vysokym frekvencnim zdvihem, ze se u nekterych stereofonnich televizoru (ktere maji uzsi mezifrekvencni filtry) modulace nevejde do filtru - a vysledek je ten, ktery popisujete. Nektere kabelovky a Karneval nevyjimaje to resi tak, ze v pripade, ze zarizeni zjisti premodulovany zvuk, automaticky se zmensi kmitoctovy zdvih, aby k premodulovani nedoslo - na coz si tady stezujete taky. Napsat byste meli ale spise na HBO (www.hbo.cz) a stezovat si tam, at nevysilaji filmy s premodulovanym zvukem na vyssich kmitoctech. Potvrzenim tohoto nazoru je to, ze jestlize jeden film "syka", druhy je v poradku. K tomuto jevu dochazi jen u tech TV kanalu, ktere vysilaji pouze digitalne, protoze v pripade pozemskeho vysilani si na to davaji televizni zvukari bacha - i kdyz - v ramci novackeho technickeho slendrianu jsem to slysel uz i na Nove.

Odesláno

Diky moc za fundovanou odpoved. 8)

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague